Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

meble Klose - opinie, zdjęcia, modele

pyzia

Recommended Posts

Mi się bardzo podoba klose QUATTRO piękne meble solidnie zrobione tylko ta cena ale po obejrzeniu wszystkich sklepów meblowych we Wrocławiu stwierdzam,że klose nie ma sobie równych i chyba pójdę jutro zamówić .

A jaki jest termin realizacji zamówienia?

5 tygodni

To jeszcze nie tak strasznie. Można poczekać.

• Odpowiedzi 83
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ta sobie czytam o Klose i muszę Wam napisać że te meble są trochę przereklamowane.

Tzn aby było jasne - jeżeli są dobrze wykonane to sa naprawdę ładne, ale bardzo często zdarza się że wypuszczają buble lub niedoróbki.

Ja mam komplet Duo w gabinecie, Lanao w salonie, ale do stołu Lanao dokupiliśmy krzesła z Cuibono, bo bardziej nam się podobały.

Sporo było z nimi kłopotu.

Panowie z reklamacji przyjeżdżali kilkukrotnie.

Z Duo było tak, że drzwiczki od witryn były nieco skręcone (śmigło) a że jestem upierdliwie dokładny, kazałem je wymienić. Przyjechały następne i okazało, się że miały nawiercone zawiasy nie tam gdzie poprzednie. Kolejne z kolei były w innej tonacji. Wkurzyłem się i napisałem pismo do prezesa Klose z żądaniem wymiany całego kompletu Duo na nowy - przyjęli reklamację i przyjechał nowy komplet.

Z Lanao było tak, że jedną witrynę robili mi na zamówienie bo chciałem tak ją ustawić że przy standardowym rozwiązaniu nie dałoby się. Z tą witryną do tej pory nie jest OK. Najpierw bok witryny pękł minimalnie, że powstała rysa prawie niewidoczna ale jednak, poza tym z drzwiczkami niby ten sam problem co z Duo. Wymienili drzwiczki i bok witryny po uprzednim zabraniu jej do firmy. Ale ten bok jest nieco w innej tonacji. Gość z reklamacji mówił że jest to świeża bejca i się wyrówna za pół roku - nie wyrównało się. W każdym razie nie na tyle aby to zaakceptować Zobaczymy czy po takim czasie mi to uwzględnią.

Powtórzę jeszcze raz jak są zrobione dobrze wyglądają naprawdę ładnie. Ale wiem przy okazji tych reklamacji że mają kłopoty kadrowe i trudno o dobrych fachowców stolarzy.

współczuć takie klienta albo takiego charakteru :o :o :o

• 7 months później...
i ja kupuje Klose ,ale czekam zazwyczaj na wyprzedażach :lol: w taki sposob kupiam stół ,ktory rozklada sie do 3,60cm za 700 zł :lol: -krzesła za 120 zł/szt , komody po 300 - 1000 zł :D są bardzo porzadnie zrobione -jestem mega zadowolona ,a jeszcze bardzej ,że udaje mi się je kupić w takich cenach :lol:

• 1 month później...
Hej! Czy ktoś kupował meble z tej firmy? Wyglądają ładnie, jest ich duży wybór, są starannie zrobione na pierwszy rzut oka. Czy są warte swojej ceny? Poradźcie proszę!

dzięki

pyzia :)

ja używam tych mebli od 4 lat nie narzekam chociz dzieciaki mi 2 szufladki wyrwały

• 4 weeks później...
Witam !

Może wiecie czy KLOSE ma swój sklep firmowy?

Klose ma swojąsiedzibę w miejscowości Nowe nad Wisłą, oraz dwie fakryki w Gościecinie i Czersku, jeśli chodzi o salony to w Poznaniu jak również produkty Klose można zobaczyć w salonach firmowych Kler.

Pozdrawiam

• 4 weeks później...
Ta sobie czytam o Klose i muszę Wam napisać że te meble są trochę przereklamowane.

Tzn aby było jasne - jeżeli są dobrze wykonane to sa naprawdę ładne, ale bardzo często zdarza się że wypuszczają buble lub niedoróbki.

Ja mam komplet Duo w gabinecie, Lanao w salonie, ale do stołu Lanao dokupiliśmy krzesła z Cuibono, bo bardziej nam się podobały.

Sporo było z nimi kłopotu.

Panowie z reklamacji przyjeżdżali kilkukrotnie.

Z Duo było tak, że drzwiczki od witryn były nieco skręcone (śmigło) a że jestem upierdliwie dokładny, kazałem je wymienić. Przyjechały następne i okazało, się że miały nawiercone zawiasy nie tam gdzie poprzednie. Kolejne z kolei były w innej tonacji. Wkurzyłem się i napisałem pismo do prezesa Klose z żądaniem wymiany całego kompletu Duo na nowy - przyjęli reklamację i przyjechał nowy komplet.

Z Lanao było tak, że jedną witrynę robili mi na zamówienie bo chciałem tak ją ustawić że przy standardowym rozwiązaniu nie dałoby się. Z tą witryną do tej pory nie jest OK. Najpierw bok witryny pękł minimalnie, że powstała rysa prawie niewidoczna ale jednak, poza tym z drzwiczkami niby ten sam problem co z Duo. Wymienili drzwiczki i bok witryny po uprzednim zabraniu jej do firmy. Ale ten bok jest nieco w innej tonacji. Gość z reklamacji mówił że jest to świeża bejca i się wyrówna za pół roku - nie wyrównało się. W każdym razie nie na tyle aby to zaakceptować Zobaczymy czy po takim czasie mi to uwzględnią.

Powtórzę jeszcze raz jak są zrobione dobrze wyglądają naprawdę ładnie. Ale wiem przy okazji tych reklamacji że mają kłopoty kadrowe i trudno o dobrych fachowców stolarzy.

współczuć takie klienta albo takiego charakteru :o :o :o

I tacy bywają :-?

Czytam tak sobie ten wątek i mam do Was pytanie. Czy ktoś jest w posiadaniu ławy kuchennej narożnej Klose i może mi poradzić czy warto je zakupić? Dzwoniłem do kilku salonów gdzie te meble są dostępne, ale nigdzie nie można zobaczyć ław kuchennych. W jednym z większych salonów Pan powiedział nawet że Klose takich ław nie robi.

Zdjęcia na stronie producenta to nie wszystko, wolałbym zobaczyć je własnymi oczami lub wysłuchać opinii jakiegoś użytkownika.

Pozdrawam

Czytam tak sobie ten wątek i mam do Was pytanie. Czy ktoś jest w posiadaniu ławy kuchennej narożnej Klose i może mi poradzić czy warto je zakupić? Dzwoniłem do kilku salonów gdzie te meble są dostępne, ale nigdzie nie można zobaczyć ław kuchennych. W jednym z większych salonów Pan powiedział nawet że Klose takich ław nie robi.

Zdjęcia na stronie producenta to nie wszystko, wolałbym zobaczyć je własnymi oczami lub wysłuchać opinii jakiegoś użytkownika.

Takie ławy były w modzie w latach 90-ych. Teraz produkują je jeszcze mniej znani producenci np.:

http://www.lawy.pl/lawy-kuchenne,narozne/

ale także Klose, gdyż cały czas taki produkt dobrze sprzedaje się w Niemczech. Na ich stronie jest oferta:

http://www.klose.pl/meble/15

Ciężko ci będzie jednak zobaczyć to w realu. Powinnaś zadzwonić bezpośrednio do działu sprzedaży Klose i od nich dowiedzieć się, gdzie są do obejrzenia.

• 3 months później...
Mam pytanko czy ten informator od klose nie mówił coś o jakijś wyprzedazy bo potrzebyję wyposażyć dom, a też mam blisko do Dobrodzienia tylko nie mam namiarów na ta firme do kogo się zgłosić może jakiś nr tel. adres e-mail czy coś takiego. Bardzo proszę o info pilne.