braza 27.01.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Chwalę się tym artykułem na lewo i prawo każdemu - czy chcą czy nie chcą to i tak się dowiedzą, że to moi znajomi Cześć i czołem wiosennemu ptactwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.01.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 I tutaj też, jak u Agdusi, o suchym pysku siedzę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 29.01.2012 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Barek opustoszał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 30.01.2012 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 i tutaj też, jak u agdusi, o suchym pysku siedzę ... biedulka... Wsio goście wychlali??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.02.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Niech mnie ktoś przyyyytuuuliiii .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.02.2012 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Niech mnie ktoś przyyyytuuuliiii .... Tylko się nie przyzwyczajaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 01.02.2012 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Kobitki, miło, że ktoś tu bywa pod nieobecność (częsta, niestety) gospodyni. Chciałam napisać, że kilka dni temu pożegnaliśmy naszego kochanego Bazylka Miał już 10 lat, to u psów ras tzw. dużych wiek imponujący, wiedzieliśmy, że to już niedługo, ale.... kiedy to się stało, jakoś nie byliśmy przygotowani.. Musieliśmy pomóc mu odejść w spokoju w klinice i byliśmy z nim do końca. Myślę, że to najlepsze co mogliśmy mu dać - odszedł w spokoju, bo byliśmy z nim głaszcząc go i gadając do niego do ostatniej sekundy i dłużej. Tu fotka Bazyla - Szczęśliwego Psa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 01.02.2012 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Płakaliśmy dwa dni a trzeciego podjęliśmy decyzję - bierzemy następnego pieska. Tym razem sunię. Tej samej rasy I już z nami jest. Przyjechała spod Warszawy - najbliższy miot w wieku odpowiednim, czyli 2 miesiące - musieliśmy wziąć pieska natychmiast (skoro już podjęliśmy decyzję) bo w domu było niewyobrażalnie i nie do wytrzymania pusto. Ma na imię Bazylia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.02.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Ojej, szkoda Bazyla, to był naprawdę fajny pies... Cieszę się, że podjęliście decyzję o nabyciu Bazylki - znakomicie! I piękne imię jej daliście! A fota gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.02.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Tak mi przykro ... Przytulcie ode mnie Bazylię - to prawie jak B®azylia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 01.02.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 A moja Emi skończy 7 lat tej wiosny... Taka jest młodzieńczo energiczna, że trudno mi uwierzyć w ten trudny ponoć do przekroczenia termin dziesięciu lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.02.2012 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 smutno gdy przyjaciel odchodzi.... dobrze, że udało się przygarnąć kolejną czterołapą istotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 02.02.2012 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Dzięki dziewczyny! Bazylek na zawsze pozostanie w naszej pamięci, jakkolwiek banalnie to brzmi. Ciągle zresztą w różnych sytuacjach go brakuje... spodziewamy się go, a jego nie ma.. Mała Bazylika (tak mówi na nią nasz znajomy) jest tak absorbująca, że już myśli się prawie wyłącznie o niej Jest zresztą przesłodka.. Niełatwo na razie zrobić jej sensowne zdjęcie, ale wstawię co mam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 02.02.2012 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Gosiek33 - Pierwszego dnia nie chciałam nawet rozmawiać o innym, kolejnym psie. Ale już po 2 dniach nie wyobrażałam sobie życia BEZ psa. I powiem Wam jeszcze, że jeśli kiedykolwiek przyjdzie Wam żegnać w klinice Waszego psiaka - bądźcie z nim do końca. Nie ma się co bać. To daje spokój. Oprócz pieska daje spokój także nam. I dobre wspomnienie. Bazylek po prostu zasnął spokojnie przy nas. DPSia - wiesz, że on Ciebie polubił, choć widział Cię ten jeden raz. A nie zdarzało się to u niego często tak od "pierwszego wejrzenia". Ale głaskałaś go długo i ze znawstwem - i docenił to (kochał wszelki dotyk) Agduś - oglądaliśmy "siostry i braci" Waszej Emi na wystawie w Głogowie w sobotę - są śliczne! Nasz Bazyl w wieku 7 lat nie okazywał żadnych oznak zbliżającej się starości.. nawet rok temu zdarzały się osoby, które mówiły, że "to chyba młody pies..". 7 lat to super wiek. A 10 to, u ras dużych, ok. 85 u człowieka. Braza - własnie jak mówię do niej "Bazylka" to gdzieś tam pcha mi się "Brazylka" Skojarzenie jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.02.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 No my tak z Bazylem z wzajemnością, od pierwszego wejrzenia polubiliśmy się... A Bazylia - śliczna, słodka mała! Na pewno jesteście nią zachwyceni i cali zaabsorbowani! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 02.02.2012 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 A jak wspomniałam - Bazyl nie każdego (a raczej mało kogo) od pierwszego razu akceptował. Cane corso są nieufne z natury do osób spoza "stada". Wzięlismy kolejnego corsiaka, bo nam bardzo odpowiada ich charakter w ogóle. To psy stróżujące, ale spokojne i nieszczekliwe, bo znające swoją siłę. No i pełen, prawie ludzki, kontakt. Oczywiście wymagają ułożenia, ale już wiemy co i jak tym razem. Choć teraz to sunia - kobitka, ciekawe jak to będzie z jej charakterem (charakterkiem..)? Romek we Wrocku a mi sunia ustala plan dnia. Jak spi robię co mogę, jak nie śpi - mam byc z nią i koniec (tak uważa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.02.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 boszzzzzzzz jaka słodka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 02.02.2012 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 I chyba bezczelna wie o tym ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 02.02.2012 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Bazylek był taki sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 02.02.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Moja ciocia miała najpierw kotkę Bazylię, a potem kocurka Bazyla. Ciekawe, co by Twoje Bazyle powiedziały na takie użycie tego pięknego imienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts