madax 06.06.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Witam wszystkich formumowiczów Właśnie urządzam moją łazienkę i zastanawiam się nad kabiną. Upatrzyłam sobie 2 na alegro. http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=201718511 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=203011156 Czy może któryś z was ma podobne. Jestem ciekawa jak się sprawują, czy trzeba nonstop czyścić i czy się nie psują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panterka-23 23.01.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 WitamCzy ktoś ma taką kabinę? Proszę o opinie.http://allegro.pl/item299359634_kabina_90_hydromasaz_gleboki_brodzik_od_ss.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz-Milano_Style 24.01.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam, Totalne badziewie:- w saunie nie da się uzyskać odpowiednich tempertur oraz stężenia pary (chyba iż ktoś poczeka 1,5h na rozgrzanie urządzenia)- brodzik nie jest wykonany z akrylu lecz z ABSu, nawet nie akrylowanego - kłamstwo w opisie- brodzik może się uginać a po długim czasie użytkowania pękać- kabina nie jest szczelna - połączenia nie spasowane a uszczelki drzwi nnie zdają swojej funkcji - duże szpary po bokach , na górze i dole drzwi- generator ozonu zbyt słaby - nie poradzi sobie z wypełnieniem kabiny ozonem, ze względu na nieszczelność całej konstrukcji- połączenia np pomiędzy profilami uluminiowymi i szkłem jest kiepskie- mnóstwo zakamarków w których moze pojawić się grzyb- pojemniki na płyny posiadają wadę konstrukcyjną - płyn jak jest za gęsty to nie leci, jak zbyt rzadki to leci nawet jak nie chemy- ładne oświetlenie Radzę kupić zwykłą kabinę i jakiś zestaw naścienne (słuchawka natryskowa, deszczownia, bateria). Z tego typu kabiną będą problemy - jest to jedna z najtańszych Chińskich konstrukcji, która jest rpodukowana tak, aby dobrze wyglądać na zdjęciu, cena była jak najniższa Pozdrawiam,Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panterka-23 24.01.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Pewnie masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
D3vll 04.01.2009 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Witam. Planuje kupić do lazienki taka wlasnie kabine, czy ktos z Was ma jakies doswiadczenia w uzytkowaniu podobnej? jak trudny jest montaz i jak wkomponowuje sie w ogolne wystroje lazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 04.01.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 ja się zastanawiałem, ale ostatecznie kupiłem kabine + panel z masażem...powód był taki, że mam ładne płytki, i fajnie wyglądają też w kabinie,a te gotowe "skelpowe" zestawy od środka są zabudowane szczelnie zazwyczaj...Co do montażu to podprowadzenie wody zimnej, ciepłej, a cała reszta dzieje się w panelu/kabinie..chyba że chcesz mieć radio czy coś to nie zapomniej o gniazdku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
D3vll 06.01.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 no wlasnieja nie chcialabym plytek w lazience stad moje drugie pytanie - czy taka kabine (brodzk) obudowuje sie od zewnatrz i czym w lazience mozna zastapic plytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti36 06.01.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Ja kupiłem kabinę MILANOSTYLE model AURATUM czy jakoś tak Te kabiny a'la hipermarket to istna tandeta, dlatego wolałem wydać więcej kasy i mieć spokój na długie lata a i porządna saunę, hydromasaż i brak wycieków na zewnątrz. Kabina jest cała zabudowana szkłem i dobrze aby co dwa trzy dni przetrzeć ją szmatką z mikrofibry - dwie minuty i po krzyku. Jak ją kupowałem, sprzedawca doradził aby przetrzeć szmatką codziennie, ale kkomu się chce. P.S. Montowałem 7 godzin, lecz wszystko pasowało bardzo dobrze i przynajmniej nie tak jak w chińskich wynalazkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 07.01.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 arti - jakie są koszty użytkowania takiej kabiny? - ja rozważam opcję FOREST A jak grzejesz wodę, bo podobno nie nadaje się do tych kabin ogrzewacz przepływowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 07.01.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 O użytkowanie zapytajcie smoczycę Daggulkę. Ona ma takie ustrojstwo i od jakiegoś czasu je użytkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 07.01.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Dzięki cieszynianko - pędzę na łowy za smoczycą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 07.01.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Udanych łowów życzę, tylko nie zrób jej krzywdy, bo jest bardzo pożytecznym Forumowiczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.01.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 cieszynianka ...no bardzo śmieszne ... sama nie wiem za co mi to dali a co do kabiny... hm...mam - Casablanca z firmy AQuaSan czy jakoś tak (kupowana w Leroy Merlin bodajże), ale z hydromasażem a nie z sauną i moje spostrzeżenia: - ten cały hydromasaż to taki pic na wodę - ni ni ma to siły - tyle, że posmyra gdzieniegdzie i może zrelaksuje- ale na pewno nie ma znaczenia terapeutycznego jesli ktoś sobie chce kupić np. z powodu choroby kręgosłupa - użytkowanie spox- ma fajne funkcje : radio (rewelacja) , 3 nastawy słuchawki prysznicowej, fajne oświetlenie, wysoki brodzik- przydatne, bo np. można zrobić przepierkę lub wykąpać dzieciaka -zasadniczy minus- czyszczenie kabina którą mam ma szyby i tył nie ze szkła tylko z jakiegos tworzywa(pleksa? )- widać każdy zaciek , barrrdzo cięzko toto umyć ...powiem, że po kilku tygodniach wymiękłam - czyszczę ją raz w tygodniu -montaż spox- fajnie opisane , montował mój małz z moim tatem i poradzili sobie w dwa dni ...ale- zasilikonowanie jej coby nie ciekła wymaga umiejętności mistrzowskich ...silikonowali z 5 razy , a niekiedy gdzieniegdzie i tak jeszcze zdarza jej sie przeciekać tyle mi sie nasunęło - będę zaglądać, w razie pytań-odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
D3vll 07.01.2009 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 a czy ten cieknacy masaz nie jest uzalezniony od cisnienia wody w rurach? I moze masz jakies zdjecie ustrojstwa juz wkomponowanego w lazienke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.01.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 nie wiem od czego uzależniony jest słaby hydromasaż - zapytam znajomego hydraulika jak będzie u mnie w przyszłym tygodniu zdjęcie możesz sobie zobaczyć w moim dzienniku budowy na stronie 4 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
D3vll 13.01.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 dzieki wielkie za wszystkie odpowiedzi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorisN 07.03.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Ludziska dajcie namiar na porządną i w miarę tanią kabinę z hydromasażem i czyszczeniem ozonowym. Podobno we wszystkich sklepach to sama chińszczyzna której jakość ma wiele do życzenia oprócz tego że ładnie wygląda Ale przeszukując na szybko neta to widzę że taka porządna kabina to koszt nawet powyżej 10.000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 08.03.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Tu mają takie, nie z Chin a ze Słowacji: http://lazienka.tv/onas.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorisN 09.03.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Tu mają takie, nie z Chin a ze Słowacji: http://lazienka.tv/onas.php Dzięki za linka zaraz tam lukę bo przejrzałam już mnóstwo stron ale na tą nie natrafiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inesb 18.03.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Czy ktoś użytkuje tej firmy? Jak się sprawdza? Ja zastanawiam się nad Nevada de Lux. Przyznam, że jestem skuszona ceną. Na wygląd i z opisu wyposażenia i funkcji - naprawdę "de luxe". Kosztuje do 3 tys. zł. Może ktoś ma jakieś doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts