Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Granat - komentarze

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

coś nikt nic nie chce komentować..........szkoda ...... :(

Witam :)

jak to nikt nie chce?? :)

wszyscy pewnie są przerażeni Twoją opowieścią o nieuczciwości wykonawcy, przynajmniej ja jestem w lekkim szoku, szczerze współczuje, bo nerów musiał wam nieźle naszarpać :evil: :evil:

ja jestem jeszcze przed rozpoczęciem robót i mam wielką nadzieje, że takie osoby będa mnie omijać szerokim kołem :evil: :evil:

teraz tylko życzę wam oby następny wykonawca okazał sie porządnym fachowcem i uczciwym człowiekiem...

bardzo fajny domek, no i te prawie 3 hektary... marzenie :):)

pozdrawiam Edyta

Edyta, dziekuję za życzenia dobrych fachowców. Prawda jest taka, że najlepszym fachowcem to jest mój mąż. Z nim nie ma żadnego problemu , co uzgodnimy to on tak robi. Oczywiście jak trzeba coś zmienić to troszkę pomarudzi ale wie, że robi to dla siebie :D i jest oki.

No, ale nie mogę pozwolić mu się za bardzo przepracowywać, bo rzeczywiście kafelki i ocieplenie to zrobi sam ale musi miec na to siły, których niestety w pewnym wieku trooszkę brakuje :wink:

Teraz czekamy na wykonawcę do położenia dachówki no i tynkarzy......

A dziekuję za podrowienia i na pewno człowiekowi pracy przekażę je. Ale, ale U Ciebie chyba jest podobnie? Twój mąż też sam buduje. Więc jemu również przkaż pozdrowienia i powiedz - tak trzymać :D :D nie ma to jak własny BOB BUDOWNICZY

Czyściutko to się zrobiło jak ekipa budowlańców już sobie poszła i razem z mężem posprzątaliśmy po nich. Straszni bałaganiarze byli. Tam gdzie pili wodę z butelek plastykowych tam zostawiali puste, zresztą i wiele innych śmieci również. Co do szybkości pozostałych prac to coś mi się wydaje, że tak szybko nie będą postępować, ponieważ mój mąż stwierdził, że nie chce więcej żadnej ekipy u SIEBIE na budowie. No cóż, ja muszę sie dostosować :) i pomagać mu na tyle na ile będę wstanie :D :D :D .....to oczywiście żart :D :D :lol:

A tak na prawdę, to od poniedziałku wchodzi kolega dekarz i razem z moim mężem będą robić dach. Co do okien dachowych to w pokojach nie będę miała, ponieważ duże okna balkonowe spokojnie doświetlą mi pokoje. OKna dachowe będę miała tylko dwa - jedno w łazience a drugie nad schodami w celu doświetlenia korytarza.

• 2 weeks później...

Witam,

i musze Was zmartwić.......pod Grunwaldem wygrali w tym roku.......Polacy.... :D :D :D

Było rzeczywiście fajnie i w niektórych momentach jak oglądałam walki przez lornetkę, to widziałam z jaką zaciętością oni się bili. Na szczęście był tylko jeden przypadek gdzie musiała interweniować karetka pogotowia i zabrała dzielnego rycerza z pola bitwy..... końmi mechanicznymi... :)

Reakcja mojego byłego wykonawcy nie była zbyt miła.Gul mu skoczył i powiedział mi cos w stylu, ze tak się nie postepuje.......Ja przypomniałam, że On ze mna postepował jeszcze gorzej. Obietnice, obietnice i nic poza tym. Dopiero za pracę wzioł sie w marcu 2007 a umawialiśmy sie na budowanie w maju 2006r. Szczerze... wisi mi to teraz , po wszystkich przejściach z jego ludźmi. Cieszę się, że ten okres mam za sobą :D

Dziękuję za uznanie dla mojego wnusia.....jak dla każdej Babci mój wnusio jest dla mnie najpiękniejszy... :D :D :D

Witam, po raz pierwszy pojawiam się w twoich komentarzach :D

Wyrazy podziwu za niezłomnośc w postępowaniu z wykonawcą. Jak widzę nie tylko nam trafił się kombinator :evil: Oddanie stanu surowego minęło 15 czerwca, a nie mamy jeszcze sropu. Rozliczenie z tym panem to też ogromny problem... Teraz podporą budowy jest mój tata i tak jest dużo lepiej.

Domek macie rzeczywiście bardzo zgrabny i ekonomiczny w budowie :D

W sprawie wpisu gościa w dzienniku możesz poprosic Edzię o przeniesienie postu do komentarzy - ja korzystałam z uprzejmości moderatora już kilka razy...

Pozdrawiam,

Renkadzięki za wpis. Rzeczywiście miałam przeboje z wykonawcą. Zaraz poczytam Twój dziennik budowy bo jestem ciekawa co Ty miałaś ze swoim wykonawcą. Mój mąż to miał tak dosyc juz pracowników tej firmy, że jak wykonawca dowiedział się, że nie zapłacę mu całości to chciał nawet jeszcze robic schodki przed domem a mój mąż - absolutnie, nie chciał widzieć nikogo więcej na własnej budowie!

dziękuję za uznanie dla domku :D :D :D Domek jest naprawdę bardzo prosty i taki właśnie miał być. Nie lubię wydziwiań. Prostota ma swój urok i elegancję jednocześnie ...nieprawdaż? :D :) :)

Pozdrawiam gorącą :D

Witam :)

wcale tak powoli to nie idzie :) ekipa pewnie byłaby szybsza, no ale czy taka dokładna ;)

Ale męża też by mi było szkoda, cięzko bardzo zrobić wszystko samemu, ja na widok mojego męża na czubku dachu też bym pewnie zesztywniała ze strachu, sama w życiu bym tam nie wlazła :-?

A co do tego, że nic ci się w sklepach nie podoba, mam podobnie, wchodze i widze mnóstwo róznych rzeczy, ale nic mnie jakoś tak na dzień dobry nie zachwyca. Usiłowałam niedawno zdecydowac się na kolor elewacji i dachu (pomijam fakt że jeszcze budowa w proszku, a raczej w papierach) i nie potrafie na nic sie zdecydować. I taki fajny i ten niby tez ładny... ale zawsze jest jakieś ale...;) a co to będzie jak już kiedys kiedyś będę musiała wybrac kafle?? albo meble?? :o

na szczęście u mnie jeszcze do tego daleko... tak więc może mi sie troszke w głowie wszystko wyklaruje:)

pozdrawiam :)