Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA ŁÓDZKA - POLECANE USŁUGI I PRODUKTY

majki

Recommended Posts

Natomiast wszystkie pozostale ekipy ktore mam sa na medal.

elektryk pan jurek - cudowny czlowiek perfekcjonista w kazdym calu, pomoze doradzi - 604 64 11 02

hydraulik - pan andrzej - bezproblemowy z ekipa zrobili mi instalacje w 10 dni dokladnie i profesjonalnie 607 311 629

tynki gipsowe z agregatu pan rolnik - wzielam go z tego forum i jestem wam bardzo wdzieczna za to polecenie bo panowie robia super i ida jak burza - pan rolnik tel 609 43 12 54

polecem tez ekipe pana marka warzywniaka - 507 05 36 06 zlote raczki bez ktorych nie miala bym nic - wyburzali przestawiali ocieplali robili drenaz dzialki - byli po prostu niezbedni i sluzyli wiedza babie ktora o budowaniu wie zdziebko za malo...:)

• Odpowiedzi 399
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To ja też polecę dobrą grupę hydraulików. WITPOL pan Janek Witaszewski z Zelowa. Niby kilkadziesiąt kilometrów od Łodzi ale robotę mają zawsze w tych okolicach więc są do dyspozycji. Terminy napięte więc trzeba się umawiać ale warto bo zrobią dokładnie, w terminie, załatwią wszystkie materiały i to w całkiem dobrych cenach więc tym też nie trzeba się przejmować.

Mozna w okolicach obejrzeć niejedną budowe na której robili jak ktoś chce.

Montują też kolektory słoneczne do ogrzewania wody i C.O. Ogólnie polecam.

606901096, strony nie pamiętam ale coś http://www.witpol-instal.pl czy coś takiego.

Z czystym sumieniem polecam ekipę Grześka Sierocińskiego 695 58 62 54. Robią ocieplenia, tynki i podbitkę.

Bardzo dobrze i rzetelnie robią :p .

Uratowali mi elewację i podbitkę totalnie spartolone :evil: przez poprzednią ekipę.

Można to zobaczyć na moich zdjęciach w picasaweb.

Polecam także Wojtka Łapkę 604 269 188 pełen inwencji, doskonały fachowiec :p od wykańczania wnętrz

(płyty k-g, malowanie - różne techniki , glazura )

oczywiście muszę także podać nr do pana odpowiedzialnego za naszą kostkę, którą już wielokrotnie sprawdziły

rozmaite Kamazy i inne ciężarówki :p -

układanie kostki brukowej - 607 111 939

pzdr

wz Włodek

POLECAM WSZYSTKIM Z CZYSTYM SUMIENIEM PO PRZEBYTEJ DŁUGIEJ DRODZE WYBORU I NEGOCJACJACH CENOWYCH :lol: :lol: :

1)Okienka: Budvar ul Rzgowska 169/171 tel: 640-10-12 p. Piotr. Dobra cena i termin. Bardzo Ładne okna 6 komorowe bez ołowiu, duzo dodatków o ofercie :lol: :lol: . Jedyna firma gdzie ja - wymagająca osóbka jak mówi mój małżonek :lol: , byłam zadowolona z obsługi na 100% :lol:

2)Drzwi: Dierre Starowa Góra ul. Szeroka 36 tel: 227-94-86 p. Dominik. Drzwi super !!! - trzeba zobaczyć, baaaaaaaaaardzo duzo dodatków i opcji :lol:

3)Bramy: patrz pkt. 1 :lol:

A jak coś sknocą, albo będzie się psuło to napisze baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dużymi literami :evil: :evil: :evil:

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam

Polecam osoby, które do tej pory sprawdziły się u mnie na budowie:

Koparka - Wróblewski - 0604 648 163

Hydraulik - Bednarski (ten na kłopoty!) - 0602 259 724 - robił u mnie kanalizację i przyłącze wody - szybko, bezproblemowo

Elektryk - Tomaszewski - 0698 644 262 - szybko, bezproblemowo

Studnie wiercone - Przewoźnik - 0503 012 940 - zgodnie z umową, niezależnie od pogody.

Tynki - Rolnik - 0609 431 254 - bardzo sprawna ekipa, nawet jak nie było kątów prostych to potrafili przekonac, że tak musi byc. Reszta okaże się po malowaniu....

Dach:

Cieśla - Darek Kądziela - 0510 237 206 - jemu polecenie jest niepotrzebne ale jeśli ktoś planuje budowę domu w przyszłym roku to najlepiej od niego rozpoczac poszukiwania.

Pokrycia dachowe - Blachodachówka - Krzysiek -0510 172 510

Tartak - Oset - 0692 206 632 -

Cała trójka sprawiła, że nie zauważyłem kiedy powstał mój dach.

Kominy Schiedel - Pan Jurek - doradca techniczny - 602 745 221 - brawa za cierpliwośc i chęc pomocy, co przy moich murarzach zasługuje na szczególne podkreślenie.

Kominy kupione w Domco po dosyc atrakcyjnej cenie, późniejsze kontakty z tą firmą, raczej takie sobie.

Budmax Pabianice - (Mariusz) -

Pozdrawiam

Polecam Eurobud Tuwima

Zdecydowanie nie polecam tej firmy! Euro-Bud PHU Dawid Reszelewski (na allegro EURO-BUD_DR). Przez 3 tygodnie pracownicy z Krzystofem R. na czele celowo wprowadzali mnie w błąd odnośnie dostawy płytek. Twierdzili, że mają płytki i je dostarczą (wpłacona zaliczka), a ich nie mieli i celowo kłamali abym nie poszedł do konkurencji. W efekcie mimo kilkukrotnie zmienianego terminu dostawy z całego zamówienia została zrealizowana tylko 1/4. Do tego kilkukrotne przekładanie ekip, zmiany zamówień, odkładane z dnia na dzień dostawy. Niestety nie jestem jedynym, który dał się nabrać. Na potwierdzenie wątek: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=2663033#2663033

• 2 weeks później...

Chciałabym wszystkich ostrzec przed OSZUSTEM ,który miał wykańczać mój dom, ale póki co naciął mnie na kilkanaście tysięcy i zniknął.

SZYMON Z. z GŁOWNA tel.790 573 983.

Przy okazji jeśli macie jakikolwiek kontakt z tym osobnikiem to proszę o kontakt na priv. Wiem ,że nie tylko mnie oszukał.

Zakończyłem stan surowy otwarty, z czystym sumieniem mogę polecić :

Firma budowlana od A do Z z Łodzi " REM-BUD"- właściciel - p.Jacek Warchoł

tel: 0-602-58-79-79

- Ekipa porządna, czysta,pracuje szybko ale dokładnie i wydajnie.

- Jakość pracy ekstra

- Przyjażnie nastawieni do klienta: doradzą,mają super pomysły.

- Dbają o materiały

- Terminowe realizacje zleceń

- Abstynenci !!!

- Miła atmosfera w zespole,mają poczucie humoru

- Cenowo rozsądni,"średnia półka",napewno warci swojej ceny.

Chętnie udzielę więcej informacji na / PW/ w razie potrzeby.

Masz ze wszystkim racje, dodalbym jeszcze:

1) zawsze trzeba pilnowac, jedno z pierwszych pytan ekip wykanczajacych jest takie "Czy panstwo mieszkaja na miejscu?". Albo sa spece ktorzy mowia, ze zaslaniaja pokoj folia i po skonczonej robocie mozna ogladac - a po kilku latach wychodza bledy.

2) Nie nalezy przyjmowac, ze wykonawca wie wszystko najlepiej i tak ma byc jak on mowi. Owszem warto aby doradzil ale ma byc technicznie dobrze a z tym jest klopotu u wykonawcow...

Polecam:

* Tartak (więżba, stemple, deski) - miejcowość Róża ok. Pabianic

Pan Piotr 505 188 482 - bardzo dobra jakość więżby (wykonawcy zachwyceni), dobre ceny, terminowo.

* znanego już na forum Pan od studni wierconych - 506 295 979

* Gorąco polecam Skład budowlany Vivaldi Koluszki ul. Słowackiego 67 - ludzie bardzo sympatyczni,bezkonfliktowi, elastyczni i otwarci na klienta

* Ekipa od wszystkiego - budują, wykańczają, w zasadzie robią wszystko, solidni, bez nałogów

Pan Surowiec tel. 668663209

* OKNA - Pan Michał 506012162, okna od znanego producenta ale tańsze o Vat

Edytowane przez mruva