Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy tylko u mnie tynkarze wszystko brudzą?!

Recommended Posts

Napiszcie jak to jest u Was z tynkarzami... Robię tynki cementowo-wapienne z betoniarki, mam zamontowaną już stolarke i naprawdę dobrych (jeżeli chodzi o tynkowanie) tynkarzy. Przestrzegłem ich że wszystko ma być zabezpieczone i nie chcę widzieć zniszczeń "przy okazji" tynkowania. Kupiłem im folii i taśm za chyba 300zł i wszystko miało być git. Niestety.... najpierw uparli się że zaprawę bedą nosić sobie przez salon drzwiami balkonowymi.... Oczywiście zanim zafoliowali drzwi zdążyli je konkretnie zaprawą. Potem ubrudzili większość okien, w kotłowni zarypali zaprawą rury i zawory po czym uroczyście zabezpieczyli je taśmami!

Widzę że goście mają to we krwi że jak się tynkuje to upier. trzeba wszystko.

Czy Wy też macie takich fachowców?

pozdrawiam

Hmm budowlaniec to brudas jeszcze nie zauwazyles... u mnie jak robili tynki zewn zima to do tej pory znajduje jeszcze jakies niespodzianki... im mozesz mowic a on i tak swoje... ale nie daj sie zwariowac... opierdalaj tylko 5 razy na dobe bo w przeciwnym razie beda robili jak na zlosc... im nic nie wytlumaczysz nawet jak bedziesz sie staral wiec to jest tylko lanie wody... gie daje a tylko sie denerwujesz... jak bedzie czas odbioru to wpedz ich na drabuny i niech czyszcza tak jak powinno sie zrobic... jak tez tak zrobilem ale niewiele to pomoglo... pozdrawiam

Tak, tak... Budowlaniec to brudas. Prawda jest też taka, że jakby uważali żeby nie pobrudzić to by wolniej robili. Ale muszą wiedzieć, że na koniec posprzątają po sobie, to może lepiej się postarają. Na całęj budowie mam porozrzucane pety, bo zorganizować sobie popielniczkę to zbyt trudne... Teraz nawet na równiutkiej czyściutkiej wylewce potrafią zgasić peta! Ale popieram gogo5660, nie daj się zwariować. Trzeba trochę wrzucić na luz, byle tylko czegoś trwale nie uszkodzili.

Po zakonczeniu stanu surowego kopalem ogrod... znalazlem jakies 10 taczek betonu zakopanych w zaiemi... mieli jedno miejsce zeby skladowac wszystkie odpady z budowy ale co tam zakopali... i potem musialem sie meczyc...jak na zlosc... kiedys wylali mi na droge ok 300 litrow betonu bo za duzo "firma" zamowila mowilem zeby to posprzatac skuc itp ale co tam nie chcialo im sie i jak przyjechal ich kierownik z ktorym o tym gadalem sam zaryl miska olejowa w to :D :D :D i remoncik samochodu robil :D :D :D

Budowlaniec=brudas

Słuchaj kabietka widzisz jak ludzie /budowlancy/ masowo wyjezdzaja z kraju i ci co zostaja i nam robia na budowach wiedza ze jestesmy na nich skazani i moga teoretycznie robic co im sie podoba bo jak wywalisz ich z budowy to samemu trzeba chwycic za kielnie i budowac poniewaz inni nie maja juz wolnych terminow... a pochwalcie sie ile placicie za tynki... u mnie maszynowe w marcu 2006 kosztowaly 18zl/m2 ile teraz kosztuje ta przyjemnosc?

Słuchaj kabietka widzisz jak ludzie /budowlancy/ masowo wyjezdzaja z kraju i ci co zostaja i nam robia na budowach wiedza ze jestesmy na nich skazani i moga teoretycznie robic co im sie podoba bo jak wywalisz ich z budowy to samemu trzeba chwycic za kielnie i budowac poniewaz inni nie maja juz wolnych terminow... a pochwalcie sie ile placicie za tynki... u mnie maszynowe w marcu 2006 kosztowaly 18zl/m2 ile teraz kosztuje ta przyjemnosc?

No nie wiem czy mogą w zupełności robic co im się podoba :o)

Zawsze jak tynkarz czy inny budowlaniec ma nie dopłacone za robotę póki jej nie skończy to zależność jest obustronna :o)

Ja płaciłam za tynki cementowo wapienne - ręczne 10zł/m

Pozdrawiam:O)