Moose 08.08.2013 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 W domu okna zamknięte, zasłony zasłonięte (na górze bo na dole roslinność pnąca robi swoje) i jest bosko.. dopóki na dwór wyjść nie trza.. Ale pomyslcie, że jednak sierpniowe upały maja tę zaletę, że noce są chłodne - w lipcu, jak przygrzeje, to i noc nie przynosi chłodu.. A tymczasem, jak już słońce ma się ku zachodowi (że zacytuję klasyka) idziemy na ten dwór, siadamy sobie w stodole (czasem jaki gość się przypałęta) i gapimy się na ten zachód z dryniem w łapce. I czujemy jak z minuty na minutę robi się c h ł o o o d n o o o .... Tia... u nas aktualnie jest 27 stopni... nieco zmarzłam U kogo chłodno u tego chłodno, u nas wcale nie chłodno... 22*C w nocy, najmarniej to 20. Dzisiaj trafiłam na jakieś przysłowie, że jak w sierpniu skwar trzyma, to będzie długa i śnieżna zima! "Przeczekamy zimę, przeczekamy...":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 09.08.2013 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 U kogo chłodno u tego chłodno, u nas wcale nie chłodno... 22*C w nocy, najmarniej to 20. Dzisiaj trafiłam na jakieś przysłowie, że jak w sierpniu skwar trzyma, to będzie długa i śnieżna zima! a może tam było że BYŁA!!! długa i śnieżna zima dlatego skwar w sierpniu trzyma:rolleyes::D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.08.2013 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Ja to bym też była za tym, najlepiej, żeby ta zima była KRÓTKA i śnieżna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 09.08.2013 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Tiaaa.... Twoje poglądy na śnieg to znamy... oj znamy:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 09.08.2013 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Szok - lato w lecie, zima w zimie - Czas się przyzwyczajać.... ..No u nas chłodno wieczorkami... myślałam, że u Was też, nie chciałam szczuć.... Widać specyfika lokalnego klimatu (leśno-stawowego z minimum zabudowy). jeden z gości się wczoraj dziwował, że u nas zielona trawa... u nich kompletnie wysuszona, żółta a u nas zieloniutka aż milo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.08.2013 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Mikroklimat jak nic! U nas wyschnięte wszystko, teraz za to chwaściska w trawie zaczęły kwitnąć, kosiarkę trza na to świństwo włączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 09.08.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Szok - lato w lecie, zima w zimie - . Przyjdzie przywyknąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 11.08.2013 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Też mam zielona trawę, znaczy się - mikroklimat jest!!!! Chyba jakieś sanatorium otworzę Tfu!!! Tfu!!!! z Ta zimą!!!!!!!! Bleeeeeee, zgin przepadnij!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.08.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 No ale że co - że niby jesień na Boże Narodzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 12.08.2013 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Jesień jeszcze nie:no:... później "złota"... a Boże Narodzenie??? niech poczeka na swoją kolej coby się zima nie przygotowywała od października jak w zeszłym roku:sick: i na następne święta nie została:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.08.2013 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 No właśnie, bo z Wielkanocą to przegięła potężnie!!!! Jak dla mnie to w BN jesień może być, mi tam rybka, byle drzewko ubrać i światełka zapalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 13.08.2013 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Dziś idealnie, słonko, wiaterek, ok 22 stopni ech... żyć się chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.08.2013 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 A ja zmarzłam na szkoleniu z Tyrionem i w swetrze byłam!!! Wolę ciepło, chociaż +43 też uwazam za lekkie przegięcie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 14.08.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 (edytowane) Hmmm ja tam staroświecka jestem i jubiem śnieg w BN, choć o to w centrum i w dużym mieście to jest niezwykle trudno niestety. Ale byłoby miło.... Pocieszam się, że i tak mamy fajniej niż w takiej Australii np. co to Mikołaj po plaży w skwarze gania Bym na grzybki pochodziła ale u nas w lesie to taka posucha jak na tym trawniku niepodlewanym, tylko pod stopami chrupie... Niestety nie mam mikroklimatu............ chociaż..................... można by rzec, że u nas mikroklimat na odwyrtkę - pada mniej niż w okolicach Edytowane 14 Sierpnia 2013 przez sipatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 16.08.2013 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Po dogłębnym przemyśleniu tematu stwierdzam - jesień w Boże Narodzenie - bardzo proszę. Tylka żeby mi to była "polska, złota....". Kolędy przy ognisku... why not ? :yes: .. może jeszcze wspomnimy moje słowa...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.08.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Ty tak nie gadaj, bo potem, jak się zima weźmie, to do samego maja nie wyjdzie od nas, tfu, na psa urok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 18.08.2013 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Tfu tfu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.08.2013 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Komu nakopać za to krakanie o zimie, co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 19.08.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Komu nakopać za to krakanie o zimie, co Może jakiejś wronie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 23.08.2013 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 A tak mnie się przypomniało. Już był, już był ... ale to fajne jest:D PRZEPIS NA KURCZAKA: Kurczaka bardzo starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego. Dodajemy goździki i cynamon, skrapiamy cytryną. Tak przygotowanego kurczaka zalewamy szklanką wina białego, szklanką wina czerwonego, dodając 100 g ginu, 100 g koniaku, 200 g Wyborowej i 50 g rumu. Potrawy nie musimy nawet poddawać obróbce cieplnej. Kurczaka możliwie jak najszybciej wypierdalamy bo jest ohydny, Natomiast............. Sos! Sos! Paluszki lizać !!! (Kurczak musi być martwy bo inaczej bydle sos wychleje). SMACZNEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts