Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

meble Klose - opinie, zdjęcia, modele

pyzia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 83
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ta sobie czytam o Klose i muszę Wam napisać że te meble są trochę przereklamowane.

Tzn aby było jasne - jeżeli są dobrze wykonane to sa naprawdę ładne, ale bardzo często zdarza się że wypuszczają buble lub niedoróbki.

Ja mam komplet Duo w gabinecie, Lanao w salonie, ale do stołu Lanao dokupiliśmy krzesła z Cuibono, bo bardziej nam się podobały.

Sporo było z nimi kłopotu.

Panowie z reklamacji przyjeżdżali kilkukrotnie.

Z Duo było tak, że drzwiczki od witryn były nieco skręcone (śmigło) a że jestem upierdliwie dokładny, kazałem je wymienić. Przyjechały następne i okazało, się że miały nawiercone zawiasy nie tam gdzie poprzednie. Kolejne z kolei były w innej tonacji. Wkurzyłem się i napisałem pismo do prezesa Klose z żądaniem wymiany całego kompletu Duo na nowy - przyjęli reklamację i przyjechał nowy komplet.

Z Lanao było tak, że jedną witrynę robili mi na zamówienie bo chciałem tak ją ustawić że przy standardowym rozwiązaniu nie dałoby się. Z tą witryną do tej pory nie jest OK. Najpierw bok witryny pękł minimalnie, że powstała rysa prawie niewidoczna ale jednak, poza tym z drzwiczkami niby ten sam problem co z Duo. Wymienili drzwiczki i bok witryny po uprzednim zabraniu jej do firmy. Ale ten bok jest nieco w innej tonacji. Gość z reklamacji mówił że jest to świeża bejca i się wyrówna za pół roku - nie wyrównało się. W każdym razie nie na tyle aby to zaakceptować Zobaczymy czy po takim czasie mi to uwzględnią.

Powtórzę jeszcze raz jak są zrobione dobrze wyglądają naprawdę ładnie. Ale wiem przy okazji tych reklamacji że mają kłopoty kadrowe i trudno o dobrych fachowców stolarzy.

ja mam jadalnię Opus z Klose od sześciu lat. Bardzo dobrze się użytkuje.

Ze względu na ceny co rok kupowaliśmy nowy mebel i wybarwienia nie odbiegają od siebie. Modele które dobrze się sprzedają są nadal w produkcji. Opus i Amber to pierwsze modele i nadal się podobają. A krzesła Klose to prostu poezja wygody!

Przy mnie jak potwierdzałem termin odbioru była pani, która relamowała swoje że nierówno w szufladach nawiercili otwory i uchwyty do szuflad nie są w jednym rzędzie.

Nie chciałem wierzyć, że Klose może tak partaczyć.

Nawet najlepsze firmy mają wpadki. Ważne jest, jakie mają podejście do załatwiania reklamacji.

Gość BEATA-BETI

Więc tak kupiłam stół + 6 krzeseł z firmy KLOSE i po 3 latach użytkowania mogę powiedzieć ,że był to bardzo dobry wybór.To naprawdę bardzo solidne meble albo mi się akurat takie trafiły.

Musiałam zareklamować jedno z krzeseł bo miało tylne nogi zupełnie inne od pozostałych pięciu.Reklamację zgłosiłam telefonicznie do sklepu w ktorym kupiłam w/w po kilku dniach zadzwonił pracownik z firmy KLOSE i umówił się na wymianę krzesełka.Przyjechali tak jak się umawialli , krzesełko wymienili na nowe i przeprosili za problem.

• 2 weeks później...
  • 6 months później...
a może macie namiary na kogoś kto sprowadza meble klose.

jakiś czas temu na allegro był gościu ,który handlował i sprowadzał pod zamówienie meble,wtedy niestety nie było tego i owego,a gdy teraz patrzę na ogłoszenia to go nie ma

pozdro

Klose ma taką sieć sprzedaży, że nie wiem po co szukać ich mebli przez jakieś dziwne osoby. Może wynoszą coś na lewo z fabryki i stąd atrakcyjna cena. Nic dziwnego, że z gościem urwał się kontakt, bo pewnie tam już nie pracuje.

tez sie zastanawialem nad KLOSE ale znalazlem w podobnej cenie witryne i stol z firmy Szynaka i klose sie nie umywa pod wzgledem jakosci i wykonania no i problem byl jedynie z terminem oczekiwania 3 miesiace

CMyK

a to dziwne co piszesz Szynaka lepsze od klose ale chyba cenowo :wink: ( bo jakościowo :o nie

Mi się bardzo podoba klose QUATTRO piękne meble solidnie zrobione tylko ta cena ale po obejrzeniu wszystkich sklepów meblowych we Wrocławiu stwierdzam,że klose nie ma sobie równych i chyba pójdę jutro zamówić .

tez sie zastanawialem nad KLOSE ale znalazlem w podobnej cenie witryne i stol z firmy Szynaka i klose sie nie umywa pod wzgledem jakosci i wykonania no i problem byl jedynie z terminem oczekiwania 3 miesiace

CMyK

a to dziwne co piszesz Szynaka lepsze od klose ale chyba cenowo :wink: ( bo jakościowo :o nie

Mi się bardzo podoba klose QUATTRO piękne meble solidnie zrobione tylko ta cena ale po obejrzeniu wszystkich sklepów meblowych we Wrocławiu stwierdzam,że klose nie ma sobie równych i chyba pójdę jutro zamówić .

a co do brw to tak jakbyś porównywała mercedesa do małego fiata :wink: