misia-28 02.07.2003 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 Czy ktoś mógłby powiedzieć ile czasu geodeta wydzielał waszą działkę. U mnie trwa to już ponad miesiąc i ani widu ani słychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 14.07.2003 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Naszą działkę geodeta wydzielał 5 miesięcy, ale w międzyczasie miał poważny wypadek samochodowy i przez 1,5 miesiąca nie mógł się ruszać. Czyli zostaje 3,5 miesiąca, ale załatwił przy tym komplet papierów do notariusza, tak że nie trzeba było już żadnych więcej formalności przed wizytą u notariusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 14.07.2003 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 chyba żartujecie u mnie telefon do geodety za tydzień pomiar - przygotowane wszystkie papiery, potygodniu wszystkie mapki które dodatkowo chciałem, dodatkowo przyjechał na stawianie słupków bo sąsiedzi zaorali miedzę na moje pole i nie chcieli uznać granicy i to on z nimi rozmawiał. razem trzy tygodnie Wywalcie tych """""""GEODETÓW"""""""i weżcie innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Bartek 77 15.07.2003 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 U mnie geodete zaczął w końcu grudnia i skończył dopiero na początku maja. Tyly tylko, że po drodze okazało się, że trzeba było przeprowadzić postępowanie o rozgraniczenie a potem dopiero podzxiał działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.07.2003 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 chyba żartujecie u mnie telefon do geodety za tydzień pomiar - przygotowane wszystkie papiery, potygodniu wszystkie mapki które dodatkowo chciałem, dodatkowo przyjechał na stawianie słupków bo sąsiedzi zaorali miedzę na moje pole i nie chcieli uznać granicy i to on z nimi rozmawiał. razem trzy tygodnie Wywalcie tych """""""GEODETÓW"""""""i weżcie innych Chyba masz na myśli mapki do celów projektowych. Jeśli chodzi o podział działki, to nigdy to nie trwa tydzień, bo geodeta musi odnaleźć wszystkie punkty, wysłać pisemka do wszystkich sąsiadów, umówić się na pokazanie granic działki i takie tam różne jeszcze w urzędach. Więc w tydzień na pewno tego nie załatwi, żeby nie wiem co. magero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 15.07.2003 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Ponad miesiąc - to jeszcze nie jest dużo czekania. Wszystko się bierze z tego, że po drodze muszą być wydane różne decyzje, które muszą się uprawomocnić (np. postanowienie o zatwierdzeniu projektu podziału) dopiero wtedy praca może postępować dalej. Normalnie to trwa kilka miesięcy - mój geodeta załatwił sprawę niezwykle ekspresowo (niekiedy naginając przepisy ) i trwało to nie mniej niż 5 tygodni. Zyczę cierpliwości, Gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.07.2003 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 fakt troche nie doczytałem - przepraszam mimo wszystko uważam że to wszystko to i tak za długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magero 16.07.2003 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 fakt troche nie doczytałem - przepraszam mimo wszystko uważam że to wszystko to i tak za długo Ha, to że to trwa dużo za długo to chyba wszyscy wiedzą ....... za wyjątkiem geodetów Mój geodeta już drugi miesiąc gania po działce i klnie na wszystkie strony, bo to co na mapie nijak ma się do rzeczywistości, i ciągle sprawdza czy przypadkiem się nie pomylił. Szuka jakiś słupków i ciągle powtarza, że od 45 to tam nikt nic nie robił. No i tu mogę uwierzyć, bo działka na końcu wsi, pod laskiem.... magero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts