zott36 05.06.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Czy jest jakas wylewka pod parkiet np. szybkoschnaca? , zebym po tygodniu , dwóch mogła połozyc parkiet? jaka najlepiej firme zastosowac? Chciałabym kłasc parkiet , ale nie moge sobie pozwolic na mieszkanie pół roku na zimnym betonie (wylewce).Nie chcę kłasc jednak paneli, a czuje , ze to bedzie jedyne wyjscie Blok nie jest nowy ma 25lat. Forumowidze pomózcie. Boorg , moze Ty cos podpowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 05.06.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Ja nie slyszałam o takiej wylewce. Ale może jest. Grunt to zmierzyć jej wilgotność, ale taka tradycyjna to napewno po tygodniu nie będzie się nadawać pod parkiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korciula 05.06.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Czy jest jakas wylewka pod parkiet np. szybkoschnaca? , zebym po tygodniu , dwóch mogła połozyc parkiet? jaka najlepiej firme zastosowac? Chciałabym kłasc parkiet , ale nie moge sobie pozwolic na mieszkanie pół roku na zimnym betonie (wylewce).Nie chcę kłasc jednak paneli, a czuje , ze to bedzie jedyne wyjscie Blok nie jest nowy ma 25lat. Forumowidze pomózcie. Boorg , moze Ty cos podpowiesz. Ja polozylam dywany i wykladziny na beton. Jest ok, nawet fajnie, bez kapci mozna chodzic po domu. A juz w lipcu maja mi zaczac klasc parkiet. Lepiej poczekac az wylewka bardzo dobrze wyschnie. A dywany czy wkladzina to dobre wyjscie na parę miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 05.06.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 wlasnie wczoraj parkieciarz nam powiedział: wylewka z miksokreta- 3 miesiace czekaniatradycyjna- 6 miesiecy- teżjestem niepocieszona, bo wszystko mi sie opóźni:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 05.06.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Czy jest jakas wylewka pod parkiet np. szybkoschnaca? , zebym po tygodniu , dwóch mogła połozyc parkiet? jaka najlepiej firme zastosowac? Chciałabym kłasc parkiet , ale nie moge sobie pozwolic na mieszkanie pół roku na zimnym betonie (wylewce).Nie chcę kłasc jednak paneli, a czuje , ze to bedzie jedyne wyjscie Blok nie jest nowy ma 25lat... A jak grubo musisz wylać tą wylewkę: centymetr, dwa, dziesięć? Bo odpowiedniej chemii jest sporo ale koszt może powalić Cię na kolana (I to nie jest różnica kilku stówek więcej, tylko kilku tysięcy ) Zresztą co ja będę udawał najmądrzejszego: http://www.mapei.pl - to jeden z większych producentów chemii podłogowej/budowlanej. Zadzwoń do nich to powiedzą co i jak. Tylko lepiej rozmawiaj na siedząco: jak zemdlejesz to bez negatywnych konsekwencji dla Twojego ciała i urody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 06.06.2007 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Boorg wystraszyłes mnie . Fachowiec nic nie mówił o takich cenach. . To ja juz poczekam te pół roku , ale wole zapłacic taniej. Wylewka bedzie w mieszkanku 60m2 ona ma wyrównac podłoze ,1 -2 cm. Ile moze mnie ta prezyjemnosc kosztowac ?, bo nie chce później przezyc szoku , zakładjąc , ze to bedzie ta normalna wylewka I jeszcze mam do Was takie pytanko - czy wylewka tak samo długo musi schnac pod deske barlinecka i panele co pod parkiet ?. Boorg a jest jeszcze jakas inna opcja wyrównania tego podłoza? , zeby ewentualnie uniknac wylewki ? Boorg a co sadzisz o kładzeniu parkietu na mozaike przemyslowo 20 letnią? , zaproponował mi to Pan parkieciarz , ale jakos podchodze do tego jak pies do jeza , boje sie , ze cos mi bedzie gnilo itp. Korciula - nawet niezły pomysł , bede musiała to przemyslec Monika - współczuje te czekanie jest najgorsze , pomijając oczywiscie cyklinowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 06.06.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 wlasnie wczoraj parkieciarz nam powiedział: wylewka z miksokreta- 3 miesiace czekania tradycyjna- 6 miesiecy- teżjestem niepocieszona, bo wszystko mi sie opóźni:( U nas wylewka z miksokreta nawet po 6m nie nadawala sie na parkiet. Boorg potwierdzi. Malo tego trzeba bylo ja wzmacniac.... Nie straszę, tylko przygotowuje na niemozliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 06.06.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 wlasnie wczoraj parkieciarz nam powiedział: wylewka z miksokreta- 3 miesiace czekania tradycyjna- 6 miesiecy- teżjestem niepocieszona, bo wszystko mi sie opóźni:( U nas wylewka z miksokreta nawet po 6m nie nadawala sie na parkiet. Boorg potwierdzi. Malo tego trzeba bylo ja wzmacniac.... Nie straszę, tylko przygotowuje na niemozliwe. ty to potrafisz czlowieka podniesc na duchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 06.06.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Amciek 07.06.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Tak kiedys BOORG napisal: Masz do wyboru kilku producentów: http://www.thomsit.pl/u235/navi/31341 Masa samopoziomująca SL-85 wysycha najszybciej. http://www.uzin-utz.com/UZIN_pl/Produkte/Untergruppe.asp?B=2&G=16&UG=39&S=3&Z1= Masa samopoziomująca UZIN NC-174 wysycha najszybciej. http://www.mapei.it/CMS/Template/_version_2006/products_global.asp?UID=1&DIR=4626&DOC=0&LAN=PL&MKT=19&LIN=2 Masa samopoziomująca ULTRAPALN MAXI wysycha najszybciej. http://www.mira-byggeprodukter.dk/Default.aspx?ID=318 Masa samopoziomująca X-plan wysycha najszybciej. UZIN - na 30 m kw kosztowal - 7 workow po 78 zl plus robocizna A _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts