Gagata 11.03.2013 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Tak, też znam tą metodę że trzeba "dać głos", że za mocno, może być po prostu AU! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.03.2013 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Chwycenie psiaka za wszarz to sposób karcenia przez mamę. Nie chodzi o to, żeby go zabolało, tylko żeby poczuł się skarcony matczyną paszczą, co od razu ustawia hierarchię stada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 11.03.2013 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Zgadza się - tak długo jak się da - podnosić piecha za skórę na karku (w ramach kary) i na legowisko.To jest skarcenie a'la matka.A taki odgłos typu AU to reakcja a'la rodzeństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.03.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 No to chyba lepiej się w pozycji matki ustawić niż w pozycji rodzeństwa. Niech się szczylu nie wydaje, że sobie może pozwalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 11.03.2013 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 No na pewno :yes: Tylko ja myślę, że jeśli gryzie za mocno w zabawie to to jest zabawa normalna, małe psiaki razem tak się bawią i informują "paszczą", kiedy gryźnie za mocno. To nie jest karcenie. Ale kiedy "pyskuje" to juz mozna opierniczyć szczyla czyli za wszarz i na legowisko, najlepiej w innym pomieszczeniu (o tym pisała TARcia), czyli wykluczenie za stada jako kara i pokazanie swojej przewagi fizycznej a'la mamuśka:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.03.2013 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 No to Braza musi spsieć, coby się z młodym dogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 12.03.2013 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Tak jakoś podejrzewam, że się o to nie obrazi a wręcz chętnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.03.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Spsiałam totalnie! Skomlę, łapię za wszarz, a nawet warczę chwilami ... Chyba dobrze, że w lesie mieszkamy ... A tak na marginesie: czytając te nasze posty tak mnie naszło ... może byśmy poradnik wydały dla psiarzy, ale bez zmiany nawet jednego słowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.03.2013 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 :rotfl:tylko kto by to czytal:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 12.03.2013 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Każdy psiarz, który spsiał albo chce spsieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.03.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 A do tego język absolutnie zrozumiały dla każdego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 12.03.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Każdego inteligentnego człowieka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.03.2013 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Inni nie wchodzą w rachubę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 12.03.2013 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Normalnie padłam... A Greydułę osobiście ugryzłam ze trzy razy w odwecie... zadziałało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 13.03.2013 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Wchodzę w to! Ale koniecznie z ilustracjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.03.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Kiedyś zaczęłam siadać psom na budę... efekt był taki, że buda się połamała (z gąbki była) i została już tylko legowiskiem.... najgorzej, że nie pamiętam jaki to miało dać efekt :lo2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.03.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 O rany, padłam! Z ilustracjami!!! Nie mogie, Osia gryząca i Gosiek na psiej budzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.03.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 (edytowane) Ja deptałam Emi po legowisku, bo na układanie się w nim jakoś nie nabrałam ochoty. Deptanie, włażenie, układanie się na legowisku ma pokazać psu miejsce w hierarchii stada - pies ze ścisłego kierownictwa może deptać po miejscu psa niżej postawionego, a odwrotnie nie. Emi oczywiście próbowała ładować się na wersalkę. Zajmowała całą. Szybko pojęła, że nie wolno, więc robiła to pod naszą nieobecność, ale ślady zostawiała. No to deptałam po jej szmatach. I michę zabierałam i udawałam, że z tej michy jem. Ciamkałam przy tym i oblizywałam się ze smakiem, a ona siedziała i ślina jej ciekła.Emi zawzięła się na Magdę. Szybko zrozumiała, że my jesteśmy parą alfa i nie ma co podskakiwać. Weronika już była wystarczająco duża, żeby Emi zrezygnowała z prób dominowania, Małgosię uznała za szczenię pary alfa będące pod ochroną, a Magda miała przechlapane. No to kazałam Magdzie deptać po legowisku i zawsze zanim nakarmiłam Emi, dawałam coś do jedzenia dzieciom, zwłaszcza Magdzie, coby jadły na oczach psicy, oblizując się i ciamkając.I kazałam im włazić na Emi (nie siadać, coby kręgosłupa jej nie złamały), bo ona próbowała na Magdę naskakiwać, a to jest też demonstracja dominacji. Edytowane 13 Marca 2013 przez Agduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 13.03.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Dziewczyny dajcie se spokój z pisaniem tego poradnika - film nakręćcie, koniecznie film! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.03.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Kto wystąpi w roli właściciela psa, a kto w roli psa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts