Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Geodeta

misia-28

Recommended Posts

• 2 weeks później...
Naszą działkę geodeta wydzielał 5 miesięcy, ale w międzyczasie miał poważny wypadek samochodowy i przez 1,5 miesiąca nie mógł się ruszać. Czyli zostaje 3,5 miesiąca, ale załatwił przy tym komplet papierów do notariusza, tak że nie trzeba było już żadnych więcej formalności przed wizytą u notariusza.

chyba żartujecie u mnie telefon do geodety za tydzień pomiar - przygotowane wszystkie papiery, potygodniu wszystkie mapki które dodatkowo chciałem, dodatkowo przyjechał na stawianie słupków bo sąsiedzi zaorali miedzę na moje pole i nie chcieli uznać granicy i to on z nimi rozmawiał. razem trzy tygodnie

Wywalcie tych """""""GEODETÓW"""""""i weżcie innych

Gość Bartek 77
U mnie geodete zaczął w końcu grudnia i skończył dopiero na początku maja. Tyly tylko, że po drodze okazało się, że trzeba było przeprowadzić postępowanie o rozgraniczenie a potem dopiero podzxiał działki.

chyba żartujecie u mnie telefon do geodety za tydzień pomiar - przygotowane wszystkie papiery, potygodniu wszystkie mapki które dodatkowo chciałem, dodatkowo przyjechał na stawianie słupków bo sąsiedzi zaorali miedzę na moje pole i nie chcieli uznać granicy i to on z nimi rozmawiał. razem trzy tygodnie

Wywalcie tych """""""GEODETÓW"""""""i weżcie innych

Chyba masz na myśli mapki do celów projektowych.

Jeśli chodzi o podział działki, to nigdy to nie trwa tydzień, bo geodeta musi odnaleźć wszystkie punkty, wysłać pisemka do wszystkich sąsiadów, umówić się na pokazanie granic działki i takie tam różne jeszcze w urzędach. Więc w tydzień na pewno tego nie załatwi, żeby nie wiem co.

magero

Ponad miesiąc - to jeszcze nie jest dużo czekania.

Wszystko się bierze z tego, że po drodze muszą być wydane różne decyzje, które muszą się uprawomocnić (np. postanowienie o zatwierdzeniu projektu podziału) dopiero wtedy praca może postępować dalej. Normalnie to trwa kilka miesięcy - mój geodeta załatwił sprawę niezwykle ekspresowo (niekiedy naginając przepisy ;)) i trwało to nie mniej niż 5 tygodni.

Zyczę cierpliwości,

Gaga2

fakt troche nie doczytałem - przepraszam mimo wszystko uważam że to wszystko to i tak za długo

Ha,

to że to trwa dużo za długo to chyba wszyscy wiedzą ....... za wyjątkiem geodetów :D

Mój geodeta już drugi miesiąc gania po działce i klnie na wszystkie strony, bo to co na mapie nijak ma się do rzeczywistości, i ciągle sprawdza czy przypadkiem się nie pomylił.

Szuka jakiś słupków i ciągle powtarza, że od 45 to tam nikt nic nie robił. No i tu mogę uwierzyć, bo działka na końcu wsi, pod laskiem....

magero