ged 02.07.2003 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 W odróżnieniu od płytek ściennych - bardzo miękkich i łatwych w obróbce (otworki wiercę zwykłym widiowym 'cyrklem'). Płytki podłogowe są bardzo twarde. Cyrklem zrobiłem nacięcie nie większe niż 1mm i cyrkiel padł. Próbowałem koronką obsypaną czymś twardym, ale płytka jest twardsza - koronka padła - sama się zeszlifowała. Jest jakaś sztuczka na takie otwory?Ged Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empi 03.07.2003 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Możesz wywiercić widią lub szlifierką kątową otwór wewnątrz planowanej "dziury" a następnie kluczem płaskim 9mm wykruszyć reszte niepotrzebnej płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 03.07.2003 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Są też specjalne gilotyny do otworów, ale jak sądzę zakup dla jednej dziury odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 03.07.2003 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 W marketach budowlanych (Castorama, Leroy) są różne takie punkty usługowe, spróbuj może tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 03.07.2003 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Kiedy mieliśmy problem z otworem w twardej płycie , mąż poszedł z nią do kamieniarza i było po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 03.07.2003 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Wywierć kilka otworów fi6-8 po obwodzie duzego otworu - jeden blisko drugiego. Wyłam środek i wyrównaj otwór albo ombinerkami/szczypcami albo niedużą nasadką ścierną do wiertarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 03.07.2003 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Ufff zrobione. Z góry wgryzłem się koronką na 2 mm, a od spodu dokończyłem kątówką 12 tys. obr. z tarczą do betonu. Jutro 4 otwory pod baterie. Mniejsza średnica może będzie łatwiej. Dzięki za rady.Ged Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts