Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wylewka pod parkiet

zott36

Recommended Posts

Czy jest jakas wylewka pod parkiet np. szybkoschnaca? , zebym po tygodniu , dwóch mogła połozyc parkiet? jaka najlepiej firme zastosowac?

Chciałabym kłasc parkiet , ale nie moge sobie pozwolic na mieszkanie pół roku na zimnym betonie (wylewce).Nie chcę kłasc jednak paneli, a czuje , ze to bedzie jedyne wyjscie :cry:

Blok nie jest nowy ma 25lat.

Forumowidze pomózcie. Boorg , moze Ty cos podpowiesz.

Czy jest jakas wylewka pod parkiet np. szybkoschnaca? , zebym po tygodniu , dwóch mogła połozyc parkiet? jaka najlepiej firme zastosowac?

Chciałabym kłasc parkiet , ale nie moge sobie pozwolic na mieszkanie pół roku na zimnym betonie (wylewce).Nie chcę kłasc jednak paneli, a czuje , ze to bedzie jedyne wyjscie :cry:

Blok nie jest nowy ma 25lat.

Forumowidze pomózcie. Boorg , moze Ty cos podpowiesz.

Ja polozylam dywany i wykladziny na beton. Jest ok, nawet fajnie, bez kapci mozna chodzic po domu. A juz w lipcu maja mi zaczac klasc parkiet.

Lepiej poczekac az wylewka bardzo dobrze wyschnie. A dywany czy wkladzina to dobre wyjscie na parę miesięcy.

Blok nie jest nowy ma 25lat...

A jak grubo musisz wylać tą wylewkę: centymetr, dwa, dziesięć? :o

Bo odpowiedniej chemii jest sporo ale koszt może powalić Cię na kolana (I to nie jest różnica kilku stówek więcej, tylko kilku tysięcy :( )

Zresztą co ja będę udawał najmądrzejszego:

http://www.mapei.pl - to jeden z większych producentów chemii podłogowej/budowlanej. Zadzwoń do nich to powiedzą co i jak. Tylko lepiej rozmawiaj na siedząco: jak zemdlejesz to bez negatywnych konsekwencji dla Twojego ciała i urody. :wink: :D

Boorg wystraszyłes mnie . Fachowiec nic nie mówił o takich cenach. :o .

To ja juz poczekam te pół roku , ale wole zapłacic taniej. :lol:

Wylewka bedzie w mieszkanku 60m2 ona ma wyrównac podłoze ,1 -2 cm.

Ile moze mnie ta prezyjemnosc kosztowac ?, bo nie chce później przezyc szoku , zakładjąc , ze to bedzie ta normalna wylewka :)

I jeszcze mam do Was takie pytanko - czy wylewka tak samo długo musi schnac pod deske barlinecka i panele co pod parkiet ?.

Boorg a jest jeszcze jakas inna opcja wyrównania tego podłoza? , zeby ewentualnie uniknac wylewki ?

Boorg a co sadzisz o kładzeniu parkietu na mozaike przemyslowo 20 letnią? , zaproponował mi to Pan parkieciarz , ale jakos podchodze do tego jak pies do jeza :lol: , boje sie , ze cos mi bedzie gnilo itp.

Korciula - nawet niezły pomysł , bede musiała to przemyslec

Monika - współczuje te czekanie jest najgorsze :-? , pomijając oczywiscie cyklinowanie :D

wlasnie wczoraj parkieciarz nam powiedział: wylewka z miksokreta- 3 miesiace czekania

tradycyjna- 6 miesiecy- teżjestem niepocieszona, bo wszystko mi sie opóźni:(

U nas wylewka z miksokreta nawet po 6m nie nadawala sie na parkiet. Boorg potwierdzi. Malo tego trzeba bylo ja wzmacniac.... :roll:

Nie straszę, tylko przygotowuje na niemozliwe. :wink:

wlasnie wczoraj parkieciarz nam powiedział: wylewka z miksokreta- 3 miesiace czekania

tradycyjna- 6 miesiecy- teżjestem niepocieszona, bo wszystko mi sie opóźni:(

U nas wylewka z miksokreta nawet po 6m nie nadawala sie na parkiet. Boorg potwierdzi. Malo tego trzeba bylo ja wzmacniac.... :roll:

Nie straszę, tylko przygotowuje na niemozliwe. :wink:

ty to potrafisz czlowieka podniesc na duchu :)

Gość Amciek

Tak kiedys BOORG napisal:

Masz do wyboru kilku producentów:

http://www.thomsit.pl/u235/navi/31341

Masa samopoziomująca SL-85 wysycha najszybciej.

http://www.uzin-utz.com/UZIN_pl/Produkte/Untergruppe.asp?B=2&G=16&UG=39&S=3&Z1=

Masa samopoziomująca UZIN NC-174 wysycha najszybciej.

http://www.mapei.it/CMS/Template/_version_2006/products_global.asp?UID=1&DIR=4626&DOC=0&LAN=PL&MKT=19&LIN=2

Masa samopoziomująca ULTRAPALN MAXI wysycha najszybciej.

http://www.mira-byggeprodukter.dk/Default.aspx?ID=318

Masa samopoziomująca X-plan wysycha najszybciej.

UZIN - na 30 m kw kosztowal - 7 workow po 78 zl plus robocizna

A