Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa w okolicach Trzebnicy /WROCŁAW?

bogela

Recommended Posts

• Odpowiedzi 188
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przede wszystki bardzo dziękuję za wiadomość która już do mnie dotarła.

Wielkie dzięki jeszcze raz za ten wykaz gdyż okazuje się że te wiadomości pochodzą ze szczegółowego kosztorysu którego my nie posiadamy.

Jeżeli chodzi o budowę to właśnie zwieźliśmy cegłę na mury i od poniedziałku ruszamy w górę. :D . Bardzo bym chciała do zimy zamknąć dach, wstawić okna i drzwi oraz koinek. Co do ogrzewania jeszce nie jestem zdecydowana i przez zimę będziemy powoli coś robić ogrzewając kominkiem.

Właśnie zgumiłam mój aparacik do robienia zdjęć więc mogę tylko opisywać.

Cały czas śledzę budowę MARSA w Gniewomirowaicach i całym sercem Wam kibicuję. Jeszcze raz pięknie dziękuję za pomoc.

Ciekawe co u koleżanki z Ksiegienic - Andżeliki. Chyba ma dużo pracy bo o ile się nie mylę to właśnie tynkują z zewnątrz. Czy się mylę???

Przede wszystki bardzo dziękuję za wiadomość która już do mnie dotarła.

Wielkie dzięki jeszcze raz za ten wykaz gdyż okazuje się że te wiadomości pochodzą ze szczegółowego kosztorysu którego my nie posiadamy.

Jeżeli chodzi o budowę to właśnie zwieźliśmy cegłę na mury i od poniedziałku ruszamy w górę. :D . Bardzo bym chciała do zimy zamknąć dach, wstawić okna i drzwi oraz koinek. Co do ogrzewania jeszce nie jestem zdecydowana i przez zimę będziemy powoli coś robić ogrzewając kominkiem.

Właśnie zgumiłam mój aparacik do robienia zdjęć więc mogę tylko opisywać.

Cały czas śledzę budowę MARSA w Gniewomirowaicach i całym sercem Wam kibicuję. Jeszcze raz pięknie dziękuję za pomoc.

Ciekawe co u koleżanki z Ksiegienic - Andżeliki. Chyba ma dużo pracy bo o ile się nie mylę to właśnie tynkują z zewnątrz. Czy się mylę???

Tynkuja, tynkują. Teraz jeszcze kolorek dorzucić :-)

• 2 weeks później...

Moje mury pną się do góry co mnie bardzo cieszy, jednak nie mam się komu pochwalić gdyż cała reszta "rozeszła" się po innych Forach. Ja wytrwałe zostałam w okolicach Trzebnicy i trzymam ze Wszystkimi u których roboty idą do przodu tak jak u mnie.

A co do koloru domku w Księgienicach to bardzo podobny kolor jest upatrzony na moim domku.

Może ktoś się odezwie?!!

Pozdrowionka dla Andżeliki, Iwonki i Tomania oraz Wszystkich wytrwałych budowniczych.

właśnie skończyłam oglądać nowe fotki naszego bliźniaczego domku. A my z mężem właśnie debatujemy o pomniejszeniu kosztów budowy. Wczoraj wróciliśmy od kierowniczki budowy i mamy zgodę na strop z terrivy na całości domu. Teraz trwają prace przeliczeniowe i w przyszłym tygodniu do roboty. Postaram się wkleić jakieś zdjęcie w niedziele ale nie obiecuje, ja nie wiem czy będę potrafiła. Jutro będziemy cykać fotki z aktualnego stanu budowy.

Dodam jeszcze że jak widać już więźbę na dachu to wszysko nabiera innego koloru. To do niedzieli

Własnie wóciłam z Dziennika Budowy Tomania i nie wyszły moje próby z przesłaniem zdjęć mojego MARSIKA. Jak tylko moja córa będzie dysponować czasem postaramy się coś wspólnymi siłami wykombinować.

Jeżeli chodzi o terrive to zobaczymy po wykonaniu. W miejscu gdzie miał być monolit będzie terriva i troche kilogramów stali, trochę mniej stępli i desek. Koszt po wykonaniu - sami jesteśmy ciekawi.[/img]

To nie jest miłe jak człowiek nie umie sobie z czymś poradzić. A ja mam problem, bo nie umiem wklejać zdjęć. Jak patrze na innych np. na koleżankę sąsiadkę Andźelikę to jej zazdroszczę. "rachu ciachu" i wkleiła koleżance zdjęcia na forum Pchli Targ grupy Wrocławkiej. Czy nie da się tego jakoś wytłumaczyć????? Może mała podpowiedź??????

To nie jest miłe jak człowiek nie umie sobie z czymś poradzić. A ja mam problem, bo nie umiem wklejać zdjęć. Jak patrze na innych np. na koleżankę sąsiadkę Andźelikę to jej zazdroszczę. "rachu ciachu" i wkleiła koleżance zdjęcia na forum Pchli Targ grupy Wrocławkiej. Czy nie da się tego jakoś wytłumaczyć????? Może mała podpowiedź??????

Zrób tak:

1. Wejdź np na http://imageshack.us/

2. Daj "przeglądaj" i znajdź swoją fotkę u siebie na compie

3. Naciśnij "host it"

4. Później z ramki, koło której po prawej stronie jest "Hotlink for forums (1) " przeklej całą zawartość do wiadomości na muratorze i to wszystko :wink: .

Pzdr,

TS

Angelika - jeśli sama sobie wykopiesz... to czemu nie :-) Chociaż nie wiem, czy to byłoby dobre, gdyby taki dół przez całą zimę stał, bo fundamenty chyba jednak będziemy dopiero na wiosnę robić... musiałbym przedyskutować z żonką :)

Z tym kopaniem to nie taki zły pomysł. Trochę sadełka bym zrzuciła do pewnego ważnego momentu ;-)