Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

szafka ma 75 cm, umywalka 15

http://img134.imageshack.us/img134/6888/obraz251t.jpg

wygląda nijak i jest mało praktyczna :roll: jeden ze słabych punktów w moim domu. Szafka powinna byc szersza przede wszystkim.

bateria jest do wymiany (tu jest jakas marketowa taniocha załozona z braku laku)

w górnej łazience mam umywalkę jedną z najtańszych w sklepie, "wkładaną" w blat i jest super wygodna.

• Odpowiedzi 138
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...

Witam,

Ja też zamówiłam mebelki w firmie Palaramoni. Model

http://www.palaramoni.com/palaramoni_e_sklep/palaramoni_e_sklep_meble_lazienka_proxima.htm z tym, że zmieniłam sobie wymiary. Generalnie fajna sprawa bo pan z którym się kontaktowałam wszystko mi tłumaczył i bardzo dokładnie dopasowywał do moich potrzeb. Do tej komody kupiłam też lustro i szafkę wiszącą. Jedyny kłpot to fakt, że czekałam ok 2miesiące, ale teraz wiem, że warto było uzbrić się w cierpliwość. Pokazałam je znajomemu stolarzowi, który montował mi listwy wykończeniowe w mieszkaniu. jest to już starszy człowiek, bardzo uznany w swoim zawodzie. Powiedział tylko że takich mebli juz dzisiaj się nie robi. Chodzi o typy połączeń i sposoby wykańczania. Metody te są zbyt pracochłone choć pod względem jakości żadne z e wspołczesnych im nie dorównują. Wygląda na to, że rzeczywiście robią je ręcznie. Mebelki mam od tygodnia i naprawdę zwracją uwagę znajomych. Potrzebuję jeszcze małe szafeczki do sypialni i pewnie też u nich zamówię :D

P.S. Pozdrawiam pana Roberta :wink:

http://allegro.pl/item654212586_komplet_mebli_laz_sosnowy_sosna.html

ten sprzedawca ma też inne, poszukaj u niego.produkuje meble łazienkowe dziwnym trafem identycznie jak stara seria Molger z Ikei, tylko tańsze :)

tak ciepły odcień z Alabastrino wygląda super - też mam te płytki ;)

Ja w duzej lazience mam fredena te ciemne, duza szafke pod umywalke z zamowionym u szklarza blatem plus wysoki slupek.

Szafka pod umywalke z tych wiekszych, wyglada tak (sorki brudna i zakurzona):

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/BNJ8vB56wVK0zEAlWB.jpg

Ten sprzedawca z allegro - tez mialam u niego zamawiac, ale na meble czeka sie 3 miesiace, wiec zrezygnowalam. Moze jednak kolor orzechowy bardziej pasowalby do naszej lazienki :roll:

Naprawdę czas oczekiwania na te mebelki z allegro jest taki długi? Bo w opisie aukcji jest mowa o 21 dniach roboczych. Czy w rzeczywistości wygląda to inaczej?

Ten sprzedawca z allegro - tez mialam u niego zamawiac, ale na meble czeka sie 3 miesiace, wiec zrezygnowalam. Moze jednak kolor orzechowy bardziej pasowalby do naszej lazienki :roll:

Naprawdę czas oczekiwania na te mebelki z allegro jest taki długi? Bo w opisie aukcji jest mowa o 21 dniach roboczych. Czy w rzeczywistości wygląda to inaczej?

Nie wiem jak teraz, ale kiedy chcialam kupic w okolicach pazdziernika nie obiecywal ze do konca roku zrobi... poczytaj zreszta jego komentarze - wszystko ok, ale czas oczekiwania duzo zbyt dlugi.. Pozdrawiam

• 2 weeks później...
Podobno jest tak że im lepsza firma tym dłużej się czeka. No ale kilka miesięcy to dość długo no chyba że planujemy urządzanie miszkania z dużym wyprzedzeniem :)
  • 5 months później...

Chciałem poradzić się was w sprawie mebli łazienkowych. Gość, który ma je dla mnie wykonać przekonuje mnie żeby je wykonać z materiałów takich samych z jakich wykonane są meble kuchenne czyli wiórowa płyta laminowana no i fronty oklejane (ew. fornirowane).

Zastanawiam się jednak czy pod wpływem ew. wilgoci z takimi meblami nic się nie będzie działo? Czy do wykonania takich mebli nie potrzeba jakichś innych materiałów - sam nie wiem impregnowanych czy coś w tym stylu?

Z góry dzięki za informacje.

• 2 months później...

A ja mam pytanie o takie szafki Antado:

http://www.antado.com.pl/images/products/big/ebf36c2295aaf20be096508a00397810.jpg

Nie widziałam ich na żywo, nawet nie mam pojęcia gdzie szukać.

A rozglądam się za mebelkami do łazienki w płytkach Paradyża z kolekcji Bambus, coś takiego:http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,66816347,66816347,0,2.html?v=2-tylko verde i beżowe, bez brązów. Nie wiem, czy by pasowały, jeszcze nie mam płytek, a projekt dopiero się robi. Myślę, że te:

http://www.lazienki-online.pl/_var/gfx/9da29cab4d5c84200beb9fae3ab87b60.jpg pasowałyby lepiej, ale trochę za drogie. To szafka z kolekcji Koło Caprice w kolorze bambusowym.

Posiadaczki łazienek Bambus, pochwalcie się jakie macie mebelki a wszystkie forumowiczki proszę o radę- co kupić i gdzie kupić.

• 1 year później...

Dobry wieczór,

zależy mi na rzetelnej opinii na temat mebli łazienkowych firmy z tematu. Dostałem niedawno ulotkę z atrakcyjną promocją, ale nie będę kupował kota w worku. Chciałbym poznać opinię użytkowników. Niestety na forum wśród istniejących tematów producent jest rzadko wymieniany i są to dosyć stare posty...

Czy meble są trwałe? Czy materiał jest dobrej jakości? W zasadzie to są dwa najważniejsze pytania które mnie nurtują.

pozdrawiam

Nie będę ukrywała, że jestem zwolenniczką Aquaformu. Mam prawie całe wyposażenie w łazience tej firmy i jestem z niego bardzo zadowolona. Nie tylko z punktu patrzenia ładności, ale również po jakości materiałów. Meble (szafkę, szafkę pod umywalkę i lustro) mam z serii Amila. Z tego co się orientuję właśnie w promocji. Śmiało polecam
  • 3 weeks później...
Już nie raz pisałam - znam tę firmę od podszewki - to są chiny, a meble rozklejają się, nasiąkają wodą itd. Mam nieszczęście w domu rodzinnym posiadać wannę i prysznic...pożal się boże... nie polecam, ale decyzja należy do Ciebie. Ja do swojego nowego domu zamawiam szafki u stolaża
  • 2 weeks później...
Już nie raz pisałam - znam tę firmę od podszewki - to są chiny, a meble rozklejają się, nasiąkają wodą itd. Mam nieszczęście w domu rodzinnym posiadać wannę i prysznic...pożal się boże... nie polecam, ale decyzja należy do Ciebie. Ja do swojego nowego domu zamawiam szafki u stolaża

Ale że co się konkretnie dzieje? Dawno to kupiłeś? Co może się dziać z wanną? A chodzi o prysznic czy o kabinę? Napisz mi proszę swoje spostrzeżenia. Ja co prawda dokonałem już wyboru i żadnych wad nie widzę, ale może twoja opinia każe zwrócić mi na coś uwagę.

• 3 years później...
Witam, w końcu udało mi się skończyć projekt łazienki. Teraz czas aby dobrać meble oraz oświetlenie, chociaż faktycznie jest jeszcze na to duużo czasu, ale zawsze coś już będę miał z głowy. Jeżeli chodzi o pralkę to wybór padł na whirlpool`a 40x60x90, co wanny myślałem nad polysanem 170x80 z parawanem nawannowym. Pod umywalką ma być blat na całej długości oraz szafka z szufladami. Co do oświetlenia głównego to będzie podwieszany sufit + halogeny. To duże białe to kocioł gazowy buderus. Na ścianie gdzie drzwi po lewej stronie znajdować się będzie mały grzejnik do suszenia, a nad muszlą między ścianą, a kotłem dwie drewniane półki. Jest to moje pierwsze mieszkanie dlatego nie mam rozeznania wśród takich typów mebli, jeżeli moglibyście coś zaproponować byłbym bardzo wdzięczny.

łazienka gotowe.jpg

łazienka gotowe2.jpg

łazienka gotowe3.jpg

• 5 years później...
  • 4 months później...