Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Granat - komentarze

Recommended Posts

Hej Miko, wiesz u nas w domku w pokoju córki jakoś do tej pory goła żarówka wisi...:-)... i nikomu to nie przeszkadza a nawet powiem więcej zapominam, że tam nie ma klosza ...poza tym mam jeszcze duuuużo do zrobienia na zewnatrz......no i garaż nie skończony w środku....

Jak widzisz tak większość pewnie ma....tych, którzy liczyli, że sami sobie wszystko zrobią......

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

http://info.wiara.pl/files/12/03/14/734093_050105a_HP05_34.jpg

Życzenia Radosnych Świąt Wielkanocnych

wypełnionych nadzieją budzącej się do życia

wiosny i wiarą w sens życia.

Pogody w sercu i radości płynącej z faktu

Zmartwychwstania Pańskiego

oraz smacznego Święconego w gronie

najbliższych osób

Edytowane przez Amtla

• 4 weeks później...

Iwonka, tak generalnie roślinki teraz sprawaja mi wieleeee przyjemności ...w ogóle nie poznaję siebie :D kiedyś dwie lewe ręce do grzebania w ziemi a teraz totalny przewrót....i zawrót głowy na tle roślin... :yes:... grzebałabym i grzebała w ziemi, żeby było u nas coraz ładniej...i tak bedzie...:)

Dzisiaj przygotowalismy okrągłą rabatę przed domem. Mąż mój nawiózł tam ziemi, piasku do tego dołożył worki torfu i to wszystko wymieszał glebogryzarką. Świerk globosa pozostał na swoim miejscu i tylko go troszke przykryjemy ziemią dla iglaków a resztę dosyć wyraźnie podniesiemy i ..... powstanie nowa kolorowa rabata......ale to jeszcze troszkę potrwa. Dzisiaj też wypełniłam wszystkie skrzynki pelargoniami i innymi pieknymi kwiatami i stoją już na swoich miejscach czyli parapetach .....ale i tak jeszcze troszke mi zostało do wsadzania roslinek...

Amtla, wiesz pamiętam jak cierpiałam, że te roślinki są takie małe i pewnie długo potrwa zanim urosną i widok będzie taki jak albo podobny u Toli...a teraz sama jestem zdziwiona jak to wszystko ładnie zarosło....i przyznam ci się, że baaardzo lubię patrzeć na naszą skarpę tarasową bo mnie też bardzo się podoba...:yes::yes::yes:

Co do kostki to jest to PLATO semmnelrocka - cały taras wokół basenu jest nią wyłożony. Jest bardzo ładna i jasna bo taką chciałam mieć wokół basenu.

Pozdrawiam

Nina :)

• 2 weeks później...
Dorotko, dzieki bardzo :rolleyes:... takie słowa od osoby, która sama wszystko stworzyła u siebie to ....zaszczyt...:).. oglądam Twój ogród na oazie i też chciałabym mieć tyle roslin co ty ale to jeszcze trochę potrwa....a teraz powoli, powoli i do przodu cały czas....:) a teraz dumna jestem z nowej trawy, która powoli zarasta cały teren przed tarasem....

• 4 months później...

Należy mi się nagroda za wytrwałość w odszukaniu tych komentarzy :), bo przez link niestety nie mogłam tu wejść :o

wasiek, ślicznie na tej waszej ziemi...szczególnie urokliwie prezentuje się na zdjęciu stara rabata - spowita we mgle. Gratuluję tak pracowitego męża, bo widać że sporo pracy za nim i sporo przed nim.

A tego wielkiego basenu nieustannie zazdroszczę ;)

Amtla, no moje gratulację :welcome::wiggle:...tak jakoś czas leci szybko, że bardzo mało mam go na forum..... :o....

dzięki za pochwały.....sama też nie mogę się nadziwić czasami, że na ziemi gdzie było tylko zwykłe pole i las zrobiliśmy tak wiele i kolorowo....:rolleyes:

Basen to super sprawa będę wszystkim powtarzać, że warto trochę zainwestować by później dobrze się bawić....Teraz będziemy już go przykrywać na zimę, coby przez przypadek nie wpadło do niego żadne zwierzątko jak to ostatnio było....

no właśnie....tydzień temu w niedzielę rano mieliśmy nieproszonego gościa w basenie.....niestety, sarenka chyba chciała się napić i ... wpadła do basenu. Jak wpadła to nie mogła się wydostać....i wiecie co...jak mój mąż powiedział do niej ....podpłyń to pomogę ci wyjść...ona podpłynęła w jego kierunku i dała się wyciągnąć z basenu .....potem przez pół godziny odpoczywała niedaleko bo nie była wstanie iść...trochę była zmarznieta i zmęczona pływaniem w basenie....:o....chciałam nakryć ją kocem ale....zrezygnowałam bo przecież to dzikie zwierzę i pewnie bardzo zmęczona i tak chciałaby uciec jak najdalej od człowieka.....sprawdziłam po godzinie ...już jej nie było tam gdzie ją zostawiliśmy...:)... czyli nic się jej nie stało....

• 3 weeks później...

Ninko, piękna ta Twoja róża - mimo, że nie czerwona.

Za to jej dwukolorowe płatki wyglądają jak plastikowe, tak misternie ułożone.

Urokliwa wyjątkowo.

Widzę, że na allegro robimy zakupy u tego samego sprzedawcy.

Moje tegoroczne, wiosenne tulipany (wprawdzie nie wszystkie, ale większość), też były od tego allegrowicza.

Ale Ty zakupiłaś, jak widzę, hurtowo, więc z pewnością znów będzie u Ciebie na wiosnę pięknie. :)

A zdjęcie rodzinki bardzo fajne.

Miło jest spędzać czas w gronie najbliższych, a jeszcze na nadmorskiej plaży... Super!

Przeczytałam w komentarzach o Waszej przygodzie z pływającą sarenką.

Niesamowite i z pewnością bardzo emocjonalne przeżycie.

Pozdrawiam Cię cieplutko! :hug:

Piekne zdjecia rodzinne, przystojna z ciebie laseczka i usmiech w oczach, pelnia szczescia:)

My bedziemy prawdopodobnie 16 listopada tez na spacerku (o ile pogoda dopisze) jedziemy na obiad do mojej mamy to przejedziemy "przez plaże" po drodze.

W Benexie maja dobre cebule, ja sie obkupilam w mieczyki, ktore mialam posadzone w drewnianych donicach i przed domem w donice wiaderkowe. przepieknie sie prezentowaly. a i jesienia latwiej z donic je wydobyc :)

Iwonka u Benka zrobiłam juz trochę zakupów i powiem ci, że wszystkie cebule zawsze kwitły. Teraz tez tak będzie tylko musze je powsadzać do ziemi a w ciągu tygodnia to tak jak u Ciebie.....nie ma jak bo jak wracam z pracy to już jest ciemno...poczekam do soboty i mam nadzieję, że nie będzie padać.

Już widzę te kolorowe tulipany i krokusy wychodzące z ziemi na wiosnę...mordka już mi się jarz:rolleyes:y....a jeszcze zima przed nami ;)..i do wiosny daleko...a czas spędzony z rodziną jest najlepszym czasem jaki może nam się przydarzyć i zawsze trzeba znależć czas na takie rozrywki...

Teraz właśnie syn przypomniał nam, że jak byli mali to zawsze w święta jeździliśmy nad morze...no i teraz też tak trzeba było zrobić....:)

Tar...a dziękuję, dziękuję miło czytać takie słowa od innej kobiety.....ale tak na prawdę to ja już stara d....a jestem ;)... co widać po naszych wnukach....:)...ale tak przyznaję szczęśliwa, bo jak na razie kłopoty są daleko od nas...chociaż mam świadomość, że czają się tuż za rogiem....oby jak najdalszym.....to takie moje ciche marzenie...., które będę zaklinać ..........:stirthepot:

co do mieczyków to nie mam do nich przekonania....jakoś mnie nie pociągają chociaż już miałam je posadzone ....jeszcze gdzie nie gdzie wychodzą pozostawione same sobie w ziemi na zimę....a może pomyślę coby wsadzić je do donic.....