Agduś 05.01.2013 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Na szczęście Tymek to spokojny, stateczny pies (2 lata ale te duże rasy tak mają) Moja ma prawie 8 lat, jest duża... i tyle by się zgadzało. Ani spokojna, ani stateczna! ADHD w czystej postaci! Emi kiedyś zapraszała usilnie do zabawy yorka, ale on, biedaczek, prawie się posikał ze strachu. Jednak ja nie pozwoliłabym na swobodną ich zabawę, bo właśnie ta różnica gabarytów mogłaby się źle skończyć. Przecież wystarczyło by, żeby Emi wpadła na niego z rozpędu, żeby zaplątał jej się między łapami, kiedy biegnie, żeby nadepnęła na niego albo naskoczyła. I było by po yorku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 05.01.2013 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 A toto coś na glebie wygląda jak powiększony leniwiec... Albo jakiś burak wyrzucił do lasu kapę z tapczanu ... ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 05.01.2013 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Moja ma prawie 8 lat, jest duża... i tyle by się zgadzało. Ani spokojna, ani stateczna! ADHD w czystej postaci! Emi kiedyś zapraszała usilnie do zabawy yorka, ale on, biedaczek, prawie się posikał ze strachu. Jednak ja nie pozwoliłabym na swobodną ich zabawę, bo właśnie ta różnica gabarytów mogłaby się źle skończyć. Przecież wystarczyło by, żeby Emi wpadła na niego z rozpędu, żeby zaplątał jej się między łapami, kiedy biegnie, żeby nadepnęła na niego albo naskoczyła. I było by po yorku... To prawda i dlatego też ja uważam, mając dużego psa, na jego kontakty także z małymi dziećmi. Może być piesio łagodny jak baranek,ale co może NIECHCĄCY taki łagodny baranek w rozmiarze XXL to lepiej nie myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.01.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Chciałam zilustrować dyskusję zdjeciami Emi i Hery podczas zabawy, ale nie udaje mi się ich wkleić z kompa. Wciąż pojawia się komunikat, że tworzenie grupy się nie powiodło. O co mu biega? Mam nadzieję, ze to chwilowa niedyspozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 05.01.2013 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 ..grupy.. ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.01.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 DSC_0060.JPG: Założenie grupy nie powiodło się. Naciśnij 'wstecz' by powrócić do formularza. Dokładnie taki komunikat się pojawia. A robię wszystko normalnie. Wybieram "z komputera", "przeglądaj", klikam dwa razy zdjęcie i "dodaj plik". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.01.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Ano będzie brazostadko .... oby. Dzisiaj lub jutro mają przyjść na świat pierwsze szczeniaczki, w kwietniu następne. Już się nie mogę doczekać .... ciągle widzę uśmiechnięty pysk Katuni ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 05.01.2013 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Hej, dzisiaj urodziny? Twoja sunia przychodzi na świat:wiggle: Katuni nie zapomnisz nigdy i to jest piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 05.01.2013 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 A mnie się właśnie Agdus ostatnio wszystko udaje z fotkami na FM…Widać bilans musi wyjść na zero jako rzekł był Jan Kaczmarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 05.01.2013 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Musisz chyba, Osiu, z inicjatywą wychodzić, czyli... zaczepiać tych z małymi psami, czy Hrabia może się pobawić... Też nie podeszłabym z Karusiem do dużego psa, a jakby właściciel zagadał i zapewnił, że pupil lubi i w ogóle, fajnie będzie - pewnie wyzbyłabym się obaw. Się wstydzę... nie... no żarty ale jak widzę, że ktoś usilnie swoje psisko ciągnie w innym kierunku to się nie narzucam i tyle... powiem ci coś a autopsji - duży pies, przyjazny (najgorzej ja pełen energii) bawiąc się nie raz przyjaźnie kładzie łapkę na kłębie kolegi czy koleżanki do zabawy. W przypadku silnego pieska, czy też zbliżonego gabarytami zabawa jest przednia, natomiast łapa wielkogabarytowego czworonoga położona na karku yorka czy innej kruszyny może skończyć się urazem - przynajmniej psychicznym do wszystkich dużych psów A w okolicy miałam i znacznie smutniej skończoną taką zabawę. Zdarzają się jednak i takie małe spryciule, które nie dadzą się wielkiemu dogonić ani łapu położyć - wtedy zabawa bywa super Wiem Gosiu i też uważam, że jeśli się psy mają bawić to nie może być to york czy też inny gabarytowo zbliżony... ale świetnie się bawił z sunią na wyjeździe,,, sunia miała jakieś 25-30 cm i najpierw z respektem pewnym do niego podeszła a potem tak nim kręciła, że padł po 20 minutach a ona go zaczepiała... ubaw mieliśmy nieziemski Chyba będą musieli coś zrobić bo zginą w tej sierści Tymoteuszowej.. Ja k ogarną priorytety to i Tymka ostrzygą Noo.. Trzymamy za nich kciuki. Na szczęście Tymek to spokojny, stateczny pies (2 lata ale te duże rasy tak mają), więc powinni dać radę. A potem może będzie lepiej - musi. Gagatko powtórz to raz jeszcze bo bardzo chciałabym w te słowa uwierzyć... Greyusiowi do 2 lat brak 2 miechów a głupota uszami się wylewa... Moja ma prawie 8 lat, jest duża... i tyle by się zgadzało. Ani spokojna, ani stateczna! ADHD w czystej postaci! Emi kiedyś zapraszała usilnie do zabawy yorka, ale on, biedaczek, prawie się posikał ze strachu. Jednak ja nie pozwoliłabym na swobodną ich zabawę, bo właśnie ta różnica gabarytów mogłaby się źle skończyć. Przecież wystarczyło by, żeby Emi wpadła na niego z rozpędu, żeby zaplątał jej się między łapami, kiedy biegnie, żeby nadepnęła na niego albo naskoczyła. I było by po yorku... Dlatego uważam, że yorki są poza zasięgiem mojego stwora, chociaż osobiście widziałam, jak york go zaczepiał do zabawy a on się dziwił... jakby chciał powiedzieć... CO TO???? Ano będzie brazostadko .... oby. Dzisiaj lub jutro mają przyjść na świat pierwsze szczeniaczki, w kwietniu następne. Już się nie mogę doczekać .... ciągle widzę uśmiechnięty pysk Katuni ..... Katunię zawsze będziesz pamiętać... A nowe zwierza też pokochasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.01.2013 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 http://imageshack.us/a/img24/8013/dsc0068wf.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.01.2013 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Udało się!!! http://imageshack.us/a/img338/9933/dsc0062xd.jpg http://imageshack.us/a/img805/2889/dsc0066mx.jpg http://imageshack.us/a/img844/8417/dsc0061cf.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.01.2013 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 http://imageshack.us/a/img607/3583/dsc0030tev.jpg http://imageshack.us/a/img42/1672/dsc0060nsp.jpg Przepraszam za zaśmiecanie. Mogę wyrzucić zaraz, ale chciałam zilustrować, co miałam na myśli... PS To jest zabawa, nie walka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 06.01.2013 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Boszzzzzzzz takie to i mnie by przewróciły przepiękne, co to za rasa ? Miałam Cię za kociarę a tu takie psiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.01.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 To leonbergery.Emi zresztą jest cudnym psem, to wieeeeelkie 8-letnie dziecko, wciąż siada jak szczeniak i jak szczeniak się zachowuje. Przekochany pies! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.01.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Oj tak, przekochany!!!! I na papieroska ze mną lubi wychodzić Widziałąm te zdjęcia, ale znowu napatrzeć się nie mogę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 06.01.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Tak mi się wydawało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 06.01.2013 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Agduś - takie fotki zawsze mile widziane Zabawa przepiękna. Proporcje idealne . Uwielbiam jak psy się tak bawią, szczególnie duże (wtedy lepiej widać..):yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 06.01.2013 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Greyusiowi do 2 lat brak 2 miechów a głupota uszami się wylewa... Poczekaj Łosia, za dwa miesiące wyleje się całkowicie i do końca. Trochę cierpliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.01.2013 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 No, czy ja wiem? Emi chwilowo zmądrzała po trzecich urodzinach. A teraz dziecinnieje na starość. Może to przypadłość leosiów, które są na swój sposób inteligentne niewątpliwie, ale wśród priorytetów nie mają zaspokojenia ambicji właścicieli pragnących się pochwalić doskonale ułożonym pieskiem. One kalkulują, co się opłaca. Kochać właściciela - owszem, ale po swojemu, wielką, kudłatą i żywiołową miłością. Posłuszeństwo? Czemu nie? Zwłaszcza, kiedy właściciel trzyma w ręce coś dobrego. A kiedy nie trzyma? Z kalkulacji wynika, że poskakanie sobie z czterech w górę jest przyjemniejsze niż pochwała, a swoją porcję miziania i tak się dostanie, jeżeli się ma wystarczająco słodkie spojrzenie i miziste kudły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts