Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MEBLE ŁAZIENKOWE - wątek zbiorczy - inspiracje, zdjęcia, pomysły

dociak

Recommended Posts

Mam problem z mebelkami do małej łazienki.

Właściwie tych mebli to zmieści się tylko szt. 2, tzn szafka pod umywalką i pod oknem szafka - najchętniej taki mały słupek z koszem na brudną bieliznę.

Teraz mam białe szafki z frontami w "mydełko" i tak naprawdę to mam ich już dość, chciałabym coś innego. Płytki będą takie:

http://www.tubadzin.pl/zobacz_komplet.php?id=134&show=2004&lang=0

Zupełnie nie mam pomysłu :( pomóżcie, plisssssss

• Odpowiedzi 138
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

do takich szarosci pasują ciemne meble albo z egzotycznego drewna albo jakieś wiśniowe drewno; no i proste kształty, zajmują o wiele mniej miejsca a przy małej łązience i tak jakieś powyginane nie będą ładnie wyeksponowane; no i kolor płytek jest dość astetyczny wiec prostota mebli też bedzie pasować:)

ja też będą miała te meble z koła ale moja łazienka będzie ciepła

jeśli do tych kafli z minimal tubądzina będzie czerwony akcent i taki surowy styl jak na fotce to dałabym jednak białe meble - nie mieszałabym już z drewnem, może coś ze styali nierdzewnej ze szkłem?

no chyba, że bez czerwonego i ułożone bardziej klasycznie to wtedy ciemne drewno jak najbardziej :) i chyba właśnie merbau (lub wenge jak na fotce) tylko te meble są masywne i duże - jeśli jest mała łazienka mogą się w niej "dusić"

ja też będą miała te meble z koła ale moja łazienka będzie ciepła

jeśli do tych kafli z minimal tubądzina będzie czerwony akcent i taki surowy styl jak na fotce to dałabym jednak białe meble - nie mieszałabym już z drewnem, może coś ze styali nierdzewnej ze szkłem?

no chyba, że bez czerwonego i ułożone bardziej klasycznie to wtedy ciemne drewno jak najbardziej :) i chyba właśnie merbau (lub wenge jak na fotce) tylko te meble są masywne i duże - jeśli jest mała łazienka mogą się w niej "dusić"

Popieram, ja też widzę do tych kafli tylko lekkie i jasne meble. Albo białe, albo ze szkłem, mlecznym jak na drzwi, albo lekko zielonkawym. I stalowe wykończenia. Skoro wybór padł na takie ascetyczne płytki, to ta łazienka chyba nie ma być z tych ciepłych, do których pasuje drewno.

Aplauz mi się podoba ale to raczej do dużej łazienki. Ze szkłem też brałam pod uwagę, nawet widziałam w sklepie takie które mi się baaardzo podobały, niestety nie pamiętam producenta ale drzwiczki były z matowego giętego szkła, super. Tyle tylko że przez to szkło widać co jest schowane w szafce, a niekoniecznie wszyscy muszą wiedzieć np. jakich podpasek używam :wink:

Wczoraj udło mi się znależć coś takiego:

http://www.devo.pl/meble_d.php?m=130

dociak, właśnie do tej łazienki dobrze będzie wyglądać drewno - złamie surowy efekt i łazienka nadal będzie nowoczesna.

te z devo które mają szklane drzwi (takie mleczne) to widziałam - z tyłu tego szkła jest taka warstwa która tworzy ten efekt mlecznej szyby, niestety warstwę tę można zedrzeć paznokciem.

• 1 year później...
  • 2 weeks później...