wasiek 27.07.2012 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Tar, wokół basenu najprawdopodobniej będą kafle na równym poziomie z palisadą od skarpy tarasowej. Na poczatku myśleliśmy o drewnie ale ze względu na pracochłonnośc przy konserwacji drewna zrobimy jednak kafle albo polbruk...to jeszcze do przemyślenia przez zimę...no a z drugiej strony wysoka skarpa do obsadzenia roślinnością....Co do hakuro, to nie ma już odrostów bocznych, wyciete wszystkie.....teraz tak wygląda... http://i49.tinypic.com/2eq5pck.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 27.07.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Cudny basen! A rabatka przesliczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.07.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 od razu panna hakuro wypiekniala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 28.07.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Po zasypaniu, jakoś tak zginął ogrom tego basenu...to może nie jest jednak taki wielki Dzisiaj u nas upał niesamowity...i wyobraziłam sobie, jak masz teraz luksusowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 29.07.2012 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Dorbi - dzieki ...mimo, że i tak moim rabatom daleko do Twoich..... a basen w taka pogode jak ostatnio to na prawdę super sprawa...każdemu polecam...:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 29.07.2012 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Tar, pisałaś, że swoje Hakuro tniesz co półtora tygodnia... a jak dużo obcinasz? 10,20 cm? widziałam, że są bardzo gęste a przecież sadziłaś je chyba rok temu....a moje mają już ponad 3 lata i takie nijakie....fakt, że w tę wiosnę dopiero po raz pierwszy je przycięłam do łysa....... i nie wiedziałam czy coś z nich jeszcze będzie....czy do wykopania.....ale puściły się w miarę ładnie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 29.07.2012 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Amtla, no dla mnie to nawet po zasypaniu jest ogromny...:yes:.....a wczoraj miałam dzień gości od rana do nocy... spać poszłam o 3 nad ranem...a ostatnia kąpiel była o 23 godzinie. Najwięcej było prawnuków mojej mamy - mieliśmy zorganizowany zjazd rodzinny.... W basenie w pewnym momencie znajdowało sie z 12 osób...i nie chciało się wyjść..temperatura wody 28 stopni a otoczenia 32 w cieniu...... A teraz odwiozłam ostatnich gości, siedzę sobie na tarasie i nadrabiam forumowe zaległości ....basen zakryty bo deszcz leje ( co było do przewidzenia po takich upałach ) drzewa szumią ...i spać mi się zachciało...mąż właśnie zasnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 18.08.2012 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Wasiu bardzo się cieszę,że wynik męża jest dobry:hug:Pewnie kamień spadł Wam z serca:yes:.Wnusia bardzo mi żal:hug: Teraz tylko słoneczka brakuje i cieszyc sie dalejj latem,basenem:D Ogród coraz piękniejszy,widać Waszą pracę,dokładność.No po prostu super!A córka...prawie jak batmann:Dodważna kobitka. Buziaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 21.08.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 No to widzę, Ninko, że Twój wnusiak narozrabiał na koniec wakacji. A córcię masz przebojową, nie ma co. Ja na samą myśl o tym, że miałabym zbliżyć się do tych potworów, już dostaję gęsiej skórki. Co do acidantery, cieszę się, że przypadkowo pomogłam Ci w rozpoznaniu roślinki. Może jednak wśród cebulek mieczyków dostałaś jakieś dodatkowe gratisy? Nie chce mi się uwierzyć, że wzięły się znikąd, tym bardziej, że wyrosły bardzo ładne. I gratuluję Ci nowej rabatki, prezentuje się wspaniale. Pozdrawiam Cię cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 22.08.2012 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Iwonka, i tu właśnie jest zagwozdka, bo te mieczyki przywiózł mi syn w tamtym roku na wiosnę z Holandii i na jesieni wszystkie je wykopałam a teraz na wiosnę 2012 roku znowu wkopałam te same cebulki. Pytanie więc skąd się wzięły? Nie mam zielonego pojęcia tym bardziej, że w tym roku nie kupowałam żadnych cebulek mieczyków.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.08.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 (edytowane) dziewczynki bo acidantera to daleka odmiana mieczyka. pochodzi z afryki i nalezy do grupy kosaccowatych. ja ja kupilam w zeszlym roku ze spolszczona nazwa "mieczyk miniaturowy" aaa i zwykle zakwita w 2 lub 3 roku po posadzeniu. wiec jak ja wsadzilas w zeszlym to teraz masz plony Edytowane 22 Sierpnia 2012 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 22.08.2012 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Tar, ok.....ale ... no właśnie jest małe ale, ponieważ na jesieni wykopywałam wszystkie kwitnące wcześniej cebulki mieczyków jeszcze z liśćmi. Dopiero jak trochę przeschły obcinałam liście no i teraz te same cebulki znowu wsadziłam ale juz w innym miejscu...... a krokosmii dalej nie znalazłam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 22.08.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 No to rzeczywiście zagadkowa sprawa z tymi kwiatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 22.08.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Gratuluję Ninko rozpoczętych kolejnych prac. Teraz będzie u Was jeszcze piękniej, choć trudno sobie wyobrazić, że może być jeszcze piękniej. Prawda, ile to radości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 22.08.2012 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Iwonka, dzięki ...masz rację jest pięknie i sama sie dziwię, że tak długo nie dawałam się namówić na budowę.....wrrr....mogłam już mieć spłacony kredyt....a rozpoczęte prace to są ostanie już z takich dużych prac......teraz tylko pozostaną nam płytki wokół basenu i drewutnia.....ale to juz w przyszłym roku.....szukam właśnie wrzosów na allegro, bo wymysliłam sobie, że posadzę je na rabacie z rododendronami ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 23.08.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Chyba nawet myśli mamy podobne, bo ja wrzosami chcę obsadzić całą boczną ścianę domu, tę od strony jadalni. Wymyśliłam to jakiś czas temu i już nie odstąpię od tego pomysłu, bo bardzo mi się wrzosy podobają. Na komputerze w pracy mam chyba skrót do jakiejś fajnej strony z wrzosami. Jak chcesz, jutro go skopiuję i wieczorem Ci prześlę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 24.08.2012 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Iwonka, bardzo chętnie skorzystam z Twojej stronki. Między 8 a 9 września niedaleko mojej miejscowości będą targi jesienne i tam jeszcze chce zobaczyć może uda mi się kupić wrzosy i może coś jeszcze......tak na prawdę to nie jestem za bardzo przekonana do wrzosów bo miałam już kilka i wszystkie mi przemarzły ale teraz chcę je posadzić pod domem więc tutaj nie bedzie takiego przewiewu i mam nadzieję, że ładnie się rozrosną.... a prace u nas posuwają się powoli do przodu. Tylko pogoda jest paskudna dzisiaj znowu padało a jutro panowie zapowiedzieli się na 5 rano, bo zaczną kłaść już tynk na zachodniej ścianie... oczywiście jak nie będzie padało....No i stolarz się odezwał i......być może kuchnia do końca przyszłego tygodnia dostanie fronty.....byłoby fajnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 24.08.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Na razie tylko to: http://www.sadowniczy.pl/pol_m_BYLINY_Wrzosy-4040.html Tę stronę miałam w domowym komputerze (kupowałam u nich cebulki, wszystko było w porządku), ale jeszcze w poniedziałek poszukam w pracy, bo dziś miałam tam urwanie głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 26.08.2012 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Wklejam sobie ku pamięci....izulek to od Ciebie skopiowane... Elfir podawała też kilka, np. www.plantmar.pl , bo jako jedyni w Polsce oferują Acer shirasawanum Gloria – klon Shirasawy. Lista moich sklepów: www.cebule.pl – duże kłącza i cebule, starannie zabezpieczone do przesyłki. Ogromny wybór. Świetnie rosną. www.ogrodytraw.eu – pasjonaci traw ozdobnych z ogromną wiedzą. Życzliwi, chętnie dzielą się wiedzą. Duże sadzonki. Można mieć pełne zaufanie. trawki.pl – tu kupiłam swoje pierwsze trawy ozdobne. Nie było z nimi żadnych problemów. www.barenbrug.pl – prawdziwi specjaliści od traw. Drogo, ale z gwarancją. www.wolski.com.pl – specjalista od wrzosów i wrzośców. Bardzo dobry katalog. Rośliny zdrowe. Ogromny wybór. www.liliowce.cba.pl – pasjonat, który chętnie dzieli się wiedzą. Można tu kupić i bardzo drogie liliowce i tanie dla początkujących. Wszystkie silne, zdrowe i znakomicie rosną. rosacwik-sklep.pl – znawcy i hodowcy róż. Chętnie i życzliwie pomagają. www.sadowniczy.pl – spory wybór sadzonek, także owocowych. Są i drogie, i tanie, np. można kupić mikoryzowane sadzonki w kompletach po 10 sztuk. Wszystko starannie pakowane. Poza tym nawozy, środki ochrony. www.duzedrzewa.com.pl – specjaliści od dużych drzew. Przywiozą i posadzą. florini.pl – rośliny o jadalnych owocach. e-clematis.com – tu można kupić powojniki – clematisy ze szkółki Clematis sp.j. Sz. Marczyński W. Piotrowski www.clematis.com.pl (dostępna jest tu encyklopedia). To prekursorzy produkcji clematisów w Polsce, uznani na świecie. www.cieplucha.com.pl – chyba najlepsza szkólka różaneczników i azalii. Niestety nie sprzedają internetowo. Trzeba pojechać, albo szukać w marketach. www.piwonia.com – piwonie krzewiaste, być może jedyne godne zaufania źródło tych wymagających pięknych krzewów. Rzetelna wiedza. www.gadar.pl – szczepionki mikoryzowe. www.trzmiel.pl – biopestycydy do zwalczania pędraków na trawnikach. www.substral.pl – nawozy i środki ochrony. www.twojadzialka.com – pomocna dłoń od firmy BAYER. Informacja o chorobach, środkach ochrony i terminach oprysków. Centrum diagnostyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 27.08.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Ninko, no to jeszcze takie ciekawe linki: http://iglaco.com/pol_m_Rosliny-LISCIASTE_Wrzosy-calluna-146.html http://blog.sekretyogrodnika.pl/2010/09/08/kompozycje-z-wrzosow-dobor-odmian-i-roslin-towarzyszacych/ Może się przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts