Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiercenie studni - kto i za ile?

Recommended Posts

Witajcie.

Pogoda jak na razie sprzyjająca, ale co będzie... podobno klimat ciagle się ociepla i bedziemy stepowieć. W związku z powyższym i nienajlepszymi doświadczeniami z wodą do podlewania planujemy wiercenie studni na potrzeby podlewania ogrodu.

Mam w związku z tym pytanie czy możecie polecić dobrą ekipę (lubuskie, wielkopolska) lub wędrująca po całym kraju oraz podać ich ceny. Jak oceniacie ich prace i jak zachowali się na działce - mamy częściowo już urządzony ogród i nie chcę by mi go ktoś zdemolował.

Pozdrawiam

Poprzeglądałem trochę... ale. Posty sprzed kliku miesięcy bywają bardzo często już nieaktualne niestety. Rynek zwariował. Bardzo wczesną wiosną Miałem kilka sygnałów o cenie 80-100zł/m przy czym te 100 zł to bywało już z gwarancą wody (ładnie brzmi w teorii). Ale dziś słyszę już że cena wynoci conajmniej 100 zł/m. W tym kraju wszystko staje na głowie więc liczą się tylko najnowsze informacje i to z okolicy. Myslę, że Twoje będą już nieaktualne bo mała szansa jest na to by ktoś z Twojej okolicy przyjechał do mnie i wiercił za 90 zł/m. Miałem namiary na pewną firmę z Poznania - szybcy, dobrzy ale niestety slad po nich zaginął... :cry: Ostatnio znaleźć kogoś dobrego do czegokolwiek to wyczyn iscie mistrzowski.

Zależy od regionu. Działdowo, Nidzica, Iława to studniarze chyba się z gwoździami na łebki pozamieniali. Ich cena to 200-280 zł/mb :evil: Więc wziąłem ekipę z Nieporętu (okolice W-wy) i wywiercili mi za 100zł/mb. To było w VII-2006. Ile teraz biorą nie wiem ale podaję namiar: 0-604-114-141 p. Mirek

jak wam się nie spieszy to poczekajcie. ceny po sezonie spadają

teraz jest sucha wiosna i wszyscy chcą wodę. jesienią łatwiej o studniarza i ceny spadają

ja mam to samo. wiosną i początkiem lata telefony się urywają, jesienią prawie nikt nie dzwoni

p.s. nie robię poza wrocławiem

pozdro

Jestem dać 200zł od metra ,tylko kto za tą cenę wywierci w beskidach

no wlasnie, dolaczam sie do poszukiwan

i ja w beskidach poszukuje

u nas czy to wiosna czy zima, czy jakakolwiek inna pora roku cena od roku ta sama od 350zl netto :evil:

a natknelam sie na pewna firme z Krakowa, ktora chce 600zl netto za metr!

Pani hydrogeolog, zachwalala metoda ktora wykonuja odwiert - ze najlepsza z mozliwych itp

szukam dalej.........