Anisia3 06.06.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Jak liczycie halogeny? Każda lampka to jeden punkt czy np. 5 halogenów w łazience to 5 punktów czy 1 punkt. Włącza się przecież wszystko razem. I przy okazji drugie pytanie: czy halogeny umieszczone w suficie podwieszanym muszą mieć nad tym sufitem wolną przestrzeń? U mnie jest od razu wełna i folia i troche się boję, że folia może się przypalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 06.06.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 No pewnie sięprzypali. A na pierwsze pytanie spróbuj odpowiedzieć sobie sama.Masz dwie roboty jedna to montaż halogena szt. 1 zapalanego jednym wyłącznikiem za X złi drugą robotę - montaż 10 halogenów świeconych jednym wyłącznikiem za ? zł Tylko tak aby było sprawiedliwie czyli płaca adekwatna do pracy. W jakiejś hali jednym pstryczkiem można zaświecić i 100 halogenów za??zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 06.06.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Dlatego właśnie liczenie "z punktu" uważam za pomyłkę. Ale cóż, pewnie zaraz mnie zakrzyczą inni forumowi praktycy, że głupoty bredzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 06.06.2007 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Masz dwie roboty jedna to montaż halogena szt. 1 zapalanego jednym wyłącznikiem za X zł i drugą robotę - montaż 10 halogenów świeconych jednym wyłącznikiem za ? zł Tylko tak aby było sprawiedliwie czyli płaca adekwatna do pracy. W jakiejś hali jednym pstryczkiem można zaświecić i 100 halogenów za??zł Ale chyba nikt nie montuje jednego halogena. Własnie nie wiem jak to liczyć i dlatego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 06.06.2007 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Ja bym zapytał potencjalnego wykonawcę ile chce za zamocowanie 5 halogenów i koniec.A jak jest jeszcze więcej coś do zrobienia to bym zapytał ile za resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 08.06.2007 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Ja bym zapytał potencjalnego wykonawcę ile chce za zamocowanie 5 halogenów i koniec. A jak jest jeszcze więcej coś do zrobienia to bym zapytał ile za resztę. na 5 halogenów moze ci nikt nie przyjść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 08.06.2007 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Szczególnie jak mu sie powie że to jeden punkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_pu 10.06.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 A jak idziesz do dentysty i znieczuła Ci lewy dół i robi przy tym znieczuleniu 3 zęby to płacisz za 1 pląbke czy za 3 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 10.06.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 U dentysty to masz promocję. Płacisz za znieczulenie jednego zęba a całej gęby nie czujesz przez pół dnia. Ale jak trzeba znieczulić trzy zęby to nie wiem ile się płaci.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzinia70 10.06.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 A ja choć o halogenach to jednak troszkę inne pytanie jesli mozna? mianowicie słyszałam ze te cale halogeny sa bardzo prądożerne i chce sie dowiedzieć czy to prawda czy nie i ile pobiera prądu taki typowy przeciętnie instalowany np. w kuchni halogen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 10.06.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 w zależności od mocy jeśli masz halogeny o mocy 35W i ciąg np. 5 sztuk, to 5x35 = 175W ale nie ma przymusu stosowania 35W, mozna wlozyc np. 20W, wtedy ze 175 schodzimy na 100W, itp itd czy to duzo czy nie, sama ocen jak masz w kuchni + jadalni + salonie ciag 30 takich lampek, to moze sie nagle okazac ze to jednak jest sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzinia70 10.06.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Czyli te cale halogeny to nic innego tylko zwykle żarówki w innym kształcie? no to faktycznie jakos mi sie przestały podobać a czy moze ktos wie czy mozna je jakos zastąpić żarówkami energooszczędnymi teraz sa w roznych kształtach może dałoby sie je jakos schować zeby nie bylo ich za bardzo widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 10.06.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 To nie sa zwykle zarowki, chociaz fakt, ze jedno i drugie daje swiatlo Pominmy jednak technikalia. Mozesz je zastapic energooszczednymi swietlowkami, ale ciezko bedzie je schowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzinia70 10.06.2007 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 dzieki kakaowy coz szkoda ze nie da sie ich schować moze jakos inaczej pokombinować bo nie uśmiecha mi sie płacić fortuny za prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 10.06.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Jeśli to nie ma być główne oświetlenie, to skorzystaj z opraw ledowych - wyglądają tak samo jak halogeny, a moc mają 10x mniejszą. Niestety, światła dają również sporo mniej, chociaż np. ostatnie wynalazki Osramu prezentują się całkiem całkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzinia70 11.06.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 DZiekuje za rade zaraz se zapisze co i jak gdyz do zakladania halogenow to mam jeszcze ze dwa miesiace bo i naczej na pewno zapomnę co to sa te z opraw ledowych - wyglądają tak samo jak halogeny, a moc mają 10x mniejszą. a tak bedzie jak znalal dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 11.06.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Zapisz sobie jeszcze nazwę Osram Decospot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzinia70 11.06.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Zrobione dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts