Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z miasta na wieś czyli Życie z bliska

Recommended Posts

Ewka - witaj:-)

Chciałabym (nie tylko ja zapewne 8) ) zobaczyć wyremontowany pałacyk, o którym wspominasz! Wklej proszę jakies fotki. No i również (przede wszystkim!) zdjęcia chałupy, wiatraka itd... wypadałoby zilustrowac tekst jakimis zdjęciami, skoro już jestes tu z nami :D :D (ale mi wyszedł wierszyk powitalny..)

I bardzo proszę o wpisy w KOMENTARZACH (link na dole), zwyczaj jest taki, że dzieniki sa tylko dla autorów.. :wink:

Pozdrawiam serdecznie i - działaj! Wątpliwości i tak będa zawsze :roll:

• 5 months później...
  • Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 5 months później...
I przerywnik (nie mogłam sobie odmówić)

Portret Fachowca:

http://images30.fotosik.pl/65/e80ccbeadae689fcm.jpg

..a konkretnie pana Adama.

Niestety zbiesił się w połowie prac.

Nie zobaczylśsmy go więcej do tej pory, choć teraz juz ponoć prauje gdzieś we Wrocławiu. Pewnie z przerwami...

Czy traktowac to jako list gończy?

:D

A teraz - zdjęcie pod tytułem OKUPACJA 2006

http://images23.fotosik.pl/65/5dcebd82acacbd0bm.jpg

Prace ruszyły (nareszcie!) pełna parą! Tu mamy juz zdjęty dach i więźbę i wszystko co zdjąć było trzeba.... jak widac - niewiele zostało..

Dla jasności dodam, że niebawem ściany szczytowe na poddaszu również zniknęły. Okazały się, chmmm.., mało stabilne. A wraz ze stropami usunięto kilogramy szczurzo-mysich resztek i odchodów :-? :-? zalegające na nieużytkowym (graciania .. choć to jednak chyba zbyt sympatyczne słowo...) poddaszu.

a co z fundamentami,izolacja znaczy sie?

janrenovate - a gdzie mi wlazł do dziennika? :o :wink:

Adaśko się znalazł, ale za późno - teraz pracy u nas już dla niego nie ma 8)

A co z fundamentami ma być? No są wzmocnione, ocieplone, zaizolowane i co tam trzeba było.

Matko jak mnie się nie chce mówić o mojej budowie.Na szczęście się skończyła

:D

janrenovate - pozdrawiam!

• 6 months później...

Jest jeszcze jedne odcinek Historii Naszego Siedliska.

Niniejszym informuję z przyjemnością, że namierzyła nas w sieci ekipa Werandy COUNTRY! Spodobaliśmy się szefowej, zadzwonili do mnie (wyobrażacie sobie moje zdziwienie :o ??) i przyjechali do nas na dwa dni w lipcu. Porobili mnóstwo zdjęć, trochę porozmawialiśmy (kto zna pismo to wie - oni głównie pokazują zdjęcia, słowo pisane to tylko dodatek) - skąd, dlaczego, jak itp... :D

Było miło, sympatyczni ludzie (pani Stylistka i pan Fotograf 8) ), jestem ogromnie ciekawa efektów!!

Jak będę wiedziała KIEDY nas pokażą - dam znać (zainteresowanym :-))

Ale sprawił mi dużą satysfakcję i przyjemność Sam Fakt. Tak więc dzielę się nimi w tym miejscu, które było, bądź co bądź, bardzo istotnym dla mnie miejscem w czasie całego remontu... :D

...czy na początku coś takiego przyszło by mi w ogóle do głowy..... :o ????????????

• 11 months później...
  • 1 year później...

No muszę się i tu pochwalić! Bo tu, na FM, znalazłam pomoc wszelaką swego czasu.

W Y G R A L I Ś MY ! ! !

Wygraliśmy konkurs EUROZAGRODA, 3 edycja, w kategorii "Budynki mieszkalne" :-)

Dla zainteresowanych - link do strony organizatora- http://www.budorol.pl/100230,zakonczyla_sie_iii_edycja_konkursu_eurozagroda.html

No i bardzo ważne, przytoczę z dyplomu :-), za co nas nagrodzono: "Za uratowanie starej zagrody i przebudowę wszystkich jej budynków z zachowaniem oryginalnego stylu we Wróblińcu".

BARDZO SIĘ CIESZĘ!

:-)

• 10 months później...