braza 22.05.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 U Was też była burza, czy tylko ja dostąpiłam tego zaszczytu???? Miłego dzionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 22.05.2009 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Brazunia - u mnie TERAZ jest burza... ..I na wzajem.. Czereśniakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.05.2009 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Cześć, wieśniary! U nas też wczoraj burza była taka "po byku". A podlało, że ho, ho, z czego my się cieszyliśmy bardzo, Goście (nie wiedzieć czemu ) - w ogóle! Ani chybi dzisiaj czeka mnie wyjście na grządki i walka z chwastami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.05.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Te goście to jakieś dziwne som A u mnie burzy ie było, o!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 26.05.2009 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Cześć Dziewczyny Trzy dni mnie nie było - więc nadrabiam (miną..), lecę zobaczyć co z Tomkiem! Pozdrawiam Was!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.05.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 A gdzieś Ty trzy dni aż balowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 26.05.2009 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 A tak jeżdżę w te i nazad ostatnio. Przyszła chyba pora się przyznać (przed sobą ) że to lubię.. Parę osób trzeba było odwiedzić (dawno nie widzianych) co by się, jak to mówił mój kolega, nitki nie urywały.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.05.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Powsinoga jedna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 26.05.2009 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Może być poWSInoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.05.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 I wiercipięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.05.2009 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Heeeejjjj, znowu gdzieś Cię nosi???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAGODOWO_MI_123 30.05.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Witam cię, odważna Gagato i chylę czoła za pomysłowość w remontach twej przepięknej posiadłości! Śledzę już od jakiegoś czasu ten wątek i jestem pod wrażeniem. Przyznaję, że będę małpować od ciebie parę pomysłów ,choćby na te ceglane ściany. Możesz mi powiedzieć, czy to są orginalne mury i jak to doczyściliście? Ja spełniłam marzenie i kupiłam stary dom ,lecz tynki się w nim ledwo trzymają i zastanawiam się czy jak go skuję do cegły to wyjdzie mi jak u ciebie? I mam prośbę; napisz mi na priw gdzie się mieści twoje agro,bo DPS już nagrodziłam "ochami" i "achami" i kiedyś planuję tam się wybrać. Pozdrawiam serdecznie z wiochy i cieszę się,że stwarzacie tu świetną atmosferę. Aż chce się wracać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 01.06.2009 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Cóż Brazunia, niektórzy tak mają... Niektórych NOSI, co zrobić ... Teraz miotaliśmy sie po Kotlinie Kłodzkiej w związku z zawodowymi sprawami Romka, dla odmiany.. Bardzo, ale to BARDZO lubię tamte tereny! Gdyby nie zima przez dwie trzecie roku i pod górkę do sklepu (albo z powrotem) to właśnie tam bym zamieszkała. JAGODOWO_MI_123 witaj Kobieto Ze Wsi Co do cegieł to część ścian, które wyglądały nieźle po skucie tynków - oczyściliśmy szczotką drucianą lub, kiedy to nie pomagało, metoda jest też brutalne starcie wierzchniej powierzchni cegieł gumówką(jedno z bardziej traumatycznych wspomnień - wygląd pomieszczenia w wszystkiego w nim oraz w jego pobliżu, po takim zabiegu.. ) Inne ściany po prostu stawialiśmy od nowa ale ze starych cegieł z rozbiórki innych ścian. Trzeba pamietać, że starcie wierzchniej warstwy spowoduje że cegły będą całe czerwone, bez sladów "użytkowania" typu białe resztki tynku, a to i dobrze i źle. Zależy jaki efekt chcemy uzyskać. Zaraz pokaże przykłady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 01.06.2009 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Tu widać cegły nie oczyszczone - ma to swój klimat. http://images38.fotosik.pl/131/c584e2cf39eafe70m.jpg Tu są czyszczone z resztek zaprawy itp (mają tylko różny odcień, bo to różne cegły) - mam nadzieję, że widać dość wyraźnie ? http://images41.fotosik.pl/131/da84ff88850bc0d3m.jpg No i zdecydownie radzę skuć odpadające tynki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.06.2009 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Kotlina Kłodzka jest piękna! Nie zdecydowałabym się na przeprowadzkę tam na stałe jedynie dokładnie z tych samych powodów Cześć Wędrowniczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 01.06.2009 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Aaaa widzisz Rozumiemy się! Co tu duzo gadać - jest pięknie. PIĘKNIE. Byliśmy i w okolicach bardziej wiejskich (a jakże ) czyli np w moim ukochanym Złotnie (moje kolonie! wspomnienia!), Szczytnej ale także oczywiście w np. Polanicy Zdr, która po popowodziowych remontach wypiękniała nie do poznania! No i Góry Stołowe - ! To są klimaty. Muszę tu napisać, że to dzięki moim fantastycznym agro-sąsiadom możemy sobie na takie wyjazdy we dwoje pozwalać - oni w tym czasie są na ewentualne wezwania naszych gości, przekazują i przyjmują klucze. W czasie naszego dwuletniego remontu ja nie mogłam sobie pozwolić na ŻADNE wyjazdy i bardzo szybko zaczęło mi tego ogromnie brakować...Ale cóż - zawsze coś za coś (..i już wyłazi ze mnie filozof, już.. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 01.06.2009 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Hi, Aaaa widzisz Rozumiemy się! Co tu duzo gadać - jest pięknie. PIĘKNIE. byliśmy tam kilka lat temu ze znajomymi na super wakacjach ... naprawdę było pięknie...... i wesoło ... ...kolega przez moment udawał żebraka i zbierał "do kapelusza" ... ...a ja uczepiłem się jedną ręką wysokiej gałęzi ... zawisłem ... i udawałem małpę ... nasze dzieci i żony miały ubaw ... ... przechodnie reagowali różnie .... PS. byliśmy w 100 % trzeźwi ... to kotlina Kłodzka tak zadziałała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 01.06.2009 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 W związku z powyższym może więc NIE NALEŻY mieszkać tam na stałe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.06.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 W związku powyższym, nie Miałam znajomych w Polanicy - dawno temu, teraz od kilku już ładnych lat mieszkają w Niemczech. Niedaleko, bo w Złotym Stoku, mieszka mój kuzyn. Tereny super!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.06.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Hm, kotlina jak kotlina, nie wiem, nad czym sie tutaj unosić. Lubuskiemu albo wyspom na północnym zachodzie Polski i tak nie dorówna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts