jadek 06.06.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 witam Czy u Was również po przelączeniu z trybu CO +CWU na tylko CWU piec "szumi"? tzn podczas pracy w trybie woda + ogrzewanie piec jest tak jakby nieczynny uruchamia się dopiero w momencie spadku temperatur wody lub c.o., gdy go przełączę w tryb tylko woda to natychmiast coś w nim szumi cały czas niezależnie od temperatury wody w zasobniku, oczywiście gdy w zasobniku woda wystygnie to piec się załącza i ją podgrzewa. Co to może być? a może to normalny objaw pracy pieca? Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jax 06.06.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Mam ten piec, nie wiem o jaki szum chodzi, ale w czesie grzania wody szumi przepływ wody miedzy piecem a zbiornikiem, do tego może być jeszcze szum gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadek 06.06.2007 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 witaj ale właśnie u mnie jest tak że przełączę na cwu i piec się nie zapala bo woda w zasobniku ma odpowiednią temperaturę a mimo to słychać szum jakby pracującej pompy a w czasie nastawy cwu i co i gdy piec nie pracuje (temp pomieszczeń jest ok) takiego szumu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadek 06.06.2007 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 w momencie grzania wody w zasobniku oczywiście słychać szum przepływającej wody no ale to chyba jest normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts