Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze U GAGATY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jestesmy z powrotem w codzienności naszej... co zrobić...

U Łosi napisałam co nieco, może uda się jeszcze jakie fotki pokazać (oprócz jednego portreciku juz pokazanego u Łosi ;)) Ale bardzo przytomnie i nad wyraz rozsądnie zostawiłam aparat w domu (wraz z kluczami, przez co była drobna aferka w Brazoczysku a niejaki p.Andrzej nie mógł się spokojnie pomodlić w kosciele.oj, będzie nam to policzone ...), więc fotki robiłam tylko telefonem.

Ale było fajnie w Łosiowie..! Cały dom i jego otoczenie jest jeszcze ładniejszy i bardziej klimatyczny niz na zdjęciach. Ja mieszkam pod lasem - fakt. Braza mieszka na polanie - fakt. DPSia mieszka z lasami wkoło - fakt. Ale Łosia mieszka W LESIE.

Książe Pan jest przesympatyczny (oprócz tego, że piękny - to dziwne, że idzie w parze jedno z drugim...) i bardzosmy go polubili bo się bardzo daje lubić :yes::yes:.

Super było posiedzieć z Gospodarzami na tarasie w lesie i myślę, że ten jeden wieeeczór to jest grubo za mało. Tyle chciałam napisać.

I cięzko było wracać od domu po wizycie w Łosiowie, po wakacjach i ... w tym upale zabijającym... A my na południowy zachód - ze słońcem w przednią szybkę (zupełnie nie wiem co się stało z naszą klimą... otwieralismy i otwieralismy te okna a tu dalej gorąco i gorąco... cos się spsuło jak nic..)

Edytowane przez Gagata

Arctica - mam ogromny apetyt żeby odwiedzić Arkę Noego!

Ale się nie dało naraz, choć myslałam o tym, myslałam... w ogóle ostatnio tyle myslę, że mózg mi się gotuję i bez upałow:bash:

Kiedy się nam wreszcie nasze sprawy poukładają (KIEDY bo ŻE wątpić nie mogę) i będziemy panami czasu swego - wteeeedyyyyyyyyyy..........................!

Super było posiedzieć z Gospodarzami na tarasie w lesie i myślę, że ten jeden wieeeczór to jest grubo za mało.

Mam podobne odczucia:hug:

Jak to co się spsuło w Waszej klimie... po prostu brak corbotronika, jakbyście mieli oryginalny a nie elektryczny to na bank by działał...:rotfl::rotfl::rotfl:

Ano Łosia - jest to wery prawdopodobne.

Trza założyć corbotronic, elektrykę wypirzyć - nie ma to jak proste, sprawdzone rozwiązania...

W głowie się nam poprzewracało, elektroniki zachciało... to teraz mamy :p

W domu okna zamknięte, zasłony zasłonięte (na górze bo na dole roslinność pnąca robi swoje) i jest bosko.. dopóki na dwór wyjść nie trza..

Ale pomyslcie, że jednak sierpniowe upały maja tę zaletę, że noce są chłodne - w lipcu, jak przygrzeje, to i noc nie przynosi chłodu..

A tymczasem, jak już słońce ma się ku zachodowi (że zacytuję klasyka) idziemy na ten dwór, siadamy sobie w stodole (czasem jaki gość się przypałęta) i gapimy się na ten zachód z dryniem w łapce. I czujemy jak z minuty na minutę robi się c h ł o o o d n o o o ....

U kogo chłodno u tego chłodno, u nas wcale nie chłodno...

22*C w nocy, najmarniej to 20. :sick:

Dzisiaj trafiłam na jakieś przysłowie, że jak w sierpniu skwar trzyma, to będzie długa i śnieżna zima! :bash: