mayland 04.10.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Przymierzałam sie bardoz poważnie do c. orzecha. Staneło na dębie bagiennym. Kolorystykę maja bardzo zblizoną ale dąb ma tzw. ciepły odcień a orzech zimny. Wybrałam dąb a tera zmam problem z drzwiami Chyba bedę malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 04.10.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Mam orzech dwustronny. Brałam pod uwagę dąb bagienny ale od wewnątrz wydawał mi się zbyt ciemny. Z orzecha jestem bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LubMar 04.10.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 dąb bagienny obustronnie widzę że jest nas coraz więcej (bagiennych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.10.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 mam orzech od zewnątrz, białe wewnątrz pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 04.10.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 MY... ludzie mokradeł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 04.10.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Ja także dołączam do grupy dąb- bagiennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 04.10.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 To ja bede narazie jedyny bo mam okna w kolorze macore (2 stronne)...extra kolor!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 04.10.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 bagienni a jakie macie drzwi? Jaki wybraliście kolor? Ja nic nie mogę dobrać Myslę już by kupić ciemny orzech z Gerdy i... pomalować nie w kolorze okien a pod kolor bramy Zalezy mi na drzwiach z przeszkleniami, proste przetłoczenia, bez zaokraglonych linii (np. sklepienia czy łuczki), stalowe. Może ktoś mi coś podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prystelka 04.10.2007 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 My też w końcu zdecydowaliśmy się na orzech. Złoty dąb bardzo nam się podoba ale niestety wszyscy sąsiedzi go mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 04.10.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Afromozja - odcień brązu na sośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 05.10.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 bagienni a jakie macie drzwi? Jaki wybraliście kolor? Ja nic nie mogę dobrać Myslę już by kupić ciemny orzech z Gerdy i... pomalować nie w kolorze okien a pod kolor bramy Zalezy mi na drzwiach z przeszkleniami, proste przetłoczenia, bez zaokraglonych linii (np. sklepienia czy łuczki), stalowe. Może ktoś mi coś podpowie? Chodziliśmy po składach z wymontowaną małą okieniczką od łazienki. Nie jest może idealnie dobrany kolor ale pasuje.(odcień jaśniejszych smug). Brama Wiśniowski brąz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 05.10.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 My mamy kolor orzech http://www.archon.pl/index.php?act=17&fact=2&fid=m3f26270817525&wid=3f8e59b07fbcd Petr- czy ten na pierwszych zdjęciach to wasz domek? bo coś jasny ten orzech.. jak możesz to wklej bezpośrednio jakąś fotkę z tymi okienkami waszymi -bow linku, który podaleś jest kilka domków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 05.10.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 ja mam w kolorze macore....http://images11.fotosik.pl/86/f8c4a63bda359d6c.jpgJak wam sie podoba kolor?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.10.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Mi sie podoba Podobny do machoniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 05.10.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Dla planujących bagiennych z Oknoplastu Kraków proponuję ciepłe drzwi z wypełnieniem Adeco, które robi Oknoplast w swoich okleinach - takich samych jak okna. Ja mam okna w kolorze orzech i drzwi również - dokładnie ten model (Secco). http://www.adeco.pl/modele/-727_6.jpg Na stronach adeco można wybrać model i Oknoplast zrobi co się chce. Ja mam szybę dobraną do koloru okleiny (w brąziku). Drzwi są bardzo ładne - zdjęcia w dzienniku. Inny model z Oknoplastu jest w dzienniku Tabalugi1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.10.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 To są drzwi pcv czy aluminiowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 05.10.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 PCV - o bardzo dobrym współczynniku U - porównywalnym do dobrych okien. Np. drzwi metalowe (Dierre, Gerda) mają współczynniki w okolicach 2,5-3 a okna ok. 1,4. Mnie to przekonało, bo niestety drewnianych mieć nie mogę (nie chcę wymieniać za parę lat na nowe) ze względu na ekspozycję frontu domu(drzwi) na czynniki zewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.10.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 PCV - o bardzo dobrym współczynniku U - porównywalnym do dobrych okien. Np. drzwi metalowe (Dierre, Gerda) mają współczynniki w okolicach 2,5-3 a okna ok. 1,4. Mnie to przekonało, bo niestety drewnianych mieć nie mogę (nie chcę wymieniać za parę lat na nowe) ze względu na ekspozycję frontu domu(drzwi) na czynniki zewnętrzne. nie tylko współczynniki przekonują do drzwi innych niż drewniane,zwłaszcza ze w wielu wypadkach takie drzwi wykonane z drewna współczynniki maja jeszcze gorsze !!! Cala reszta walorów użytkowych także jak i "długowieczność" takich drzwi Ale dla wielu poraża cena na wstępie a nie to co z "tańszymi" drewnianymi drzwiami dzieje sie później - ale co tam - nie moje to drzwi Konstrukcje robi sie z profili PVC lub ciepłego aluminium Wyplenienia są takie jak na zdjęciu - montowane w miejsce szyby lub tez jako nakładka na ramę skrzydła Odpada kłopot z dobraniem koloru gdyż okleina jest taka sama jaka jest na oknach PVC zaś sam współczynnik k jest o wiele lepszy jak w oknach - wynika to z samej konstrukcji wypelnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazgrus 05.10.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Czy komuś udało się dobrać kolor bramy garażowej do okien meranti?Szukam i szukam i nic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 06.10.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 mamy - ciemny orzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts