Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA ŁÓDZKA - POLECANE USŁUGI I PRODUKTY

majki

Recommended Posts

To teraz czas na mnie, łatwo na budowie nie było, wiele ekip za mną, niestety niewiele do polecenia a przed niektórymi wręcz chcialabym ostrzec. To chyba jedyny sposób żeby "odwdzięczyć się" niektórym za zepsucie mi całej radości z budowania własnego domu :-?

POLECAM

- ekipa od dachu - Krzysztof Gwiazda - 509 475 786 - dach łącznie z więźbą zrobiony błyskawicznie (całość 1 tydzień) i dokładnie.

- elewacja, ocieplenie, podbitka - Marcin Bańkowski - 600267617 - najlepsza ekipa na mojej budowie

- podwieszane sufity - Sylwester Wypych - 519 131 686 - pracują codziennie, solidnie, bez zarzutów. Trochę słabsi w układaniu płytek ale z zabudowy k-g jestem zadowolona. Sympatyczni, ceny przystępne

- tynki - p. Rolnik - 609 431 254 - szybko i ładnie, było kilka błędów, typu zatynkowanie kabla w ścianie, ale ogólnie polecam, ekipa solidna, szybka i sympatyczna

- rzeczoznawca budowlany - Jacek Kałuszka 603 686 229 - przesympatyczny człowiek, doradzi, pomoże, sporządzi opinie w przystępnej cenie

NIE POLECAM

- murarze - T. Materny - 511 352 771 - niesolidni, opóźnienia w terminach, bałaganiarze, błędy i niedoróbki,dla osób o mocnych nerwach

- oczyszczalnia ścieków []b] - osławiony na forum Boguś - brak faktury na oczyszczalnię, zrobiona w miejscu niezgodnym z projektem, cea wyższa niż pierwotnie ustalona, nieróbki i część rzeczy do zrobienia samemu (np doprowadzenie kabla do przepompowni) mimo że miała być na gotowo

:evil: OSTRZEGAM!! :evil:

- hydraulik I Robert 660 047 624 - matactwa z kasą, tragiczni wykonane ogrzewanie podłogowe, strata kasy, musieliśmy brać kolejnego do poprawek

- hydraulik II 511 505 088 - miał zrobić kotłownię, zrobił ją po łebkach, do poprawki bo nie działa poprawnie, mam po nim pogięty bojler bo tak zamontował na ścianie że zleciał uszkadzając przy tym piec, oszukał nas na kasę, generalnie ostrzegam. Wcześniej był polecany na forum dlatego go wzięliśmy, teraz żałujemy

- ocieplenie poddasza - Marcin Grzelak 790 828 311 - totalna katastrofa, po opinii rzeczoznawcy całe poddasze do rozbiórki i ponownego poprawnego zamontowania, w dzienniku widać dlaczego. Czeka nas sprawa sądowa o odzyskanie straconej kasy

Ekipy które nas wystawiły do wiatru:

- elewacja, ocieplenie , podbitka - Grzegorz Sierociński 695 586 254 - umawialiśmy się na robotę, czekaliśmy 2 miesiące a on na 2 dni przed umówionym wejściem zrezygnował

- glazura, wykonanie łazienki - Wojciech Łapka - 604 269 188 - umówieni byliśmy na wykonanie łazienki, najpierw przekładał termin a później w ogóle się nie odezwał.

• Odpowiedzi 399
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gdzie kupowaliście pustaki stropowe teriva? Potrzebuję tanie i dobre a i szybko potrzebuję...

Witam

Nast-bud w Gospodarzu koło Rzgowa jest producentem terivy.

A nie jest to przypadkiem Gadka Stara? 8)

Wjazd jest od Gospodarza lub od ul. Zastawnej.

Dobra współpraca z nimi. Brałem od nich też beton i nadproża L

Gdzie kupowaliście pustaki stropowe teriva? Potrzebuję tanie i dobre :p a i szybko potrzebuję... :oops:

Cześć

Nasz strop STROPEX kupowaliśmy w SUNBUD w Pabianicach ul. Partyzancka (zaraz za dużym zakrętem).

Może nie nie był najtańszy ale dobrej jakości.

Ma kształtki do wykonania wieńca w związku z tym nie ma potrzeby deskowania.

Wszystkie pustaki równe i całe.

Pozdrawiam

Magda

Gdzie kupowaliście pustaki stropowe teriva? Potrzebuję tanie i dobre a i szybko potrzebuję...

Witam

Nast-bud w Gospodarzu koło Rzgowa jest producentem terivy.

A nie jest to przypadkiem Gadka Stara? 8)

Wjazd jest od Gospodarza lub od ul. Zastawnej.

Dobra współpraca z nimi. Brałem od nich też beton i nadproża L

Co to Terrivy to powiem tak, kiedy musieliśmy podjąć decyzje co do stropu zadzownilismy do firmy która produkuje Terrive. Pan z firmy która produkuje poweidzial ze Terrive maja owszem, ale on sam by tego u siebie nie zakładał. Ot i tyle.

My za sobą mamy wykopy oraz ściany i stropy

POLECAM:

-Wykopy pan Piotrek - 607 461 411

-I największa pochwała dla firmy JAKAR Jarosław Karp - dobra robota (szybko, sprawnie) ściany trzymają piony i poziomy, fachowo wykonane zbrojenia oraz strop monolityczny, porządek na budowie, ponadto świetny kontakt z właścicielem panem Jarkiem 605 046 563

http://www.jakar-budowy.pl

-Dostawa materiałów Centrum Budowlane JAWO w Konstantynowie Ł. 042 211 13 97

NIE POLECAM

-Co do wykopów to nie polecam pana z Ksawerowa ul Piękna oszust, naciągacz i żaden z niego fachowiec

-Wykonanie dachu Sebastian Dubla, gośc ma fach w rękach ale niestety kasa go popsuła. Nie dotrzymuje terminów (prosty dach dwuspadowy krył dachówką ponad miesiąc) na koniec jak już doszło do odbioru i trzeba było wykonać pare poprawek to zaczęły się wielkie fochy i oskarżenia o "czepianie się", po kilku awanturach poprawki zostały wykonane (raptem 2 godziny pracy). Tylko dla ludzi o mocnych nerwach.

W końcu mogę polecić ekipę - po ponad roku budowy trafiła mi się na budowie pierwsza ekipa w której wszyscy znają się na swojej robocie i robią to sprawnie i dobrze. - tynki maszynowe - Darek Świderek, kontakt i więcej informacji na priv.

Może wkrótce będę mógł polecić elektryka, jak zobaczę czy wszystko skończy zgodnie z założeniami.

Kolejny etap za nami, więc uaktualniam listę :)

Polecam hurtownię budowlaną na Bieszczadzkiej zaraz przy ul. Kolumny. Tel. 605 564 972

Baardzo dobre ceny, bdb kontakt, dostawy z dnia na dzień albo tego samego dnia, zamówienia na tel. i elastyczny system rozliczeń. Wielki pozytyw.

Polecam także naszego architekta. Mnóstwo pomysłów, dopracowany projekt, dbałość o każdy szczegół. Bartłomiej Jander, tel. 694 533 583 Specjalizuje się w nowoczesnych bryłach.

Dekarz- Andrzej Nowak- 604 615 383

pierwsza liga dekarska :)

Polecany już tutaj Hydraulik- p. Henryk 500 262 606

Edytowane przez olgusieniunieczka

Chciałem się dowiedzieć czy mieliście jakieś doświadczenia z Centrobudem w Ozorkowie? Jaka jest jakość materiałów budowlanych, jak z ew. reklamacjami?

Czy ktoś z Was kupił materiały zima i zostawił u nich na przechowanie np do wiosny?? Proszę o wszelkie informacje,opinie nt. tego sprzedawcy.

Witam,

Czy znacie może gdzieś w łódzkim jakąś hurtownie, w której można się zaopatrzyć w elementy kute do samodzielnego wykonania balustrady (gotowe płaskowniki, tralki, kwiaty, gałki itd)

Będę wdzięczny za pomoc

Pozdrawiam

Wpadnij w niedzielę na giełdę na Puszkina - choć w kij pchaj tego jest i ceny w miarę i dogadać się idzie.

Witam wszystkich

W związku z zakończeniem pewnych prac na budowie spieszę polecić nasze ekipy. Mam nadzieję nie zapeszyć ale do tej pory współpraca ze wszystkimi wykonawcami układała się bardzo dobrze.

Zacznę od ekipy budowlanej stawiającej nasz domek od fundamentów po dach (dosłownie - dach został dla innych) tu mogę polecić ekipę pana Adama Barana z Tuszyna tel. 608630165 - FIRMA BUDOWLANA.

Kolejną ekipą która się u nas sprawdziła to ekipa od dachu - zrobili nam więźbę pokrycie, dachówkę i orynnowanie, jednym słowem wszystko w temacie dachu - może nie najtańsi ale solidni pan Marian tel. 501469113 - DACH.

Na razie tyle ale prace trwają i mamy nadzieję, że będziemy współpracować z kolejnymi ekipami godnymi polecenia

Pozdrawiamy

Polecam cieślę, mieszka pod Dobroniem. Więźbę mi tak zrobił, że osoby które znają się na dachach mówiły że dawno takiej nie widziały(a wziął stosunkowo niedrogo):

Grabaż Leszek 606 434 378

Może w czerwcu był solidny, ale w listopadzie już nie.

Niesłowny. Wszystko było ustalone, zaplanowane, materiał na budowie a Pan sie nie pojawił. Przepadł.

Witam,

Z pozostałości po budowie mamy do sprzedania w okazyjnych cenach :)

Profile dylatacyjne przystosowane do ogrzewania podłogowego 10x100mm (2mb/szt) - w sumie 30 mb - cena 320 zł,

Płytki opoczno inwencja 20x20cm - 14 m2 po 12 zl/m = 168 zł:) kolor granatowoniebieski - idealne do kotłowni, garażu, schowka.

Odbiór z budowy , zainteresowanych proszę o kontakt na priv lub tel. 606518533 :)

K.