uranos 07.06.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 niestety musiałem pogonić tynkarzy - robota była do bani kolejna ekipa dopiero na wrzesień. mieszkamy już w tym co jest tzn rozprowadzona woda i c.o. znajomi namawiają mnie abym zrobił już wylewki jednak ja upieram się aby były one dopiero po tynkach. czy można zatem zrobić wylewki przed tynkami czy lepiej pomęczyć się i poczekać do tego września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seblo 07.06.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Pewnie, że można - ja tak właśnie robie, hehe!Nawet jeśli trzeba będzie później troche się pomęczyć, żeby sprzątnąć ten syf po tynkach. Zamierzam całe podłogi pokryć folią. Ta kolejność wydaje mi się bardziej sensowna z uwagi na kucie w ścianch bruzd pod rurki - nie chaiałbym kuć w tynkach.Teraz wszystko wykute, rurki rozprowadzone i wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 07.06.2007 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 tylko czy nie będzie pękać na styku tynku i posadzki a jak w takim układzie zrobić dylatacje przy ścianach może jakaś fotka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seblo 07.06.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 W tym momencie mam rozłożony styropian z jednocentymetrową warstwą dylatacyjną przy ścianach, na to pójdzie wylewka, później zetnę nadmiar użytego do dylatacji styropianu, a następnie tynk. Więc na styku tynku z wylewką będzie właściwie styropian, a więc dylatacja.W sobotę wylewki, po skończonej robocie podeśle fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 07.06.2007 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 hm.. niezłe rozwiązanie od przyszłego tygodnia będą rozkładać c.o. i chciałem czekać do września z wylewkami bo wtedy bedzie ekipa tynkarzy ale dałeś mi bakcyla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 07.06.2007 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Ja najpierw miałam rozprowadzenie wody i co, następnie wylewki, a później tynki gipsowe. Rurki do kaloryferów wychodzą ze ściany (po co z podłogi?), po otynkowaniu zamocowano kaloryfery i nie kuto już ścian. Wokół ścian ułożono styropian 2 cm, później ścięto przed tynkowaniem i pozostała dylatacja jak to opisał "seblo". Przed tynkowaniem wyłożyli całą podłogę cienką papą, którą zwinęliśmy później (po tynkarzach weszli ocieplacze wełną poddasza) po ociepleniu poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 08.06.2007 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 2 cm - czy to oby nie za dużo. nie będzie kłopotów z przymocowaniem listwy przypodlogowej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 08.06.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Nie, nie ma problemu. Styropian został przyciety na wysokość wylewki, potem tynk i został mało widoczny styropian, na to przyjdzie podłoga drewniana i nie ma kłopotu. Przy 1 cm mogłoby być za mało. Nie wszędzie wyszedł tynk jednakowej grubości (rózne uwarunkowania) więc 2 cm zabezpieczają wszelkie ewentualności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts