zuzka 24.07.2002 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Słyszałam różne opinie na ten temat - także negatywne.Czy ktoś wie o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 24.07.2002 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Chodzi o wentylację lodówki, która wpływa na jej bezawaryjną pracę. Lodówka wydziela dużo ciepła i trzeba się go pozbyć a w zabudowie czasem jest to utrudnione (bo np. jest za mało otworów wentylacyjnych w obudowie, albo źle rozmieszczone) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga99 24.07.2002 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Ja mam w zabudowie i lodówkę i zamrażarkę. Od 6-ciu lat. Do tej pory wszystko działało bez zarzutu. Kiedy montowałam kuchnię zapewniono mnie w salonie, że to sprzęt pod zabudowę. Między innymi ze względu na tę wentylację właśnie. Pech, miesiąc temu poszła zamrażarka. Fachowiec zaśpiewał sobie ok 300 PLN (nowa to 600,00). Na dodatek pocieszył mnie, że pewnie pójdzie agregat niedługo. Nie wnikałam dlaczego... Wybór byłby prosty, gdyby nie fakt, że żadna firma nie produkuje takich małych zamrażarek( 2 szuflady), a producent starej upadł niedawno. Przeszukałam już chyba wszystkie hurtownie w Polsce. Kuchnia jest tak zbudowana, że za skarby świata nie włożę tam nic innego(chyba,że kolejną porcję garnków). Mam teraz pustą szafkę, zepsutą zamrżarkę i zero nadziei na lód w środku lata.Moja rada, przejrzeć katalogi znanych firm i wybrać coś obrzydliwie typowego, by tak jak w moim przypadku nie zostać z ręką w nocniku. Zabudowany sprzęt jest o wiele estetyczniejszy ale w wypadku awarii czy zachcianki wymiany na inny może być problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 24.07.2002 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 W zabudowie raczej ładniejsza bo się komponuje z resztą mebli kuchennych.Czy lepsza ?Muszę przyznać, że nawet się nie zastanwiałem jak montowałem kuchnię w mieszkaniu 4 lata temu... Ale pewnie można przeczytać w papierach lodówki do zabudowy jakie parametry wentylacyjne musi spełniać do poprawnego działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 25.07.2002 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 Wybrałam lodówke wolnostojącą bo kolekcjonujemy magnesiki z różnych naszych wypraw. Od pierwszego zobaczenia w sklepie zakochałam się w Electroluxie w kolorze granatowo-stalowym. To ta z drewnianą rączką i super półką na butelki.Tak jak mi ktos powiedział w sklepie z meblami kuchennymi, jest to podobno najlepsza lodówka tej firmy i można ją obudować szafkami z każdej strony, bo wentylacje ma od frontu na samym dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 25.07.2002 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 Lodówka do zabudowy jest na pewno droższa. Trzeba też wziąć pod uwagę wymienione wyżej mankamenty (+koszty zabudowy). Ja zastanowiłabym się najpierw jaki chcę wystrój kuchni: rustykalny czy nowoczesny. Do rustykalnego rzeczywiście trudno dobrać lodówkę wolnostojącą, ale jeżeli nowoczesny, to w sklepach jest naprawdę duży wybór i można potraktować lodówkę jako element dekoracyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYSZARD 22.01.2003 01:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2003 Czy warto kupowac lodowke z dwoma agregatami, a jezeli tak to jakiej marki. Na co najbardziej zwracac uwage przy wyborze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonja 12.02.2003 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 mam nadzieję, że nie zgrzeszę, jeśli odeślę Cię na forum gazety wyborczej - dom, tam wejdź w wyszukiwarkę i wpisz słowo lodówka, ten temat przewijał się tam naprawdę tyle razy. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 09.01.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Po długim wczytywaniu się w informacje na forum zakupiłam kuchenkę i okap Candy, z których jestem NIEZADOWOLONA.Teraz boję się kupić lodówkę! Ma być wolnostojąca, no frost (chyba takie najlepsze?) z 3 szufladami do zamrażania i komorą 0c. Proszę polećcie jeśli taką macie i jesteście zadowoleni. Jest tego wszystkiego na rynku tyle, że osiwieję zanim wybiorę,a moje paroletnie Gorenje cieknie ( nie polecam absolutnie!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 09.01.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 to ja polecę taka jaka mam bo jestem z niej bardzo zadowolona, a zakupilam ją bo tez mi min. polecano ja na tym forum LG 459 QLQA tu masz linka jak chcesz poczytac o niej: http://www.maximedia.pl/?c=lodowki&p=lg_gr_459qlqa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 09.01.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 No to pierwszy!A ile ją użytkujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 09.01.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Wiesz co ja mam elektroluxa, genialnia jesli chodzi o poziom halasu (nie slychac jej wcale) i super jesli chodzi o swiezosc przetrzymywanych w niej produktow. ALE.... co jest w niej okropnego, wstretnego i doprowadzajacego mnie do szalu... Ma kretynskie zabezpieczenie, gdy sie ja otworzy na kilka chwil i zamknie ponowne otwarcie natychmiastowe jest niemozliwe, zasysa sie (dla oszczednosci a+ i czort wie jeszcze dlaczego...) To jest idiotyczna funkcja, bardzo denerwujaca, wyobraz sobie poranek, malo czasu wyciagasz maslo z lodowki jogurt pach zamykasz lodowke, przypominasz sobie o mleku a tu kuku musisz czekac ... Nie polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 09.01.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 09.01.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Ma kretynskie zabezpieczenie, gdy sie ja otworzy na kilka chwil i zamknie ponowne otwarcie natychmiastowe jest niemozliwe, zasysa sie (dla oszczednosci a+ i czort wie jeszcze dlaczego...) Dzięki! To cenna informacja. Jak pracuję w kuchni to bez przerwy trzaskam drzwiami i nie wyobrażam sobie stania pod nimi i czekania, aż mnie wpuszczą Wystarczy, że na pralkę trzeba czekać, aż łaskawie się odblokuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 09.01.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Monika bo w sumie patrzymy na to czy jest cicha czy oszczedna jak wyglada i chyba pod tym wzgledem nie ma za duzych roznic, zas ta funkcja jest bardzo wkurzajaca bo przeciez z lodowki nie korzysta sie jednorazowo! to musial wymyslec jakis facet . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 09.01.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Po długim wczytywaniu się w informacje na forum zakupiłam kuchenkę i okap Candy, z których jestem NIEZADOWOLONA. Teraz boję się kupić lodówkę! Ma być wolnostojąca, no frost (chyba takie najlepsze?) z 3 szufladami do zamrażania i komorą 0c. Proszę polećcie jeśli taką macie i jesteście zadowoleni. Jest tego wszystkiego na rynku tyle, że osiwieję zanim wybiorę,a moje paroletnie Gorenje cieknie ( nie polecam absolutnie!) Cześc Monika! Ja mam lodówkę z firmy LIEBHERR - wolnostojąca z dwiema szufladami do zamrażania. Jestem z niej bardzo zadowolona. Jedzonko zawsze świeżutkie, nic nie śmierdzi (w przeciwieństwie do lodówki Candy moich teściów), mam ją dwa lata i chodzi bardzo cichutko - w sumie w ogóle jej nie słychać Tu link do strony tej firmy. http://www.liebherr.pl/liebherr/sw_chz.php Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r2r 09.01.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Ja mam na oku Samsung'a RL36SBWS. To nasz (moj i zony) wybor, ale niestety nie znamy opinii na temat lodowek tego producenta A moze ktos tutaj wie cos na ten temat? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 09.01.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Kasiu! Jaki masz model? Jakoś nie widzę z komorą 0c. Nie znalazłam też cen. Próbuję czytać, ale cos mnie dziś wywala z netu Może mam tu na wsi za słabą przepustowość Mufka - tak to niestety jest, że faceci w zapale twórczym mało słuchają, bo tak tworzą i tworzą, że teraz mam 10.000 lodówek do wyboru Mojave - wstępnie mi sie ta lodówka podoba, nie powiem! Muszę ją zobaczyć na żywo. Śmieszny tylko ten sterownik na drzwiach. Potrzebny i wygodny, czy bajer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 09.01.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Kasiu! Jaki masz model? Jakoś nie widzę z komorą 0c. Nie znalazłam też cen. Próbuję czytać, ale cos mnie dziś wywala z netu Może mam tu na wsi za słabą przepustowość Mufka - tak to niestety jest, że faceci w zapale twórczym mało słuchają, bo tak tworzą i tworzą, że teraz mam 10.000 lodówek do wyboru Mojave - wstępnie mi sie ta lodówka podoba, nie powiem! Muszę ją zobaczyć na żywo. Śmieszny tylko ten sterownik na drzwiach. Potrzebny i wygodny, czy bajer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 09.01.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Moi rodzice kupili taką samą lodówkę jak Mojave. Mają ją ponad rok. Są bardzo zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts