Anna K. 13.06.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Hmmmmm.... u mnie nad domem lata sporo tych owadów. Denerwuje mnie ich brzęczenie, ale byłam pewna, że są pożyteczne. Czyli co, mam pędraki ich w ziemi? Mrówki to za mało? :shock: Ja walczę,ale to jest walka z wiatrakami-moi sąsiedzi nie mają trawnika zadbanego, nie mają ogrodów, nie widzą potrzeby zwalczania, bo nie maja nic co mogłyby zjeść.Na mojej ulicy ziemia jest słaba,piasek,kamienie i mało co rośnie, a ja jedna na ulicy wymieniłam ziemię pod ogród i teraz wszystko zlatuje się zewsząd do mojego ogrodu. Na wypadek, gdybyś o mnie pisała, informuję, iż mieszkamy od niedawna, i niedługo zabieramy się za ogród Absolutnie nie pisałam o Tobie. Mam sąsiadów -większość starsi ludzie i ich rozumiem, nie daja rady,nie lubią itp. Tylko po prostu chrabąszcze to plaga i wg mnie nic tego nie zatrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert z drzazgowej 19.06.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Cokolwiek latało wokół moich drzew - czy były to chrabąszcze majowe, czy guniaki czerwiaki, nie wiem, wybiłem co do nogi rakietką do badmingtona. Pomysł autorstwa mojego syna, nieopatentowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna K. 19.06.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Moje dzieci od 2 lat tak łapią. Miałyby lepsze rezultaty,gdyby chrabąszcze latały w dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 21.06.2007 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Jeszcze troche i będę miała chrabąszczofobię - to jedyne robale których się boję - jest tego mnóstwo - zwłaszcza jak zmierzcha - natrętnie latają przy głowach ludzi - i strasznie bzyczą - fakt że są żarłoczne i zżeraja moje rośliny jeszcze bardziej darmatyzuje sytuację - wolałabym żeby się nie rozmnażały w pobliżu. A może ktoś wie kiedy to nastąpi (skąldanie jaj w ziemi)?Pytam bo sieje trawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 21.06.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Witam Na samym początku jak siałam pierwszą trawę na niedużym poletku to z ziemi wybrałam sporą miednicę tego paskudztwa. Walczę już z tym od trzech lat i niestety najlepiej wybierać ręcznie. Mam pewne efekty bo w tym roku nie obżarły mi specjalnie roślin za to doszczętnie zniszczyły mi kwiaty róż. Dobrze, że to odrasta Tylko szkoda, że to walka z wiatrakami. I tak przylecą następne pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts