Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy tynk akrylowy jest tylko ten gotowy w wiadrach czy też występuje w postaci sypkiej do rozrobienia?

Może trochę głupie pytanie ale po prostu nie znam się na tym a po niedzieli muszę zdecydować się na jakiś tyn i nie bardzo wiem jaki abym nie zbankrutował.

Zastanawiałem się nad jakimś podstawowym tynkiem akrylowym bez koloru i za kilka lat go pomalować bo mnie trochę przycisnęło z gotówką a muszę coś położyć na ściany póki stoi rusztowanie bo nie będę za dwa, albo trzy lata stawiał go na nowo a z malowaniem to inna sprawa i być może nie utracę płynności finansowej.

Bardzo proszę o radę doświadczonych w dziedzinie tynków co powinienem zrobić i co wybrać aby było dobrze i ekonomicznie.

Z góry dzięki za odpowiedź.

https://forum.murator.pl/topic/80092-tynk-akrylowy/

Tynk akrylowy w worku technicznie istnieje, jest za to dwa razy drozszy od pastowatego.

Konieczne jest suszenie dyspersji akrylowej -> oznacza specjalne droższe typy dyspersji + koszty suszenia. Niewiele firm na świecie umie to dobrze zrobić.

Wersja napewno nie dla oszczędzających.

Jak nie masz kasy -> wytynkuj tynkiem mineralnym, pomalujesz jak się pojawi kasa, w zależności od kszałtu budynku , być może i bez rusztowania. To dobry wariant, sensowny stosunek cena/ jakość.

Nie ma jednak jak zrobić wszystko z rusztowania, dla wątpiących.

https://forum.murator.pl/topic/80092-tynk-akrylowy/#findComment-1810452