Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POŚ do 10.000

Recommended Posts

Czy ktoś może mi doradzić jaką przydomową oczyszczalnię ścieków wybrać?! Musi być bezdrenażowa, do 10.00PLN...

Gdzieś czytałem, że każdy może otrzymać 50%dotacji przy kredycie w BOŚ, czy to prawda??

My kupiliśmy cały "osprzęt" za 3.500, czekamy na montaż (1500zł).

Dzięki mpoplaw - znalazłem :lol: wygląda to całkiem nieźle, jeśli tylko będą mogli u mnie zamontować (małopolska). Napisałem do nich, zobaczymy co mi odpowiedzą i ile policzą.

A Ty Premiumpremium gdzie dostałeś taką tanią??????? Jaka to firma? Cena wygląda BARDZO atrakcyjnie...

Myślałem na początku o bioiresie ale to trochę tandetnie wygląda. Co prawda są pozytywne komentarze na forum ale 3kawałki plastki złączone metalowymi śrubami...... Jedyny taki patent jaki widziałem - i najtańszy... Oryginalność czy tandeta?? :roll: Dobra może nie komentuję za bardzo bioiresa bo jeszcze się okaże, że w końcu zdecyduje się na niego....

Gdyby wszyscy sprzedawcy POŚ mieli tak przejrzyste strony internetowe jak Bioires. Wchodzę na http://www.wobet-hydret.pl a tam nie ma nawet adresu email....

A Ty Premiumpremium gdzie dostałeś taką tanią??????? Jaka to firma? Cena wygląda BARDZO atrakcyjnie...

Mąż kupił cały zestaw na allegro :)

Ale firma ma też swoją stronkę http://www.eko-intech.pl

Firma jest sprawdzona i polecona - zarówno przez znajomych, jak i przez osobę, która robiła nam kanalizację, instalacje wod-kan.

Mąż kupił cały zestaw na allegro :)

Ale firma ma też swoją stronkę http://www.eko-intech.pl

Ale to przecież są oczyszczalnie z rozsączaniem, a Wtlds pytał o taką bez drenażu.

Jak na oczyszczalnie z drenażem to cena 3500PLN nie jest oszałamiająco niska.

Wtlds, tanie oczyszczalnie z osadem czynnym ma np. bioeko.

PS. W jakim miejscu w Olkuszu się budujesz?

Według ofert, które otrzymałem na oczyszczalnie bez drenażu wygląda to tak:

1. Oczyszczalnia ścieków typu ZBF - 6c - cena 7.000,00zł. Montaż oczyszczalni - od 2- 4.000,00zł

2. Stainless Cleaner S.C. 4 (2-5 mieszkańca) wykonana ze stali nierdzewnej w technologii osadu czynnego 9.100 zł. Transport i montaż: 1.000 zł

3. Oczyszczalnia typu Aqua-Champ® – kompletne urządzenie 8 800 zł dokumentacja Techniczna oraz uzgodnienia 1 000 zł montaż 1 000 zł

4. Poliplast - Całkowity koszt oczyszczalni z montażem i uruchomieniem, transportem kształtuje się na poziomie 13.000 - 14.000 brutto.

5. Ecoprogres - 7.000 zł. brutto do samodzielnego montażu

Sam nie wiem na co się zdecydować. :-?