magpie101 07.06.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Mamy kilka dni na podjecie decyzji jaki piec zakupic. Mamy dwa wybrane: jeden z pleszewa KWS-P producent marciniakhttp://www.kotly-marciniak.isnet.pl/kotly-marciniak/Obrazki/KWS-P-prawy_m.pngdrugi to piec zębiec KPhttp://www.zebiec.com.pl/userfiles/zebiec/contents/Image/KP.jpg Obydwa sa z podajnikiem, moze jest na tym forum ktos kto uzytkuje ktorys z tych kotlow i moze podzielic sie spostrzezeniam. Z gory dziekuje za opinie i pozdrawiam. Podaje linki do stron producentahttp://www.kotly-marciniak.isnet.pl/kotly-marciniak/kwsp.html http://www.zebiec.com.pl/index.php?pname=324 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.06.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 podnoszę.... jestem blisko takiego dylematu ...więc czekam na opinie osobiście... czytałam że jeśli Pleszew to nie ten z allegro po 5100zł tylko z tej najstarszej wytwórni w Pleszewie (jest ich tam kilka) co do Zębca....mało słyszałam złych opini, więc wstępnie u mnie Zębiec wygrywa ale oczywiście jestem otwarta na sugestie pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 07.06.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Też się zastanawiam nad tym piecem, http://www.allegro.pl/item199383299_kociol_zebiec_z_podajn_na_eko_groszek_kp_20kw.htmlMacie może gdzies taniej?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 08.06.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Mam taki http://www.allegro.pl/item200384975_kociol_piec_kotly_piece_stalmark_stal_kotlowa.html Użytkowany jeden sezon. inny mechanizm przesuwu groszku. Jesteśmy zadowoleni. KUPOWANY BEZPOśREDNIO U PRODUCENTA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 08.06.2007 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Zdecydowalismy sie na piec z Pleszewa, juz wplacilismy pieniadze. Glownie zadecydowala roznica w cenie, piec bedzie nas kosztowal 5400 zl (jest to cena netto i taka zaplacimy). Jest to piec dwufunkcyjny i nie posiada slimaka.Mam nadzieje, ze bedziemy zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 09.01.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 magpie101 i jak sprawdza Wam się ten piec. Kupiłem taki ale jeszcze nie używam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 09.01.2008 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Co do pieca to jestesmy z niego zadowoleni. Wprowadzamy sie dopiero teraz w styczniu ale ogrzewamy juz od jesieni. piec pali 90-100 kg ekogroszku na trzy dni. ogrzewamy dwa budynki razem 200 m kw, w tym 70 m podlogowki i 12 grzejnikow. raz na dwa dni trzeba wysypac popiol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 09.01.2008 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 .....Jest to piec dwufunkcyjny i nie posiada slimaka........ nie posiada ślimaka czyli ma podajnik tłokowy? czy moze znasz www producenta z jakimiś fotkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majuniaa 13.02.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 My mamy Zebca- kupilismy piec zebiec 1 rok temu - po ustawieniach i po naprawie sprzegla (gwarancja) jstesmy z niego zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.02.2009 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 .....Jest to piec dwufunkcyjny i nie posiada slimaka........ nie posiada ślimaka czyli ma podajnik tłokowy? czy moze znasz www producenta z jakimiś fotkami? To jest producent mojego pieca http://www.kotly-marciniak.isnet.pl/kotly-marciniak/ Jak chcesz wiedziec wiecej to skontaktuj sie z dandi3, tydzien temu dawalam mu namiary na tego producenta, dzwonil do niego kilka dni temu, wiec jest na biezaco w temacie. Tutaj sa jego komentarze http://forum.muratordom.pl/komentarze-do-domu-dandi3,t135787-2820.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.02.2009 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Acha i jeszcze jedno, piec rozpalil nam instalator jak zakladal co w czerwcu 2007 i od tego czasu jeszcze go nie wygasilismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 18.02.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Witam, u mojej znajomej w nowym kotle Zębca rozszczelnily się spawy wewnątrz kotła i woda z calej instalcji poszla na podłogi kotłowni i sąsiednich pomieszczeń...Cale szczęście piec był na gwarancji a na podlogach tylko wylewki... Ja posiadam piec Galmet 25kW i bardzo sobie go chwalę.. Zasobnik na groszek uzupełniam co 10 dni, a popiół wyciągam co jakieś 18-20 dni...Może i groszek trafił się OK, ale piec mogę śmialo polecić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundi73 18.02.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Witam, u mojej znajomej w nowym kotle Zębca rozszczelnily się spawy wewnątrz kotła i woda z calej instalcji poszla na podłogi kotłowni i sąsiednich pomieszczeń... Cale szczęście piec był na gwarancji a na podlogach tylko wylewki... Ja posiadam piec Galmet 25kW i bardzo sobie go chwalę.. Zasobnik na groszek uzupełniam co 10 dni, a popiół wyciągam co jakieś 18-20 dni... Może i groszek trafił się OK, ale piec mogę śmialo polecić.. oj zaleciało reklamą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 18.02.2009 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Witam, u mojej znajomej w nowym kotle Zębca rozszczelnily się spawy wewnątrz kotła i woda z calej instalcji poszla na podłogi kotłowni i sąsiednich pomieszczeń... Cale szczęście piec był na gwarancji a na podlogach tylko wylewki... Ja posiadam piec Galmet 25kW i bardzo sobie go chwalę.. Zasobnik na groszek uzupełniam co 10 dni, a popiół wyciągam co jakieś 18-20 dni... Może i groszek trafił się OK, ale piec mogę śmialo polecić.. oj zaleciało reklamą Chyba nie zaowazyles od kiedy Coobah jest na forum, wiec z reklama jego wypowiedz nie ma nic wspolnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotruspan 18.02.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 u mnie zębiec 30 kw.nie wiem czy jest lepszy od innych pieców bo ich nie mam ale z zębca jestem zadowolony.jak na razie.ogrzewam duży dom ,w chwili obecnej dosc przewiewny(jeszcze nie mieszkam) i radzi sobie całkiem nieżle.co do trwałosci to ...zobaczymy za 10 lat...?ma przyzwoity sterownik,który zwalnia mnie z obowiązku dogłądania pieca regulując odstępy między podawaniem paliwa,obroty dmuchawy.wybrałem zębca ponieważ żonie podobał sie jego niebieski kolor,dzieciakowi żółte napisy,a mnie czarne drzwiczki.czyli dla każdego coś miłego ps.zasobnik na groszek uzupełniam co ok 3 dni,czasem co dwa dni a czasem co pięć dni jak sądze zależy to od pogody .piecem moim ogrzewam od pazdziernika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 19.02.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 oj zaleciało reklamą gdybym reklamował to napisałbym skąd wziąłem piec w tak dobrej cenie w jakiej wziąłem A tego nie napisałem Wujaszek opowiadał, jak zaprzyjaźniony sprzedawca ze sklepu hydr. sam odradzał mu piec Zębca który był tańszy od niemal identycznego Zębca... Niby ta sama moc, wygląd trochę mniejszy, a cena o 1000 pln niższa.... Tylko że ten tańszy to był produkt do marketów budowlanych, cieńsza blacha, słabsza izolacja i inne oszczędności.... Chyba nie zaowazyles od kiedy Coobah jest na forum, wiec z reklama jego wypowiedz nie ma nic wspolnego. dziękuję za poparcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seluch 27.10.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Witam magpie101 jeśli możesz modaj proszę na priva gg mam kilka pytań co do tego kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 27.10.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Wujaszek opowiadał, jak zaprzyjaźniony sprzedawca ze sklepu hydr. sam odradzał mu piec Zębca który był tańszy od niemal identycznego Zębca... Niby ta sama moc, wygląd trochę mniejszy, a cena o 1000 pln niższa.... Tylko że ten tańszy to był produkt do marketów budowlanych, cieńsza blacha, słabsza izolacja i inne oszczędności.... A poza tym to chyba rekord tego forum. Wątek króciótki (jak na razie prawie 20 wpisów) o kotłach, w którym użyto prawie dwadzieścia razy określenia piec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 27.10.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Wśród moich znajomych mało kto mówi kocioł,zawsze piec.Podobne jak szlifierka kątowa u nas to bosh,tak się mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 27.10.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Wśród moich znajomych mało kto mówi kocioł,zawsze piec.Podobne jak szlifierka kątowa u nas to bosh,tak się mówi No i ja zaczynam powoli się przyzwyczajać, ale nie o to chodzi. Bosh to jeden z producentów szlifierek kątowych. Piec to nie producent kotłów (poprzez analogię) Piec to jednak sporo inne ustrojstwo niż kocioł, choć często służy do tego samego celu, a nie nazywając tego po imieniu zdarzają się pomyłki w pytaniach i odpowiedziach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts