Gość TOMISŁAW 02.07.2003 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 W najbliższym czasie zamierzam wykonać przyłącze wodociągowe.Na jakiej głębokości powinienem poprowadzić linie? Tomisław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pah 02.07.2003 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 Poniżej lini zamarzania zależy od reginu Polski z reg. 1,2 m. możesz nad rurami położyć steropian 5 cm. i twardą folię żeby nie przeciąć przy kopaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 02.07.2003 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 To zależy od głębokości przemarzania gruntu w Twoim miejscu budowy a także od poziomu wód gruntowych, rodzaju gruntu itp. Przyjmuje się, że bezpieczne jest 100-120 cm. Niemniej, najlepiej popytaj u sąsiadów z wieloletnim stażem użytkowania jak gęboko oni kopali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 02.07.2003 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 Witam Wg sugestii gestora sieci wodociągowej zrobiłem przyłącze na głębokości 1,6 m. Głębokość przemarzania to 1,5 m Póki co mam zatem najgłębiej Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 02.07.2003 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 Witam ...... zrobiłem przyłącze na głębokości 1,6 m. ...... Póki co mam zatem najgłębiej Pozdrowienia B. Sądzę, że tak. Głębsze kopanie wiązałoby się chyba z koniecznością uzyskania koncesji na prace górnicze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 02.07.2003 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 He he Wowka - dobre Konferowałem z sąsiadem, jak mi to przyłącze kopali i wspólnie ustaliliśmy, że jak wytryśnie ropa, to mamy głęboko w duszy nasze domy i zaczynamy zarabiać petrodolary. Ale chyba troche z wątku zboczyłem. Pozrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts