Agduś 24.02.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Rasiowe zadaszenie baaardzo mi się podoba, ale wygląda obrzydliwie profesjonalnie i systemowo, a my szukamy czegoś do zrobienia metodami chałupniczymi. Markoto, no jakbym widziała nasz daszek! Tylko powiedz, jak on znosi śnieg. Ja bym się bała, że pod dużym ciężarem się po prostu złamie, a ten Twój taki płaski... No napisz coś o nim! Od której strony masz taras, bo zapomniałam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.02.2014 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Temat i u mnie calkiem na czasie Marta a przybliz koszt waszego zadaszenia. Depesia rozumiem, ze na te plyty walniesz wikline? bo same plyty z lekka tandetnie wygladaja, jak na barak (przynajmniej na fotach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 25.02.2014 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 (edytowane) To jest poliweglan komorowy ma chyba z 5 komor, jest to duzo mocniejsze niz te plyty faliste co byly wczesniej wklejane, mamy troche za maly spadek przy wiekszym jest samoczyszczenie sie, a tu z gory widac ze jest troche brudne ale od dolu dzieki tym kanalom nie widac tego za bardzo, zadaszenie mamy jakies 2 lata, wiec przezylo 2 zimy i nic sie z tym nie dzialo, jedyny problem z takim daszkiem (moge zreszta porobic fotki) to na koncach przykleja sie takie tasmy perforowane ktore ulatwiaja wentylacje tych komor i zapobiegaja zaciekaniu, ale u nas bylo to zle zamontowane ( poliweglan montowalismy sami ) no i te tasmy sie poodklejaly i od wewnatrz troche zaszlo glonami, obfotografuje to dzis jak jestescie ciekawe. My mamy taras od poludnia poliweglan z akcesoriami kosztowal nas jakies 3tys Pod tym zadaszeniem jest cieplo ale bez przesady te komory powoduja, ze slonce troche wytraca na sile aczkolwiek moze mimo wszytsko oslepiac , zreszta jak taras nie jest osloniety to zawsze jest przewiew w tym roku moze sie uda zrobic te ala rolety rzymskie od spodu docelowo ma to wygladac podobnie jak tu ale podwieszone troche rzadziej http://img713.imageshack.us/img713/4103/corradipergolamillenium.jpg Edytowane 25 Lutego 2014 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.02.2014 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 my mamy taras od polnocnego wschodu i temat zadaszenia oraz zrobienia boczkow wraca jak bumerang Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 25.02.2014 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Ten poliwęglan u Markoto jest absolutnie OK - całe zadaszenie, na kratownicy drewnianej, wygląda bardzo ładnie, bo widać głównie drewno. Mogłoby być i u mnie :yes:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 25.02.2014 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 jest tez opcja poliweglanu litego, wyglada jak szyba ale jest to drozsze rozwiazanie i zupelnie nie pochlania promieniowania no i sa ograniczone wymiary wiec u nas musialoby byc na dlugosci laczenie a to odpadlo jak sie okazalo u znajomego, ktory to zrobil na tym laczeniu sie zbiera brud bo woda nie odplywa i nie wyglada to dobrzw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.02.2014 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 mnie tez ten poliweglan odpowiada ale boki chyba musialabym plaskie zrobic, w sumie zrobilaby sie oranzeria na zime. moj dom wizualnie do Martowego podobny i kolorystycznie i ksztaltem wiec to drewno + poliweglan jest jak najbardziej ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.02.2014 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Ech pomarzyć dobra rzecz - nam też bardzo przydałby się taki zacieniony taras - tyle, że na razie mamy tam trawkę, a poza tym tyle innych wydatków - niemniej w pamięci sobie zapisuję takie rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 25.02.2014 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 TARcia a boki to koniecznie muszą w ogóle być u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.02.2014 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 musza, pizga jak na uralu.w calym ogrodzie nie ma miejsca by nie pizgalo, juz od 2 lat sie zastanawiamy ale zawsze kasy szkoda, bo wazniejsze potrzeby:rolleyes:bez bocznych nie ma sensu zadaszenia robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 25.02.2014 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 No to faktycznie.. A drewniane boki? Wystarczą ażurowe (gęste) - wiatry zatrzyma a nie będzie efektu żagla. Na to można jeszcze puścić pnącze.. Dawno nie było fotki Wypatrujemy wiosny: Nie ma, nie ma, nie ma... ...nie ma i nie ma.... no DLACZEGO nie ma??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.02.2014 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 nie sprawdzilo sie, teraz mamy donice z pergolami na nich wikline i pnacza w donicach, duje rowno z kazdej strony, niestety brak drzew w okolicy, pomiedzy nami a sasiadem korytarz powietrzny, mezu "zlecil" szukanie firmy do zrobienia.i taka oranzeria mi by bardzo pasowala w okresie slonecznej zimy, mialabym tez gdzie trzymac meble ogrodowe, bo teraz biedne narazone na deszcze. a chce docelowo kupic ladne sofki z technorattanu. a kombinujemy by scianki boczne byly jako przesuwne (w szynie) lub ruchome (wyjmowane) panele. panna wypatrujaca wiosny - pieknota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.02.2014 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Depesia rozumiem, ze na te plyty walniesz wikline? bo same plyty z lekka tandetnie wygladaja, jak na barak (przynajmniej na fotach) Samych płyt w życiu nie założę, własnie przez ten tandetny wygląd. Wiklina/trzcina musowo na to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.02.2014 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 tylko wez pod uwage, ze jak polozysz wikline na te płyty, to patrzac od wewnątrz, po czasie tez nieciekawie bedzie to wygladac: mech,glonownia, zacieki, liscie widziane po uniesieniu glowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 25.02.2014 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Dawno nie było fotki Wypatrujemy wiosny: [ATTACH=CONFIG]244918[/ATTACH] Nie ma, nie ma, nie ma... [ATTACH=CONFIG]244919[/ATTACH]...nie ma i nie ma.... [ATTACH=CONFIG]244920[/ATTACH] no DLACZEGO nie ma??? Nie wiem dlaczego ale NIE MA I JUŻ Bazylka śliczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.02.2014 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 ech, pesymizm przez was przemawia, jak ktos chce to widzi i czuje:p ale ja czlowiek z polnocy to mi taka pogoda wiosenna jest:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 25.02.2014 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 To nie pesymizm to REALIZM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 25.02.2014 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 U nas PACHNIAŁO jakieś 10 dni temu... dziwne... teraz przestało... DLACZEGO (powtórzę za sunią)??? Może to mieć związek z tym, że zrobiły się małe mrozy rano (-3) i to coś, co pachniało - zmarzło... W dzień + 10 za to:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.02.2014 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Bazysia - normalnie słodziak i basta! Dzisiaj też byłam w ogrodzie coś porobić. NIE MA. Przedwiośnie za to mamy piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 25.02.2014 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 DPSia, już Bazyli do Ciebie się kleił a Bazylia to by Ci wlazła na kolanka i tyle (???). Tak by było:yes:. TAK BĘDZIE jak już do nas przyjedziecie!:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts