Nikita 03.07.2003 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Robię remont - m.in. zdzieram starą posadzkę i kładę nową. Ale aby złapać poziom mogę położyć tylko 1 cm. styropianu. Natomiast jak do tej pory nie znalazłam styropianu o takiej grubości. Może macie jakieś miejsce gdzie może być styropian takiej grubości (Warszawa i okolice)?Ktos mi poradził, zeby zamiast styropianu położyć folię bąbelkową.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 03.07.2003 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Można kupić styropian w zwojach o grubości 0.5 cm. (używany jako ekrany zagrzejnikowe z folia aluminiową lub tez bez) Nie wypowiadam się co do ceny i walorów użytkowych. Po prostu poddaje pod rozwagę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 03.07.2003 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Witam. Nie wiem jak w Warszawie, ale w Białymstoku prawie w każdej hurtowni budowlanej jest dostępny normalny styropian 1cm. Bez problemu, w tej samej cenie co grubszy. Kupowałem dwa dni temu. FS15, najtańsza dylatacja przy posadzkach. Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 03.07.2003 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 FS20 grub. 1cm kupowałem w hurtowni "Lipińscy" na Puławskiej, niedaleko Karczunkowskiej.Mają też w hurtowni "KIM" na Bartyckiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.07.2003 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 ja kupowalam styropian 1 cm..ale w szczecinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 03.07.2003 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Spróbuj w Castoramie/Leroy Merlin albo w firmie "JURKO" w Al. Jerozolimskich (http://www.jurko.pl). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 03.07.2003 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 A ja w Łodzi do dylatacji. Zaprzyjazniony skład mi go sciągnął. Bardzo dobrze się nim dylatuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.07.2003 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 do TOMCIO DO DYLATACJI UŻYWA SIĘ PIANKI POLIURETANOWEJ O GR. 5 MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 03.07.2003 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Drogi Gościu:Po pierwsze: jeśli już to do Tommco - widzę tu różnicePo drugie : dlaczego jesteś tylko gościem, a nie zalogujesz się, żeby firmować swoje wypowiedzi? Jakoś z Anonimami średnio się dyskutujePo trzecie: przedstaw mi wady styropianu gruości 1cm, takie, żeby go to dyskwalifikowało do wykorzystania go przy dylatacjach? Niektórzy twierdzą, że 0,5 cm to za mało. W czym pianka jest lepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pphu 03.07.2003 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Tommco sorkijestem już zmęczony i idę spać ale ci odpowiem pianka jest wygodniejsza do użycia,jest w rolkach po 50 mb i odstęp 2 x5 mm w pomieszczeniu o wym, nawet 5 x 5 wystarczy do pływania posadzki nie związanej z podłożem 1mb 0,7.-złhttp://www.zaremba.com.plJZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 03.07.2003 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Poczka styropianu, ktora z nawiazka wystarczyla na caly dom - 200m kw., kosztowala mnie 30 zl. Jesli chodzi o ukladanie, to jesli i tak uklada sie styropian, to praktycznie nie widze dodatkowego wysilku. Nie ma co kruszyc kopii bo to pewnie dwie szkoly: Falenicka i Otwocka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 04.07.2003 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 Ja także robiłem dylatacje paskiem z pianki. Było to dla mnie szybkie i wygodne. Ale jestem święcie przekonany, że użycie styropianu w tym celu nie spowoduje żadnej katastrofy budowlanej. Traktujmy po prostu te dwa materiały jako zamienne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 04.07.2003 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 Pianka w rolach jest drozsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 04.07.2003 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 ...a układa i tak ekipa od posadzek, w cenie. Więc po co przepłacać? Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.07.2003 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 Bardzo dziekuję wszystkim za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikita 04.07.2003 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 Ten gosć powyzej to ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts