Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze U GAGATY


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My po skonsumowwniu drugiego żyjemy póki co. Był pyszny i smakowal jak .. najbliżej poledwicy wędzonej.. Nie kupuje póki co od tej pory w ogóle wędlin sklepowych a jak wspomniała mój Romek bez mięsa w chlebie na drugie śniadanie nie przetrwa..

 

Na pewno kot na szafę wlezie, chyba ze jakąś sierota ostatnia kocia. Ale może po pręcie nie przelezie..:p

Ale może się nie zainteresuje bo to naprawdę nie zapachu na tym etapie, ewentualnie pachnie ziołami w których jest obtegowany więc trzeba uważać jakie się ziółka bierze...;)

 

Ja go robię bo latwizna a potem pyszny. Tylko pierwszy raz się czailam bo nieznane.. Wiem, że Markoto też robi.

 

I proszę się nie smiac z mojego instruktazu rysunkowego! :lol2:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mam szafę w gościnnym!!!!!!! To znaczy mam wysoki regał, ale on może chyba robić za wspornik, no nie???? Tylko musiałabym tam grzejnik włączyć, bo przy zamkniętych drzwiach bez grzejnika (włączonego) to bym miała zamarznięty, a nie ususzony. A jeśli zostawię otwarte .... co zrobią koty????

 

Czy poza kocimiętką to one jeszcze jakieś zioła wyczuwają???? Majeranek lubie i kminek, bazylię takoż, czy one coś z tego wyczują??

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tarcia... za tydzień:wiggle:

 

Dziś dzień solny i nauczona Waszymi doświadczeniami, Izy i Gagaci znaczy nie obtoczyłam go w soli ino posoliłam i do lodówy abarot zapakowałam.

 

Jutro naziółkuję, czosnkiem ciepnę... zaraz on w tych ziołach też ma dobę w lodówce leżeć??? Tulgnę się do góry się dowiem:p

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

z drugiej strony to wszyscy dojrzewają i żyją :lol2:

 

ale tak na surowo ,bez konserwantów to się toksyna botulinowa pokaże

 

:no: Nie pokaże, spokojna głowa.

Zarówno cukier jak i sól w tym wypadku działają nie tylko odwadniająco ale i konserwująco. Poza tym to mięso wisi i się suszy, a w suchym raczej marne szanse, żeby się laseczki tam wyhodowały.

Toksyna przede wszystkim występuje w konserwach, domowych źle peklowanych przetworach mięsnych i warzywnych.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No i przez nią mam problem z przygotowaniem żarcia na wyprawę do Skandynawii. W zeszłym roku jedliśmy gotowce, ale raz, że to monotonne, dwa, że konserwowane i w ogóle napchane polepszaczami, wzmacniaczami i inną chemią. Myślałam o zrobieniu domowych, ale boję się, że coś się w nich zalęgnie i się wszyscy potrujemy.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...