Kajka.Z 16.08.2010 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 (edytowane) Polecam GEODETA mogę śmiało polecić naszą geodetke, Pani Joanna Junkiewicz, ceny bardzo konkurencyjne, prace wykonane terminowo i bez żadnych problemów, telefon 500 296 284Pani Joanna pracuje w powiacie pabianickim i ewentualnie łódzki zachodni PILNIE kupięBlaszak na budowę Edytowane 17 Sierpnia 2010 przez Kajka.Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatakahashi 19.08.2010 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Witajcie:)Mam pytanie, zamierzam wybudowac dom ok 177m...zastanawiam sie czy zlecic budowe firmie,czy szukac pojedynczych specjalistow. Co polecacie?Acha, moze znacie jakas tania,dobra firme budowlana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 19.08.2010 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 (edytowane) Jak widzę problemy ludzi którym budowała jedna firma (pomijając koszt) to broniłbym się takiego rozwiązania rękami i nogami.Jeśli budujesz dla siebie na długie lata to:- Przygotuj się teoretycznie (CZYTAJ TO FORUM - szukaj tematów związanych z poszczególnymi etapami)- Bierz sprawdzone firmy Z POLECENIA i z każdym spisuj umowę (podstawowy wzór umowy na roboty budowlane własnoręcznie korygowany). Nie zapominaj o odsetkach karnych za opóźnienia- Zamiast zaliczek dawaj zadatki (z pokwitowaniem na piśmie)- Zacznij od kierownika budowy Z POLECENIA który będzie przyjeżdżał na budowę i doglądał. Mogę polecić kilka firm które pracowały u mnie:- murarka - Kowalczyk Janusz 661 117 278- więźba dachowa - Grabaż Leszek 606 434 378- pokrycie dachu - Maćkowski 696 932 543 Na początek polecam wątek Co byś zmienił(a), budując jeszcze raz Najczęściej zadawane pytania na forum Edytowane 19 Sierpnia 2010 przez panfotograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 23.08.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 (edytowane) Znajomy pracuje w firmie produkującej meble ogrodowe, drewniane.Zrobił dla nas taki domek i pergolę z ławką http://lh4.ggpht.com/_Wh2D7U9e_pU/THJQUjUrsFI/AAAAAAAABDI/S2ZDaTedfa8/4.jpg tu jeszcze w trakcie malowania. Dobre żywiczne drewna z ostatniej wiosennej ścinki. Grube deski gwarantują że się nie rozsypie tak jak allegrowe wersje ekonomiczne;-)Jest możliwość, aby zrobił jeszcze 2 sztuki. Osoby zainteresowane zapraszam do oględzin naszego cuda, być może jest to to, czego szukaliście. Są też inne drewniane elementy architektury ogrodowej, budy, pergole, kosze na śmieci itd..... Edytowane 23 Sierpnia 2010 przez AGP-ON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk CocaYna 25.08.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Możecie doradzić, gdzie można nabyć drewno do kominka na zimę? Może jednak ktoś z Was się orientuje w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dulis 26.08.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam, to ja już chyba ostatni raz się tu wpisuję po wykończeniówce. Polecam chłopaków z Sieradza, bracia Darek i Zbyszek. Robili u nas płytki, trawertyny, zabudowy KG itp. Nie mamy zastrzeżeń do wykonanych prac, ceny przyzwoite, tel. 508 75 70 29 Nie pamiętam czy pisałem, spokojnie mogę również polecić firmę od okien (Oknoplast Kraków) z Pabianic A.K.G, tel. 042/ 214 84 76. Montaż wykonany rok temu, teraz poprosiłem o regulację, nie było problemu pan przyjechał i poprawił ustawienia i po mrozach wiosną jeszcze wpadnie na kawkę wyrgulować na cito przy dodatnich temperaturach. Mamy również od nich parapety. No to chyba wszystko, pozdrawiam - Daniel SZCZERZE NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Panów od płytek z Sieradza. Półtora miesiąca wcześniej byliśmy umówieni, poczym w dniu kiedy powinni panowie zacząć otzrymuję telefon, że muszą zrezygnować !!!!!!! Żenujące-ODRADZAM !!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 27.08.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Może jednak ktoś z Was się orientuje w tym temacie? (605) 645 114 możesz spróbować, drewno liściaste, suche, bardzo dobrej jakości a przede wszystkim facet NIE oszukuje na ilości drewna jak co niektórzy...... ja kupowałem ostatnio w sierpniu 2008 więc w zasadzie nie wiem czy tel. jest nadal aktualny........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekcs 30.08.2010 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Kupię blaszak, garaż lub barak. najlepiej okolice Rąbienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregoreklodz 30.08.2010 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 ile za m2 i jakie wymiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 31.08.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Poszukuje ekipy do budowy domu: fundamenty, mury strop, budowa przy Konstantynowie.Moze mozecie polecic?Niestety nasze 'ekipa' sie rozmyslila, zatemZDECYDOWANIE NIE POLECAM:KUBA Janusz Malinowski ze Zduńskiej Woli (numer telefonu dopisze pozniej)odradzajcie ja wszystkim, teraz sie nagle okazuje, ze nie tylko nam wywineli taki numer ale tez juz wczesniej porezygnowali w ostatniej chwili z budowy. Nam rozgrzebali fundamenty i tyle ich widzialam, teraz jeszcze musze odzyskac zaliczke.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 31.08.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Poszukuje ekipy do budowy domu: fundamenty, mury strop, budowa przy Konstantynowie. Moze mozecie polecic? Niestety nasze 'ekipa' sie rozmyslila, zatem ZDECYDOWANIE NIE POLECAM: KUBA Janusz Malinowski ze Zduńskiej Woli (numer telefonu dopisze pozniej) odradzajcie ja wszystkim, teraz sie nagle okazuje, ze nie tylko nam wywineli taki numer ale tez juz wczesniej porezygnowali w ostatniej chwili z budowy. Nam rozgrzebali fundamenty i tyle ich widzialam, teraz jeszcze musze odzyskac zaliczke.... Czy aby nie mamy tej samej Kirbudki??? Ania Kostakiewicz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 31.08.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Czy aby nie mamy tej samej Kirbudki??? Ania Kostakiewicz? nie chociaz kojarze to nazwisko, chyba mi się przewinelo przez forum, chyba nawet z nia rozmawialam ale w koncu zdecydowalismy sie na kogos innego Czyzby Twoja kierbudka tez opowiadala o nieszczesciarzach, ktorym nawalila ekipa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 31.08.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 dokładnie i to w Konstantynowie Odeszli bo nie mogli sie dogadac z Kierbudką a jak juz sid ogadali to powiedzieli, że inwestor za często na budowie siedzi i patrzy im na ręce. Teraz inne ekipy nie chcą przyjść poprawiać po kims innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 31.08.2010 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Moze to i malo przyjacielskie ale pocieszajacy jest fat, ze nie tylko my mamy takiego pecha nasza ekipa murarzy na szczescie jeszcze nie zaczela... ale wracajac do tematu watku: chyba moge polecic naszego architekta. Piszę chyba bo nie chce brac opdowiedzialnosci, nam sie podobało projekt byl indywidualny, oczywiscie rozklad pomieszczen od poczatku do konca przez nas przemyslany (pracowalismy nad tym ponad rok), a architekt to wszystko zlozyl do kupy, gdzie trzeba doradzil, gdzie trzeba dolozyl, odlozyl. Moze swoich pomyslow nie ma milony ale jest skrupulatny i rzetelny i choc na poczatku bylam nieco zla, ze musialam az RAZ uzupelniac braki do uzyskania pozwolenia na budowe, to teraz widze m.in. na forum, ze RAZ to nic no i pozwolenie bylo w 3 tygodnie. Mysmy zaplacili za projekt domu z poddaszem 4 tysiace. Gotowca mozna kupic pewnie i za 2, ale z adaptacja, za ktora trzeba zapłacic roznica juz pewnie nie jest taka wielka zatem polecam: PROJBUD ze Zdunskiej Woli tel 43 823 64 24, nas obslugiwal Jan Karnowski, jest tez Pani Danusia i Pan Witek, małe, zgrane biuro. Mozna powiedziec, ze z rekomendacji od Kasi i Konrada. A nuz komus sie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 31.08.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam:)Przerzuciliśmy się "trochę" w obliczeniach i mamy nadmiar stali do sprzedania:pręty fi 6 (6-cio metrowe, jeden waży 1,32kg) po 4zł/sztpręty fi 12 (12m, 11,3 kg, żebrowane) 25 złpręty fi 16 (12m, 19,2 kg, żebrowana) 45 złJeżeli ktoś jest zainteresowany proszę o wiadomość na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolka 01.09.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Witam poszukuję barak lub coś w tym stylu na budowę w rozsądnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cichy_Lodz 01.09.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Polecam GEODETA mogę śmiało polecić naszą geodetke, Pani Joanna Junkiewicz, ceny bardzo konkurencyjne, prace wykonane terminowo i bez żadnych problemów, telefon 500 296 284 Pani Joanna pracuje w powiacie pabianickim i ewentualnie łódzki zachodni PILNIE kupię Blaszak na budowę Ja też mogę polecić, bardzo miła osoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cichy_Lodz 02.09.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Co do instalatorów to odradzam firmę Rem-Bud reprezentowaną przez Panów Mierzejewskich. Notorycznie zawalają terminy a inne ekipy czekają aż zakończą swoją pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy lodz 04.09.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Witam Potrzebuje do budowy prowizorycznego ogrodzenia około 10 stempli o wysokości około 2,2-2,3m okolice Łodzi południa / Ksawerowa.Jeśli ktoś chcę pozbyć się tak małej ilości proszę dać znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 07.09.2010 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 EKIPA BUDOWLANA Jako, że po raz kolejny szukamy ekipy budowlanej POLECAM poszukac tez w mniejszych miejscowosciach niz Lodzi najblizsze okolice, mysmy dostawali oferty np ze Zdunskiej Woli w kwocie od 30 do max!! 37 tysi, a lodzccy budowancy to potrafili za ten sam zakres prac zawolac nawet do 70 tysiecy.Takze szukac, szukac i jeszcze raz szukac, wystarczy sie tylko przejechac po paru budowach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts