Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich formumowiczów

Właśnie urządzam moją łazienkę i zastanawiam się nad kabiną. Upatrzyłam sobie 2 na alegro.

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=201718511

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=203011156

Czy może któryś z was ma podobne. Jestem ciekawa jak się sprawują, czy trzeba nonstop czyścić i czy się nie psują.

• 7 months później...
  • Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Totalne badziewie:

- w saunie nie da się uzyskać odpowiednich tempertur oraz stężenia pary (chyba iż ktoś poczeka 1,5h na rozgrzanie urządzenia)

- brodzik nie jest wykonany z akrylu lecz z ABSu, nawet nie akrylowanego - kłamstwo w opisie

- brodzik może się uginać a po długim czasie użytkowania pękać

- kabina nie jest szczelna - połączenia nie spasowane a uszczelki drzwi nnie zdają swojej funkcji - duże szpary po bokach , na górze i dole drzwi

- generator ozonu zbyt słaby - nie poradzi sobie z wypełnieniem kabiny ozonem, ze względu na nieszczelność całej konstrukcji

- połączenia np pomiędzy profilami uluminiowymi i szkłem jest kiepskie

- mnóstwo zakamarków w których moze pojawić się grzyb

- pojemniki na płyny posiadają wadę konstrukcyjną - płyn jak jest za gęsty to nie leci, jak zbyt rzadki to leci nawet jak nie chemy

- ładne oświetlenie

Radzę kupić zwykłą kabinę i jakiś zestaw naścienne (słuchawka natryskowa, deszczownia, bateria). Z tego typu kabiną będą problemy - jest to jedna z najtańszych Chińskich konstrukcji, która jest rpodukowana tak, aby dobrze wyglądać na zdjęciu, cena była jak najniższa

Pozdrawiam,

Grzesiek

• 11 months później...

ja się zastanawiałem, ale ostatecznie kupiłem kabine + panel z masażem...powód był taki, że mam ładne płytki, i fajnie wyglądają też w kabinie,a te gotowe "skelpowe" zestawy od środka są zabudowane szczelnie zazwyczaj...

Co do montażu to podprowadzenie wody zimnej, ciepłej, a cała reszta dzieje się w panelu/kabinie..chyba że chcesz mieć radio czy coś to nie zapomniej o gniazdku:)

Ja kupiłem kabinę MILANOSTYLE model AURATUM czy jakoś tak Te kabiny a'la hipermarket to istna tandeta, dlatego wolałem wydać więcej kasy i mieć spokój na długie lata a i porządna saunę, hydromasaż i brak wycieków na zewnątrz. Kabina jest cała zabudowana szkłem i dobrze aby co dwa trzy dni przetrzeć ją szmatką z mikrofibry - dwie minuty i po krzyku. Jak ją kupowałem, sprzedawca doradził aby przetrzeć szmatką codziennie, ale kkomu się chce.

P.S. Montowałem 7 godzin, lecz wszystko pasowało bardzo dobrze i przynajmniej nie tak jak w chińskich wynalazkach.

cieszynianka ...no bardzo śmieszne :lol: ... sama nie wiem za co mi to dali :o :oops: :lol:

a co do kabiny... hm...mam - Casablanca z firmy AQuaSan czy jakoś tak (kupowana w Leroy Merlin bodajże), ale z hydromasażem a nie z sauną :D

i moje spostrzeżenia:

- ten cały hydromasaż to taki pic na wodę - ni ni ma to siły - tyle, że posmyra gdzieniegdzie i może zrelaksuje- ale na pewno nie ma znaczenia terapeutycznego jesli ktoś sobie chce kupić np. z powodu choroby kręgosłupa :roll:

- użytkowanie spox- ma fajne funkcje : radio (rewelacja) , 3 nastawy słuchawki prysznicowej, fajne oświetlenie, wysoki brodzik- przydatne, bo np. można zrobić przepierkę lub wykąpać dzieciaka :wink:

-zasadniczy minus- czyszczenie :evil:

kabina którą mam ma szyby i tył nie ze szkła tylko z jakiegos tworzywa(pleksa? :roll: )- widać każdy zaciek , barrrdzo cięzko toto umyć ...powiem, że po kilku tygodniach wymiękłam - czyszczę ją raz w tygodniu :wink: :lol:

-montaż spox- fajnie opisane , montował mój małz z moim tatem i poradzili sobie w dwa dni ...ale- zasilikonowanie jej coby nie ciekła wymaga umiejętności mistrzowskich :lol: ...silikonowali z 5 razy , a niekiedy gdzieniegdzie i tak jeszcze zdarza jej sie przeciekać :roll:

tyle mi sie nasunęło - będę zaglądać, w razie pytań-odpowiem :D

• 1 month później...

Ludziska dajcie namiar na porządną i w miarę tanią kabinę z hydromasażem i czyszczeniem ozonowym.

Podobno we wszystkich sklepach to sama chińszczyzna której jakość ma wiele do życzenia oprócz tego że ładnie wygląda :roll: Ale przeszukując na szybko neta to widzę że taka porządna kabina to koszt nawet powyżej 10.000 zł :-?

• 2 weeks później...