Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze U GAGATY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lumpie drogi - a przeczytaj mój dzienniczek od początku - tam jest WSZYSTKO napisane... :roll: :D I nie ma tego dużo 8)

Ale tu skrót, specjalnie dla Ciebie, bo tak ładnie do mnie piszesz :D - mieszkamy na wiosce od roku (wprowadzilismy się po zgrubnym remoncie domu) a córcia została (21 lat) - pracuje i studiuje. (NIE MIAŁA W PLANACH wyjeżdżać z nami na wieś :roll: )

DPSiu - tak jest!

Brazia - to nasze drzwi wejściowe z ganku do domu (kupilismy stare, komunistyczne - też o dziwo :o było wtedy drewno.. - drzwi garażowe, pomalowaliśmy i mamy wejście :roll: ). I nawet widać nasze codzienne obuwie :D ! Moje to te z lewej....

Ha! - bo one nabrały klasy w naszych rekach...8) 8)

Nieco odnowione (czyt. stolarz je poprawiał co by się normalnie zamykały...), pomalowane (bejca), zrobiona porządna nowa ościeznica - no i tyle :lol:

Zwróć uwagę, że tak naprawde urody dodaje im OPRAWA, same drzwi są zwyczajne tylko duże. No i sposób pomalowania.

Jeszcze klamka jest byle jaka, będzie wymieniona....

A drewno, jak się okazuje, nawet za komuny było tak samo drewniane :wink: :lol: :D

Nieee, moze zle postawilam pytanie bo nie chce byc nachalana - znaczy sie, jestescie zdecydowani i sie przenosicie na wies, nikt z was nie dojezdza do pracy do Wroclawia ( tyle wiem) - ale nie chodzi mi o szkole corki, tylko o ta druga - czy ja tez przenosicie na wies ? Zrozumialam, ze Twoj partner prowadzi szkole. Juz nie nadazam. Bo plenery - zajecia warsztatowe - no to jasne. Ale c a l a szkola. Zgubilam sie.

Aaa - o to chodzi...! Rozumiem teraz.

No nie nie szkoła MUSI zostać w mieście.

To w ogóle nierealne - rozumiesz - wszyscy wykładowcy, uczniowie i co? Mieliby tu mieszkac czy jeździć wte i nazad :roll: ???

Już to widzę :o

Ale nie ma takiej konieczności żeby któreś z nas było codziennie we Wrocławiu.

Raz, dwa razy na tydzień, czasem z noclegiem i to jest OK. Gdybysmy musieli codzienie (2x) tak jeździć to raczej byłby bezsens (po co dom na wsi, skoro się tam tylko śpi).

Dzieki, Gagata, ja tak siedze na tym forum i rozwazam rozne opcje, wiec dlatego sie wypytuje. 8) 8) 8) 8) Wiem, ze to nielatwe przeniesc centrum swoich interesow zyciowych tak z u p e l n i e gdzie indziej chocby to bylo tylko 80 km, troche moich znajomych probowalo i wiekszosci udalo sie polowicznie. 8) 8) 8) 8) 8)

Ladnie pisze do Ciebie, ale nie daj sie zwiesc ! Jestem jednak l u m p e m. co tu kryc. Drzwi wyszly super.

Rozumiem Cię, Lumpie. I po to tez (także dla mnie) to forum jest :D Jedno jest pewne - szkoła jest nie do ruszenia. Jednym z jej atutów jest wlasnie to że jest we Wrocławiu (uczniowie sa z całej Polski, ale W-w przyciaga).

Sa działalności które bez bólu ( a nawet z korzyścią) można przenieśc gdzie indziej, W tym przypadku to wykluczone. zrszeta nie ma takiej potzreby. A i rodziny mamy we Wrocławiu i znajmoych i sentyment do tego miasta... ale zyć de facto można na wiosce a we Wrocku tylko BYWAĆ. I to jest naklepszy układ. Nie do końca praca i dom w jednym to takie dobre rozwiązanie....

Ja na razie nie mam zastrzeżeń do Twojej "lumpowatości" choć gdzie indziej na forum widziałam to i owo... :roll: :D

cze! kopę lat 8)

właśnie odkryłam Twoje pisanie i bardzo się cieszę, że się Wam udało!

osika-ceglana ścianka-KOMINEK - bomba!

[pamiętam Wasz stary domek - też miał klimat, więc i ten klimat mieć musi.]

trzymam kciuki za powodzenie remontów, jak najszybszy finisz i wagony przesympatycznych gości 8) pozdrówka!

Ja przy moim wzroku to nie łapię się nawet za to. Zresztą, i tak marny byłby ze mnie kierowca, mam kłopoty z oceną odległości i boję się wyprzedzania. :roll: Mojny to świetny kierowca, więc jestem po prostu wożona. :D

Dobrze, że nie złości się na mnie, że samodzielna nie jestem. :oops: