Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zastanawiam się nad kolorem okien plastikowych do domu.Podoba mi się złoty dąb ale chwilami czuję znudzenie.Może inne okleiny też wyglądają ładnie a ja nie wiem bo nie widziałam.Mahoń i białe okna odpada.Zastanawiam się nad bardzo ciemną np. palisander lub bardzo jasną okleiną.Może ktoś wklei fotkę. :lol:
https://forum.murator.pl/topic/80179-czy-macie-okna-w-okleinie-innej-ni%C5%BC-z%C5%82oty-d%C4%85b-i-maho%C5%84/

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mnie też to ciekawi. Np. coś wpadajace w grafit? Widziałam takie okna w jednym domu. Od środka były białe. Tworzyło to efekt takiej jakby cieniutkiej rameczki w środku ramy co dodawało jej uroku i czyniło lżejszą.
  • 3 months później...
mam dąb bagienny dla mnie kolor rewelacja

dzisiaj już mozna do tego dopasować bramę w takiej okleinie i drzwi choć kosztują niemało

tez dab bagienny (oknoplast) i brama w tymze kolorze (krispol).

zloty dab mi sie przejadl ;-) ....

RATUNKU

szukam okien pcv w kolorze "sosna" lub jabłoń - wiśnia (ogólnie - rudy)

i kurde same dęby !

podpowiedzcie coś - kto robi taki profil ?

W tym kolorze warte polecenia okna robi np. Jezierski i co ważne nie ma dopłaty za niestandardowy kolor jao w wielu innych firmach.

U nas będzie orzech.

W tym kolorze warte polecenia okna robi np. Jezierski i co ważne nie ma dopłaty za niestandardowy kolor jao w wielu innych firmach.

U nas będzie orzech.

Dzięki, wysłałem zapytanie...

Ja mam dąb bagienny po zewnetrznej stronie. Ciemne okna. W słońcu wygladaja na brązowe z daleka a w cieniu prwie czarne. Podoba mi się ich kolor z bliska i widoczna struktura drewna. Ja mam je do czarnego dachu ale świetnie też wyglądałyby przy dachu brązowym.
My jeszcze nic nie mamy, ale mieć będziemy niedługo, bo się robią ;) Będą okna orzech + brama orzech + docelowo drzwi zewnętrzne też w orzechu (ale to potem potem). Jak patrzę na wiekszość domów to widzę złoty dąb, złoty dąb... do znudzenia.
Właśnie dzwonił Pan od okien, że już są http://forum.tkk.pl/engine/images/smiles/clap.gif Ale montaz i tak dopiero chcemy po 15 października bo konczą ścianki, alarm trza podłączyć i bramę zamówić na ten sam dzień. :roll: