Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak zmusić dostawcę do dostarczenia wszystkich materiałów?

gutekgg

Recommended Posts

Proszę o radę jak mam rozmawiać z dostawcą, który nie zamierza się w pełni wywiązać z umowy na dostarczenie blachodachówki i dodatków na dach.

Sprawa wygląda tak że 4 miesiące temu podpisałem ze sprzedawcą umowę na dostarczenie blachodachówki, blachy płaskiej rynien i okien dachowych, wpłaciłem zaliczkę a on wystawił mi fakturę preforma.

Po sporych problemach dostałem część zamawianego towaru jednak ciągle sprzedawca uchyla się od pełnego zrealizowania umowy.

Sprzedawca stwierdził ze nie jest w stanie zrealizować do końca zamówienia i odda mi pieniądze około 1000 zł.

Tylko że kiedy dzwonię ciągle mówi ze pamięta i przeleje pieniądze a mimo to nie przelewa.

Chcę jeszcze wspomnieć że mam kopie umowy i kopie faktury preforma ponieważ jak widziałem się ze sprzedawcą (był u mnie osobiście z rynnami) tłumaczył się ze zapomniał orginału i może dać mi tylko kopie.

Co zrobić aby go przymusić do oddania pieniędzy?

Czy wogle ta sprawa jest jeszcze do wygrania?

Mam jeszcze pytanie czy na forum mogę ujawnić dane firmy ponieważ wydaję mi się że nie jestem jedynym oszukanym (oszukiwanym) klientem.

Mogę jeszcze podać link do ogłoszenia tej firmy.

http://ale.gratka.pl/ogloszenie/567164_blacha_trapezowa_t18_ocynk_16_00zl_m2.html