lump praski 20.01.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Mam jeszcze pytanie. Jak skonczycie juz budowe to przenosicie sie z miasta tak ze wsiem ? Czy szkola zostaje tam gdzie jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 21.01.2008 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Lumpie drogi - a przeczytaj mój dzienniczek od początku - tam jest WSZYSTKO napisane... I nie ma tego dużo Ale tu skrót, specjalnie dla Ciebie, bo tak ładnie do mnie piszesz - mieszkamy na wiosce od roku (wprowadzilismy się po zgrubnym remoncie domu) a córcia została (21 lat) - pracuje i studiuje. (NIE MIAŁA W PLANACH wyjeżdżać z nami na wieś ) DPSiu - tak jest! Brazia - to nasze drzwi wejściowe z ganku do domu (kupilismy stare, komunistyczne - też o dziwo było wtedy drewno.. - drzwi garażowe, pomalowaliśmy i mamy wejście ). I nawet widać nasze codzienne obuwie ! Moje to te z lewej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.01.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Świetne te drzwi!!! Mają klasę!!! A patrzcie Państwo - komunistyczne No, no!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 21.01.2008 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Ha! - bo one nabrały klasy w naszych rekach... Nieco odnowione (czyt. stolarz je poprawiał co by się normalnie zamykały...), pomalowane (bejca), zrobiona porządna nowa ościeznica - no i tyle Zwróć uwagę, że tak naprawde urody dodaje im OPRAWA, same drzwi są zwyczajne tylko duże. No i sposób pomalowania. Jeszcze klamka jest byle jaka, będzie wymieniona.... A drewno, jak się okazuje, nawet za komuny było tak samo drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 21.01.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Nieee, moze zle postawilam pytanie bo nie chce byc nachalana - znaczy sie, jestescie zdecydowani i sie przenosicie na wies, nikt z was nie dojezdza do pracy do Wroclawia ( tyle wiem) - ale nie chodzi mi o szkole corki, tylko o ta druga - czy ja tez przenosicie na wies ? Zrozumialam, ze Twoj partner prowadzi szkole. Juz nie nadazam. Bo plenery - zajecia warsztatowe - no to jasne. Ale c a l a szkola. Zgubilam sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 21.01.2008 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Aaa - o to chodzi...! Rozumiem teraz. No nie nie szkoła MUSI zostać w mieście. To w ogóle nierealne - rozumiesz - wszyscy wykładowcy, uczniowie i co? Mieliby tu mieszkac czy jeździć wte i nazad ??? Już to widzę Ale nie ma takiej konieczności żeby któreś z nas było codziennie we Wrocławiu. Raz, dwa razy na tydzień, czasem z noclegiem i to jest OK. Gdybysmy musieli codzienie (2x) tak jeździć to raczej byłby bezsens (po co dom na wsi, skoro się tam tylko śpi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 22.01.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Dzieki, Gagata, ja tak siedze na tym forum i rozwazam rozne opcje, wiec dlatego sie wypytuje. Wiem, ze to nielatwe przeniesc centrum swoich interesow zyciowych tak z u p e l n i e gdzie indziej chocby to bylo tylko 80 km, troche moich znajomych probowalo i wiekszosci udalo sie polowicznie. Ladnie pisze do Ciebie, ale nie daj sie zwiesc ! Jestem jednak l u m p e m. co tu kryc. Drzwi wyszly super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 22.01.2008 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Rozumiem Cię, Lumpie. I po to tez (także dla mnie) to forum jest Jedno jest pewne - szkoła jest nie do ruszenia. Jednym z jej atutów jest wlasnie to że jest we Wrocławiu (uczniowie sa z całej Polski, ale W-w przyciaga). Sa działalności które bez bólu ( a nawet z korzyścią) można przenieśc gdzie indziej, W tym przypadku to wykluczone. zrszeta nie ma takiej potzreby. A i rodziny mamy we Wrocławiu i znajmoych i sentyment do tego miasta... ale zyć de facto można na wiosce a we Wrocku tylko BYWAĆ. I to jest naklepszy układ. Nie do końca praca i dom w jednym to takie dobre rozwiązanie.... Ja na razie nie mam zastrzeżeń do Twojej "lumpowatości" choć gdzie indziej na forum widziałam to i owo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamusia 22.01.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 gagatko-wlomac pyta jak przytwierdzaliście ten wasz"mur pruski".Podzielam zdanie przedmówców-drzwi masz piękne..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 23.01.2008 01:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Tak, tak...... trzeba sie troche polumpowac od czasu do czasu, tu i owdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaboBIK 23.01.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 heej przyszlam na kaweczke... ...i mysle sobie tak ze ja choc od mojego miasteczka bede jakies 2km to juz mi czacha dymi jak wyskocze po zakupki np. .....dziecka juz mi truja ze nie wsiada do szkolnego busa ...a ja nie mam prawa jazdy bo go robie juz 2 rok..kur#%& .. co ja biedna zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 24.01.2008 02:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Ile ????? 2 km ????? Dziewczyno to jest pryszcz ! Zaadoptujesz sie w 24 godziny, no prawo jazdy jest jednak konieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaboBIK 24.01.2008 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 heeej czesc witanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 24.01.2008 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Czołem kobitki ja zrobiłam prawo jazdy maja lat 38 bo wiedziałam ze MUSZĘ. Własnie w związku z przenosinami na wieś. Nie ma to jak właściwa motywacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 24.01.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Zrobilam prawo jazdy jako wdzieczne dwudziestoletnie dziewcze, ale nie jezdzilam bo nie musialam. W koncu wyladowalam gdzies na krancu swiata na dodatek w gorach ( dobrze, ze wrzesien byl a nie styczen0, wsadzili mnie za kierownice pol ciezarowki i powiedzieli - jedziemy ! I pojechalam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 24.01.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 cze! kopę lat właśnie odkryłam Twoje pisanie i bardzo się cieszę, że się Wam udało! osika-ceglana ścianka-KOMINEK - bomba! [pamiętam Wasz stary domek - też miał klimat, więc i ten klimat mieć musi.] trzymam kciuki za powodzenie remontów, jak najszybszy finisz i wagony przesympatycznych gości pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.01.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Czołem kobitki ja zrobiłam prawo jazdy maja lat 38 bo wiedziałam ze MUSZĘ. Własnie w związku z przenosinami na wieś. Nie ma to jak właściwa motywacja Dlatego w końcu zaczęłam je robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.01.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Ja przy moim wzroku to nie łapię się nawet za to. Zresztą, i tak marny byłby ze mnie kierowca, mam kłopoty z oceną odległości i boję się wyprzedzania. Mojny to świetny kierowca, więc jestem po prostu wożona. Dobrze, że nie złości się na mnie, że samodzielna nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 25.01.2008 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Yemiołka - witaj Cieszę się że Cię tu widzę! Dzięki za słowa wsparcia..... A Wy - co porabiacie - napisz choc dwa słówka.. ....Jak się ma Łajka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 25.01.2008 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Ale widzę masz aktualny dziennik - to tam się dowiem wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts