Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze U GAGATY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ojeeej, jaki słodziak mały!

I potem duży, jak miło było móc go znowu zobaczyć, ojej! :D

Z moich doświadczeń wynika, że Bazyś NIGDY NIE CHCIAŁ, żeby przestać głaskać. :lol2:

Kominek we Wrocku - prawie kubek w kubek taki, jak u nas teraz! :lol:

Osia - popatrz, jak dobrze, że tyle przestrzeni u Was, przynajmniej ma się gdzie futrzak przed kominkiem położyć! :D

Jaki szczęśliwy Ferdynandzik :rotfl:!

DPSia-no Ty wiesz najlepiej że NIGDY nie chciał przestawać... ;-)

Ale to w Twoim przypadku.

Bo bywało różnie... A wtedy mówił: "Chrrrrrwrrrrrr!" - nic takiego. Ale, o dziwo, skuteczne - natychmiastowa reakcja. Może to wielkość paszczy...??:rolleyes:

Ale Doguś to rośnie, co?????????

Emi pali...???:eek::rotfl:

Braza pali, a jako że u nas w domu się nie pali, to nałóg wyganiał Ją co godzinkę na mróz przed dom. A Emi wiernie Jej towarzyszyła na zesłaniu ku obopólnemu zadowoleniu. Braza była szczęśliwa, że wielka Emi uwaliwszy się na Jej nogach, grzała je, a Emi była szczęśliwa, bo Braza drapała ją za uszkiem.

Noooooooo - był przesłodki, taki mały słonik.. Już wtedy ważył 15kg:jawdrop:

Przesłodki hipopotamek...

Ale teraz chciałam już jednak mniejszy, delikatniejszy egzemplarz... (dlatego też m.in. sunia)

DPSia - to oczywiste, koniecznie!

Edytowane przez Gagata

Dogowate wszystkie uwielbiają ciepło, to wiem. Osia, a Ty mnie uświadom co znaczy ten "merlaczek"???

To jest umaszczenie... szare z łatkami, cętkami, paskami ciemniejszymi... u hodowców niepożądane do tego stopnia, że kiedyś takie psiaczki były unicestwiane :bash:

Teraz na szczęście, psiaki są normalnie traktowane ale sprzedawane po niższej cenie, bo nie są wystawowe... no i nie można ich rozmnażać...

DPSia - myślisz, ze się kolega zwyczajnie obraził? Strajk głodowy czy coś takiego?

Łosia - no mnie się zdaje, że jeszcze rośnie (choć na dogach szczegółowo się nie znam).

A już na pewno rośnie W SIŁĘ. Czyli przybywa mu masy.

Generalnie u wszystkich molosów mówi się, że lepiej, żeby nie dojadał niż się przejadał, więc spoko.

UNICESTWIANE..:eek::eek: Co Ty mówisz!!!!

To jest umaszczenie... szare z łatkami, cętkami, paskami ciemniejszymi... u hodowców niepożądane do tego stopnia, że kiedyś takie psiaczki były unicestwiane :bash:

Teraz na szczęście, psiaki są normalnie traktowane ale sprzedawane po niższej cenie, bo nie są wystawowe... no i nie można ich rozmnażać...

Jednak ludzie to mają nasrane! Sami wyhodowali taką rasę i o takim umaszczeniu, a potem umówili się, że w łatki jest be, więc unicestwić!

No z Earla zrobić Grejdułę... :lol2:

On może przez to depresję mieć i ona się objawiać może niejadkostwem, wiesz?

No paczpani... może i tak...:eek:

DPSia - myślisz, ze się kolega zwyczajnie obraził? Strajk głodowy czy coś takiego?

Łosia - no mnie się zdaje, że jeszcze rośnie (choć na dogach szczegółowo się nie znam).

A już na pewno rośnie W SIŁĘ. Czyli przybywa mu masy.

UNICESTWIANE..:eek::eek: Co Ty mówisz!!!!

No niech przybywa tej masy... ale skąd jej ma przybyć jak nie żre...:bash:

Kiedyś dla hodowli jak się taki trafił a nie regularny arlekin ( biało-czarny znaczy ) , to był wstyd... no cóż ludzie są dziwni...:yes:

Jednak ludzie to mają nasrane! Sami wyhodowali taką rasę i o takim umaszczeniu, a potem umówili się, że w łatki jest be, więc unicestwić!

Umaszczeniem pożądanym były arlekiny ( biłao-czarne), czarne i płaszczowe.... maść szara jest nie dopuszczona do hodowli ani do wystaw...

Dlaczego??? ANO MOJE DROGIE - NIE MAM ZIELONEGO POJĘCIA ale tak jest we wzorcu...

Gwoździku.

Się ślinią umiarkowanie.

Zależy jak duże ma fafle egzemplarz..

Bazyś się nieco zaśliniał (zwisał mu glutek z pyska) jak się napił dużo wody i jak się zmachał mocno na spacerze.

Ale co tam takie glutki, najczęściej je ...chmmm...zjadał ... (sorki jedzących kolację).

A jak akurat się otrzepał jak mu zwisał glucik no to ten glucik leciał heeen..

A jak oparł paszczę z glutem o czyjeś ubranko - no to glucik był na tymże..

Ale co tam, sama przyjemność... najlepszy dowód, że nasz kolejny piesio to znów cc :yes:

Tęskno by było za glucikami od czasu do czasu....

Kiedyś, zanim miałam cc, wydawało mi się, że to ślinienie psów to jakaś okropność.. ale okazało się, że to w ogóle nie problem.

Edytowane przez Gagata