meganka 06.06.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 w decyzji rodzaj inwestycji to"budynek jednorodzinny i budynek gospodarczy1.czy moge wybudowac dom garazem w bryle(i z kotlownia)? w decyzjiokreslono szerokosc elewacji frontowej do 13 metrow2.czy do elewacji frontowej wlicza sie wykusze i garaze(np.dom w ksztalcie litery L),czy tez jest to tylko najbardziej wystajaca sciana budynku? w decyzji wielkosc powierzchni zabudowy w stosunku do powierzchni dzialki wynosi do 40% i powierzchni biologicznie czynnej nie mniej niz 40%3.co TO w ogole oznacza? 4.kat nachylenia dachu 60-80%-TO ZNACZY ILE TO JEST? nie jest w decyzji okreslone usytuowanie budynku wzgledem drogi wewnetrznej-czy to znaczy ZE MOZEMY DOM POSTAWIC TAK JAK CHCEMY? Przepraszam za takie byc moze durne pytania,ale zglupielismy z mezem,bo gosciu w gminie(fagas od decyzji mowil co innego,a teraz architek powiedzial jeszcze inaczej) i nie wiemy jakie projekty mamy brac pod uwage,bo wyglada na to ze poprzedni odpada.sorki za wywody. mam nadzieje,ze ktos nas poratuje informacjaz gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 08.06.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 1. tak2. elewacja frontowa jest jedna. Czyl to co jest ścianą od strony wejścia/wjzadu na działke. Elewacją nie jest np. bok tarasu3. czyli mając np. 1000mkw możecie pod budowe, dojazdy, chodniki zająć do 400mkw4. w procentach macie?5. tak możecie dowolnie - nawet nielogicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meganka 08.06.2007 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 dziekuje za odpowiedz Tak nachylenie dachu mamy okreslone w procentach a nie w stopniach. mam nadzieje ze dobrze zrozumialam elewacje frontowa: -jesli dom jest na planie litery L to elewacja frontowa jest jest sciana budynku najbardziej wysunieta w stosunku do fontu dzialki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 08.06.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Określ najpierw gdzie jest ulica/wjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meganka 08.06.2007 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 d1 d2 I I I I L I I I ---------I----------I I I I I IDI I I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meganka 08.06.2007 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 przepraszam szkic nie wyszedl zle go wyslalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meganka 08.06.2007 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 dzialki sa polozone na planie litery T dzialki sa"daszkiem"litery,a droga "I". Nie umiem jasniej tego okreslic,a narysowac nie umiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 08.06.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 No z tego opisu trudno będzie.W windowsowym paint nawet narysuj i umieść plik gdzieś w sieci.Naprawde łatwiej i szybciej będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meganka 08.06.2007 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Niestety jestem informatyczna noga nie umiem tego ani wkleic ani umiescic gdzie indziej. ale dziekuje ci za pomoc i zainteresowanie[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 08.06.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Tutaj jest jak wkleać zdjęciahttp://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63615&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meganka 08.06.2007 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 http://img166.imageshack.us/img166/92/szkicye7.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meganka 08.06.2007 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 kochany jestes.bardzo CI dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 08.06.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 kochany jestes.bardzo CI dziekuje Aż się zarumieniłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meganka 08.06.2007 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 bo ja taka gula jestem jak chodzi o kompy a z tymi projektami to tez zupelnie oglupialam,a moze tak juz mam po prostu jedni nam wpieraja ze lelewacja frontowa to taka jest- jak budynek widac na cala szerokosc -i takich projektow szukac A inni ,ze do lelewacji nie liczy sie wystajacych wykuszy garazy itp i in. No i zwariowac sie da a to wierzcholek gory lodowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 11.06.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 1. tak 2. elewacja frontowa jest jedna. Czyl to co jest ścianą od strony wejścia/wjzadu na działke. Elewacją nie jest np. bok tarasu 3. czyli mając np. 1000mkw możecie pod budowe, dojazdy, chodniki zająć do 400mkw 4. w procentach macie? 5. tak możecie dowolnie - nawet nielogicznie Nie zgadzam się punktem 5, odległość budynku od drogi wewnetrznej jeśli nie jest określona wz powinna być liczona jak dla działki sąsiedniej czyli z otworami minimum 4 m bez otworów 3 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 11.06.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Pkt. 5 dotyczył jak dla mnie nie odległości a ustytuowania względem drogi czyli czym jest zwrócony do drogi.Oczywiście można było to zrozumieć jako odległość od drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts