aleksandra1 04.06.2007 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Czy projekt zjajdu z działki na drobę gminną i związane z tymuzgodnienia śa wymagane w dokumentacji do pozwolenia na budowę? Chodzi mi o to, czy nie można tego załatwić później? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radoslav 04.06.2007 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 musisz miec uzgodniony zjazd z drogi publicznej. Mojej przyszlej sasiadce nie wydali pozwolenia wlasnie z powodu braku zjazdu i dopiero jak to zalatwila wydali jej pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrm74 04.06.2007 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Czy projekt zjajdu z działki na drobę gminną i związane z tymuzgodnienia śa wymagane w dokumentacji do pozwolenia na budowę? Chodzi mi o to, czy nie można tego załatwić później? Miałem to samo. W Warszawie udałem się z podaniem do ZDM-u (zjazd mam na drogę powiatową) o wydanie oświadczenia o możliwości połączenia zjazdu w drogę powiatową. Czekałem tydzień. pozdrawiam PiotrM Warszawa-Białołęka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 04.06.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Uzgodnienie zjazdu jest konieczne. Jeśli to droga gminna trzeba wystąpić do gminy, jako zarządcy drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenus 04.06.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Jestem ciekawa Ile wam sie każą odsunąć od drogi gminnej, jeśli chcecie zgłosic do gimy. W moim przypadku wjazd na działkę jest od drogi służebnej, ale gmina chciała zebym sie odsuneła od drogi gminy 3 m. Ciągle sie zastanawiam nad tym posunięciem, bo z jakiej racji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 04.06.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Czy projekt zjajdu z działki na drobę gminną i związane z tymuzgodnienia śa wymagane w dokumentacji do pozwolenia na budowę? Chodzi mi o to, czy nie można tego załatwić później? U mnie tj. w gm. Czosnów do wniosku o PnB dołączyłem podanie o wydanie warunków włączenia do drogi gminnej. Otrzymałem je wraz z pozwoleniem. Projekt będę robił w trakcie budowy tak aby zdążyć do odbioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 04.06.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Mi Gmina wydała w powtórnym planie zagospodarowania 8m. odsunąc się od drogi Gminnej (w I-szej wersji planu nie było powiedziane ila mam się odsunąć) A co do zjazdu - NIE wiem jak to będzie....wolałabym aby się nie czepiali, słyszałam że jeśli to droga gminna to nie trzeba....... hm...opowiem za pare tygodni co z tego wynikło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trafyc 02.01.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Mozna odswieżyć temat, czy musieliście mieć projekt zjazdu do pozwolenia na budowe??? Chciałem go tylko zaznaczyc w planie zagospodarowania terenu.....a może można projekt zjazdu odsunąć w czasie np. do odbioru budynku, a potem "zapomnieć"??? A może iść w ogóle w zaparte i go nie robic, mam waska małą uliczke na której jezdzi pięć aut dziennie, w dodatku tylko przy mojej dzialce brak utwardzonego chodnika, jest tylko kraweznik i trawa, moze najpierw powalczyc z UM o zrobienie utwardzonengo chodnika, tak jak inni sasiedzi maja, a przy okazji zrobią mi zjazd?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 02.01.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Ja dostałem z gminy nakaz wykonania zjazdu w dokładnie określonym miejscu (plan zagospodarowania ) a i tak musiałem wystąpić do gminy o zgodę na taki zjazd pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trafyc 02.01.2010 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Ja dostałem z gminy nakaz wykonania zjazdu w dokładnie określonym miejscu (plan zagospodarowania ) a i tak musiałem wystąpić do gminy o zgodę na taki zjazd pozdr adam a nie chcieli wydac pozwolenia na budowe, bez tej zgody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 02.01.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Ja dostałem z gminy nakaz wykonania zjazdu w dokładnie określonym miejscu (plan zagospodarowania ) a i tak musiałem wystąpić do gminy o zgodę na taki zjazd pozdr adam a nie chcieli wydac pozwolenia na budowe, bez tej zgody? NIE!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts