Biała 24.06.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Ja też chcę taką bramę. Cuuuudo. Piękne miejsce, prosimy o więcej zdjęć i jak najwięcej relacji. No i oczywiście powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 25.06.2007 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Biała - witam serdecznie i dziekuję Brama też jest pokryta osiką i wyszło to bardzo ładnie! Staram się znajdowac czas przynajmniej na odpowiadanie moim Miłym Gościom tutaj (byłoy gruba niegrzecznością zaniechać i tego)! Co do dziennika - przerwa może potrwac i dwa tygodnei jeszcze....A ponieważ zbiegło się to z nieobecnością naszych wykonawców (poprosili juz wczesniej o tydzien przerwy teraz co by coś w SWOICH domach porobić) to sie dobrze złożyło. Pozdawiam serdecznie wszystkich! Nowe wpisy N I E B A W E M... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.06.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Nowe wpisy N I E B A W E M... Kurna, całe szczęście, bo już naprawdę zaczyna mi się przykrzyć. Umiesz, Siostra, stopniować napięcie! U nas już gości pełno, pracy też, walczę ze słoikami (zapasy!!!), chwastami w polu i przygotowaniem sporego festynu w imieniu naszego stowarzyszenia. Oj, jest co robić! Pociesza mnie tylko fakt, że nie jestem sama z taką ilością roboty - u Ciebie, widzę, podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 29.06.2007 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Dps - dzięki za zrozumienie Pozdrowienia z placu boju..................! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.07.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Haaaaa, mamy koleżankę! Seriale się ogląda! Witamy w klubie! Alaska jest naprawdę innym serialem. A filmy nie zawsze są głupie... A jak mam zły nastrój to znakomicie mi go poprawia jakiś odcinek np. serialu "Ranczo". Kupa śmiechu! Wieś polska żywcem sportretowana! Ktoś znakomicie oddał realia, pokazując je jednak w nieco krzywym zwierciadle. Ale wcale nie mocno krzywym... Pomaga to nabrać dystansu do życia i iść dalej. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.07.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 na którym programie ta Alaska?? może też będę oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 04.07.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Kiedyś uwielbiałam Przystanek Alaska, teraz niestety nie mam gdzie oglądać. W telewizji za to nagminnie oglądam Przyjaciół, czasem po kilka razy ten sam odcinek. A z polskich seriali mam M jak Miłość, na ITVP i też sobie oglądam. A Rancza nie widziałam, a też chyba można to obejrzeć przez internet. Chyba zerknę. Gagatko: prośba do Ciebie. Mogłabyć trochę więcej opowiedzieć o Twoim dachu? Może więcej zdjęć, pls Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 04.07.2007 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 dps - RANCZO zaczęłąm kiedys oglądać bo gdzieś przeczytałam że kobitka remontuje tam stary dworek ! Jestem maniaczka, wszystko na ten temat. Pogramy o budowaniu mogę non stop (jeden taki, naprawde niezły i godny polecenia, ale dla ludzi o mocnych nerwach mam za oknem ) Ivo - nie znasz Alaski?? Hej - no to koniecznie! Tylko teraz to juz leci końcówka, ale może puszczą od początku, co jakiś czas tak robią własnie w wakacje. Na TVN7. najlepiej od poczatku - wazne jest poznać bohaterów. Są tak specyficzni że oglądając od środku mozna nie załapać ... przydarzają się im przedziwne rzeczy - np pies wraca jako reinkarnacja byłego narzeczonego - co wcale nie zmienia faktu że film jest NAJLEPSZYM SERIALEM OBYCZAJOWO-PSYCHOLOGICZNO-FILOZOFICZNO-ŚMIESZNYM jaki znam. NAMAWIAM! Biała - będzie O B I E C U J Ę. Niech no tylko minie ten weekend (7,8 lipca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 04.07.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Mnie się tam nie spieszy, poczekam, i tak z budową wcześniej niż na wiosnę nie ruszymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 05.07.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Ivo - nie znasz Alaski?? Hej - no to koniecznie! Tylko teraz to juz leci końcówka, ale może puszczą od początku, co jakiś czas tak robią własnie w wakacje. Na TVN7. najlepiej od poczatku - wazne jest poznać bohaterów. Są tak specyficzni że oglądając od środku mozna nie załapać ... przydarzają się im przedziwne rzeczy - np pies wraca jako reinkarnacja byłego narzeczonego - co wcale nie zmienia faktu że film jest NAJLEPSZYM SERIALEM OBYCZAJOWO-PSYCHOLOGICZNO-FILOZOFICZNO-ŚMIESZNYM jaki znam. NAMAWIAM! Gagata - znam Alaskę jak kiedyś puszczali, ale z chęcią bym sobie odświeżyła własnie z takich powodów jak napisałaś pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 05.07.2007 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Ivo - no to teraz wszystko gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 21.07.2007 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Piekny ten dach osikowy... Szkoda, ze nie moge u siebie takiego zrobic... "Przystanek Alaska" to moj ULUBIONY serial!!! A oprocz programow i filmow o budowaniu fajne bywaja tez ksiazki Np. Petera Maile'a "Rok w Prowansji" i kolejne odcinki z tego cyklu - o remontowaniu starego domostwa i poznawaniu urokow zycia wiejskiego Frances Mayes "Pod sloncem Toskanii", "Bella Toskania" - o tym samym, plus fajne przepisy kulinarne Malgorzaty Kalicinskiej "Dom nad Rozlewiskiem" - o remontowaniu siedliska na Mazurach i agroturystyce, plus tez przepisy kulinarne. Jesli Gagato nie czytalas, to polecam - jezeli oczywiscie znajdziesz wolna chwilke w tym goracym czasie (z reszta, ja wracam do tych ksiazek systematycznie co pare miesiecy - sa tak cieplo napisane...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 21.07.2007 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Witam Gagato serdecznie bardzo mnie zaciekawił Twój dziennik.... znalazłam wiele elementów o których piszesz u siebie... hm.. Może tak krótko wspomnę o sobie... mieszkanie w bloku... potem szeregowiec z małym ogródkiem...a za chwilę działka na granicach Poznania 1000 m. (Mam dziecko które jest w wieku szkolnym ..więc bliskość szkoły jest konieczna). Jednak moim marzeniem od... już dośc dawna... było mieszkanie z dala od miasta...z dużym terenem ziemii. Inspiracją dla mnie były filmy o początkach Ameryki, westerny ( na nich się wychowałam) .... Przystanek Alaska a raczej sceneria też mi sie bardzo podobała...w ogóle zachwycały mnie zawsze rancza w Ameryce. ( mimo, że nie jestem miłośniczką zwierząt natomiast kocham przyrodę, ziemię...rośliny...pogodę..) W domach ameryki tamtych lat... często pojawiały się zadaszone tarasy... teraz taki wreszcie będę miała... uwielbiam styl rustykalny... WIdzę, że jestem na etapie tym co Ty byłaś nie dawno.. Będę sledzić z wileką uwagą to o czym piszesz... ALe zastanawia mnie jedno ... z czego będziesz żyć na tej wsi ? Jaki masz pomysł na zmianę swojego życia... Proszę napisz o tym więcej.. . moze podsuniesz mi jakiś pomysł.... Chociaż myślę, że nie jestem tak odważna jak Ty.... ja to bym i chciała ale boję się.. Boję się ryzyka. Zazdroszcze takim ludziom jak Ty Podziwiam i trzymam kciuki. To zdjęcie, które zamieściłąś jest super...mogło by być trochę większe...bo bardzo mi się podoba... a nie widzę szczegółów. Jestem również ciekawa jak będzie się Tobie mieszkać na wsi ( kiedy wcześniej mieszkałaś we Wrocławiu). Jeśli mam okazję to zawsze i pytam ludzi o to... i odpowiedzi są różne... z reguły pozystywne. Proszę napisz coś o tym jak planujesz urządzić swoje życie na tej wsi. pozdr serdecznie a jeszcze jedno nas łączy..też studiuje... ale niestety nie ostatni semestr.. więc teraz mam trochę czasu na internet... bo tak to jest różnie.. Ale tu z pewnością będę zaglądac.. bardzomnie zainteresował Twój dziennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 23.07.2007 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Amonite - Wszystkie (WSZYSTKIE) wymienione przez Ciebie ksiązki czytałam! Po KILKA RAZY! Mam je, stoją na półce i nadal będa czytane - nie raz Bardzo miła zbieżność upodobań!! pozdrawiam Cie serdecznie. Agdula - witam Cię! Napiszę o tym co Cię interesuje w dzienniku po prostu. I tak miałam to w planie Taki taras z amerykańskich filmów ( z południowych stanów) - drewniany, zadaszony (musiał więc byc od południa), wzdłuż całego domu, koniecznie z taka hustana ławeczką, wygodnymi fotelami i widokiem na rozległe tereny..... uwielbiam te klimaty:-)))) I będe mieć taki taras ale nie moge go raczej niestety zadaszyć bo jest od północy i zabrałby całe światło w kuchni (jest z tej strony). Miło, że tu zaglądacie - mimo permanentnej nieobecności gospodyni... ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 23.07.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 oni NIE ZAZNALI KOMUNY. Komunizm nie wywarł na nich swego niszczącego i fatalnie trwałego pietna.... Myslę że to dotyczy nie tylko architektury.... Nic dodac, nic ując... bo czy komunizm ma jakieś zalety ? Szkoda tylko że 2 generacje zmarnowały swoje najlepsze lata (żeby nie powiedziec życie) w tym jednym wielkim łagrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.07.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 oni NIE ZAZNALI KOMUNY. Komunizm nie wywarł na nich swego niszczącego i fatalnie trwałego pietna.... Myslę że to dotyczy nie tylko architektury.... Gdzieś Ty takim trybunem została? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 24.07.2007 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 DPS - No ja to jestem od zawsze filozof A tu sama sobie utworzyłam FORUM, hi hi. Ala tak mnie czasem nachodzi ... Nienawidze szczerze tych wypierdków komunizmu w każdym pięknym miejscu naszego kraju-te nieszczęsne kwadraciaki są wszędzie! Tynk z nich odpada, szare, popękane, brudne a na tzw balkonach graciarnie i suszona pościel... A wokoło sliczne wiejskie domy, zieleń, przyroda... I tak się prosi żeby wziąc jakąs małą bombkę i ... (ale co z tymi, bogu ducha winnymi, ludźmi w środku)! Dopuser - ale znasz takie powiedzenie - co nas nie zabije to nas wzmocni? jak tam lubię wierzyć (tak żeby nie zwariować czasem) że wszystko ma jakiś sens..chmmmm ALE JAKI SENS MIAŁA KOMUNA Zostawmy ten temat..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.07.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Gagatko - pięknie opowiedziana i zilustrowana historia stodoły, której po wichurze... nie było. Dopiero kiedy zobaczy się zdjęcia stanu pierwotnego, stanu po wichurze (właściwie - niebytu... ) i stanu obecnego - widać jaki ogrom pracy wykonaliście. A mnie ciekawi jeszcze jedna rzecz. Powiedz, co zrobiliście z tym fajnym wozem, który jest widoczny na podwórku na zdjęciach stanu pierwotnego? Oddaliście komuś czy też przewidująco zatrzymaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 30.07.2007 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Eee - no nie ma tak dobrze.. tak jak napisałam to było PRZED zakupem. Wóz zabrali. A swoją drogą - BEZCZELNI DPS-ko Dziękuję bardzo za miłe słowa - oj działo się.... I oczywiście nie był to PRZEWIDZIANY W BUDŻECIE WYDATEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.07.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Matko kochana, ja nie wiem, jak wyście się nie załamali nerwowo po tej wichurze... A wozu, fakt - SZKODA... Taki fajny... Jak będziecie mogli, to sobie kupcie taki do wożenia gości i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts