Rumbert 06.06.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Jaka powinna być różnica poziomów pomiędzy poziomem kostki brukowej a poziomem podłogi w garażu. U mnie wychodzi ,że poziom podłogi w garażu będzie wyżej od poziomu kostki o 7 cm, więc będzie niewielki spadek. Wykonawca twierdzi, że jest to za mało i chce podwyższyć ścianę fundamentową o 2 bloczki.Co robić. Ja myślę,że te 7 cm będzie ok, on że garaż będzie zalewać woda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eltom 06.06.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Jaka powinna być różnica poziomów pomiędzy poziomem kostki brukowej a poziomem podłogi w garażu. U mnie wychodzi ,że poziom podłogi w garażu będzie wyżej od poziomu kostki o 7 cm, więc będzie niewielki spadek. Wykonawca twierdzi, że jest to za mało i chce podwyższyć ścianę fundamentową o 2 bloczki. Co robić. Ja myślę,że te 7 cm będzie ok, on że garaż będzie zalewać woda . 2 bloczki to będzie ze 40 cm. Jesteś całkiem pewien?! Moze mylisz poziom 0 z poziomem gotowej podłogi? Poza tym 7 cm to spory spadek - na dystansie grubości ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rumbert 06.06.2007 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Chodzi o to,że będę musiał wyrównać poziom kostki na podwórku do poziomu nawierzchni drogi dojazdowej. Poziom gotowej podłogi w garażu wg wyliczeń murarza wychodzi 7 cm nad kostką. Uważa ,że to za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 06.06.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 . Poziom gotowej podłogi w garażu wg wyliczeń murarza wychodzi 7 cm nad kostką. Uważa ,że to za mało. I za każdym razem wjeżdzajac bedziesz taki próg pokonywał? To chyba mało wygodne. Ja palnuje podjazd dac z 1-2cm niżej niz posadzka garażu. Garaż ma posdzka 45cm nad terenem. A jak u Ciebie z tym poziomem jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rumbert 07.06.2007 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 właśnoe poziom posadzkijest 7 cm nad terenem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 07.06.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 właśnoe poziom posadzkijest 7 cm nad terenem. Mam suchą działkę ale na takie 7cm bym sie nie zdecydował. Wg mnie majster ma racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rumbert 07.06.2007 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Ok 50 m dalej od 10 lat mieszka mój teść, który ma podłogę równo z poziomem podłoża i jeszcze mu się nic nie stało. U mnie gleba to czysty piasek, woda wsiąka jak w gąbkę.U mnie ta wysokość to nie jest jedyny problem. Gdy podniosę garaż, tak samo będę miał podniesioną część mieszkalną - z tarasu będę miał z 6 schodków z uwagi na spadek terenu. Gdy będę chciał zmniejszyć różnicę między garażem a częścią mieszkalną - pojawiają sie inne problemy np schody będą musiały być o3 schodki wyższe na tej samej długości- teraz i tak są strome.Nie jest łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 07.06.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Co prawda ja mam różnicę około 30-40 cm ale nie mam jeszcze drogi i nie będe jej miał. Teraz zasadnicze pytanie - czy chodzi Ci o różnicę między drogą czy samym podjazdem. Ja rozumiem, ze tylko podjazdem. Jesli tak to te 7 cm powinno wystarczyć - chyba że spodziewasz się powodzi, ale sam piszesz że podtopień tam nie ma. Pozostaje jeszcze pytanie na jakim dystansie chcesz rozłozyć ten "uskok" - u mnie jest ponad 2 metry i podjeżdza się bez problemu ale nie wiem jak u Ciebie. Kończąc - jesli podjazd i kostke masz powyżej drogi dojazdowej lub conajmniej na równi (ale tu możesz spodziewać się wody z drogi/ulicy) to 7 cm zapewni Ci spokojny i łagodny podjazd rozłozony na niewielkim dystansie (chyba nie chcesz robic progu ) i uchroni przed wodą z np. topniejacego sniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rumbert 13.06.2007 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 rafałek dzięki.Zostawiam te 7 cm i nic nie podnoszę. Myślę,że będzie dobrzePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts