Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Granat - komentarze

Recommended Posts

Bogusia, a dziękuję, dziękuję :p ... wiesz u nas wszystko tak powoli w trakcie mieszkania się robiło...a teraz jak krzesła i stół będą już w naszym kolorze ... to mam nadzieję, odetchnę bo w domku to już będzie wszystko...

no, ale jak napisałam jeszcze w tym roku planujemy płytki wokół basenu - duży koszt i pewnie już nic więcej nie zrobimy bo bez kasy ..". to se ne da...".. to co sami będziemy mogli zrobić to zrobimy a reszta ...powoli ....powoli ...:p

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wasiu i tak Cię podziwiam,że tyle czekałaś na meble i jak widać warto.Ja chciałam mieć umeblowane w miarę szybko i teraz już mi się marzy wymiana niektórych mebli:cool:.

Wszystko jak zwykle zależy od kasy...ale wiesz jakoś tak w końcu sobie myślę-umeblowane jest,czysto jest:),przytulnie jest(najchętniej nie wychodziłabym z domu dalej niż do ogrodu:lol2:),nawet nie trzeba jeszcze specjalnie malować bo ściany są czyste, więc w moim wieku powinno to wystarczyć.Nie ma co się zarzynać,chociaż ostatnio przybyło mi pracy ,do domu przychodzę coraz później...

Tar, a powiedz mi jak duży on rośnie. Ja kupiłam wydawało mi się, że duże po czym liście zaczęły usychać. W międzyczasie wypuścił pełno kwiatów a teraz te pierwsze kwiaty już mi uschły. Widzę, że puszcza już nowe liście i nowe kwiaty i mam nadzieję, że jak wsadzę je do gruntu to w następną zimę będę mogła je podziwiać tak jak Ty u siebie.....:yes:

on nie rosnie jakis strasznie wielki, jak masz kwiaty to niektorzy zalecaja usuwanie lisci. gorzej jesli kupilas go zarazonego czarna plamistoscia wtedy nie ma sensu wsadzac do gruntu. mojemu listki zasychaja w lecie

Bogusia, też tak mam ......przychodzi sobota i niedziela to nigdzie ruszać mi się nie chce...zawsze zapraszam gości do siebie na wieś...a tak jak powiedziałaś ...nie chce mi się zarzynać ale jeszcze jest tyle do zrobienia, żeby to wszystko miało ręce i nogi wokół domku... i dlatego muszę więcej pracować coby zarobić na to wszystko.....i kółko zamknięte......:(

Bogusia, dzięki...wiesz nie każdemu może się to podobać ale powiem Ci szczerze, że poszukując odpowiedniego materiału na obicie krzeseł, pomimo dużego wyboru to tak jakoś nic mi nie podchodziło. Dopiero ten właśnie materiał wpadł w oko i mnie i mężowi. Rozwinęliśmy wtedy belę materiału i ......stwierdziliśmy, że to jest to....:yes:... i bierzemy.

Materiał, to znaczy te pasy nie są równe...to znaczy z jednej strony szersze a z drugiej węższe .. ale i tak w całości wygląda to fajnie....:D

Mąż męczy się jeszcze ze szlifowaniem pozostałych krzeseł...no cóż, większość musi robić ręcznie....ale warto

Edytowane przez wasiek

zdolna bestia z meza :D

a jutro tez tapicera musze jakiegos poszukac w pobliżu, przyjedzie do mnie "tajemniczy" mebelek z naszej (mojej i meza) przeszlosci i trzeba mu nadac nowy look :D prawdopodobnie bialy z pokrowcem amarantowym albo od razu amarant lub soczysta sliweczka

Tar, dzięki .:).. wiem, że mam zdolnego męża i na dodatek z pasją i marzeniami......to dzieki jego marzeniu wybudowaliśmy dom... ja nie chciałam i ponad dwadzieścia lat ściągałam go na ziemię....nie stać nas, mamy dzieci i trzeba je najpierw wykształcić a potem .....pomyślimy....no i tak nam przeleciało...a teraz żałuję, bo gdybym wcześniej podjęła decyzję o budowie to dzisiaj nie byłoby kredytu....ale cóż jest jak jest i teraz za nic już nie wyprowadziłabym się do miasta.... tak mi się podoba mieszkanie w naszym domku.....a jeszcze teraz jak mamy basen to już w ogóle latem nigdzie się nie ruszymy....

Ty jesteś odważna....jeden dom a już myślisz o drugim...:)... trzymam kciuki....

Amtla, dzięki.....widzisz my tak długo się meblujemy a Ty wprowadzisz się do całkowicie już wykończonego domku.....fakt, że trochę to trwa ale....nie będziesz miała tego co u nas, że ciągle wpadał jakiś nowy pomysł na urządzenie....i ciągle zmienialiśmy ....a to kuchnia najpierw miała być w kolorze schodów....po czasie naoglądałam się kuchni w kolorze ecri, budyniowego, białego.... i mówię, że zrobimy kuchnię w ecri i już mąż robił projekt w takim kolorze .....całe szczęście, że jak doszło do realizacji to jednak przeważył kolor schodów...no i tak ze wszystkim.....:):yes::)