Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam prośbę o pomoc w wyborze lodówki do zabudowy. Biorę pod uwagę 4 modele:

1. HOTPOINT ARISTON BCB 333 A VEI FF/HA

2. WHIRLPOOL ART 766/NFV

3. GORENJE NRKI 5181 LW

4. GORENJE NRKI 45288 W

Może ktoś używa lub sam się tym interesował i mógłby polecić lub odradzić którąś. Na co zwrócić uwagę? Czy te firmy/modele w ogóle są dobre czy może bardziej awaryjne niż inne (wiem, wiem, wszystko zależy od konkretnego egzemplarza na jaki się trafi)?

A może coś innego polecicie? Zależy mi głównie na tym, żeby był system no frost i w miarę pojemna zamrażarka.

Zarówno jeden jak i drugi model chłodziarko-zamrażalki Gorenje posiada system "no frost", pojemność części zamrażającej netto to 62 l, wlicza się w to 1 szuflada, 2 szuflady do przechowywania mrożonek oraz jeden pojemnik na lód.

• Odpowiedzi 630
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kupiłem lodówkę Samsunga i czy prawdą jest, że nowa lodówka po transporcie musi odstać nie podłączona do sieci ok. 24 godzin?:(

Chcę jak najszybciej ją używać, bo zepsuła mi się stara.

Jeśli ktoś zainteresowany jest lodówką side-by-side to mogę polecić model, który sam rok temu zakupiłem: SAMSUNG RF62QEPN.

Zależało mi na dużej lodówce jednak wszyskie dostępne na rynku side-by-side miały w środku ściankę działową, która dzieliła lodówkę na dwie odrębne, wąskie lodówki. Ten model tego nie ma. Otwieramy dwoje drzwi i mamy poręczne półki, przez całą szerokość lodówki. Do tego zamrażarka w sprytnej szufladzie, w niej kostkarka (kostki lodu lądują w wanience, którą możemy sobie wyciągnąć). Mamy też podajnik wody. Całkiem sprytny model. Niestety nie pod zabudowę.

witajcie:)

jakie macie opinie o następujących lodówkach?

Amica FK316.3X

Bosch KGV36VL31E

Bosch KGE36AI30

Generalnie potrzebuję lodówki bez no frosta i z jak najmniejszym zużyciem energii

witajcie:)

jakie macie opinie o następujących lodówkach?

Amica FK316.3X

Bosch KGV36VL31E

Bosch KGE36AI30

Generalnie potrzebuję lodówki bez no frosta i z jak najmniejszym zużyciem energii

Sam sobie odpowiadasz i prosisz o pomoc :)

Weź boscha w zależności od upodobań i zasobności portfela droższego bądź tańszego :)

A słyszał ktoś może o takiej lodówce side by side jak Cappucino Lancaster???

Ponoć ma jakąś nowa opcję smart eco door dla zwiększenia energooszczędności sprzętu, ale nie wiem, czy u nas też będzie dostępna?

Ponoć ma jakąś nowa opcję smart eco door dla zwiększenia energooszczędności sprzętu, ale nie wiem, czy u nas też będzie dostępna?

Masz jakiegoś linka bo nic znaleźć nie mogę :)

Sam sobie odpowiadasz i prosisz o pomoc :)

Weź boscha w zależności od upodobań i zasobności portfela droższego bądź tańszego :)

Trochę może żle zadałem pytanie:) ( chodziło mi o opinie nt tych lodówek)

ale mówisz, że Bosch powinien być w porzadku, zwłaszcza chodzi i o awaryjność

Trochę może żle zadałem pytanie:) ( chodziło mi o opinie nt tych lodówek)

ale mówisz, że Bosch powinien być w porzadku, zwłaszcza chodzi i o awaryjność

Tego to nikt nie obieca :)

Witajcie,

czy ktoś może polecić lodówkę do zabudowy z no frostem? Siedzę nad tym już jakiś czas i niestety trudno mi coś wybrać. Byłoby idealnie jakby kosztowała max. 2500zł Może ktoś wie coś na temat Electroluxa ENN3153 AOW?

Mam prośbę o pomoc w wyborze lodówki do zabudowy. Biorę pod uwagę 4 modele:

1. HOTPOINT ARISTON BCB 333 A VEI FF/HA

2. WHIRLPOOL ART 766/NFV

3. GORENJE NRKI 5181 LW

4. GORENJE NRKI 45288 W

Może ktoś używa lub sam się tym interesował i mógłby polecić lub odradzić którąś. Na co zwrócić uwagę? Czy te firmy/modele w ogóle są dobre czy może bardziej awaryjne niż inne (wiem, wiem, wszystko zależy od konkretnego egzemplarza na jaki się trafi)?

A może coś innego polecicie? Zależy mi głównie na tym, żeby był system no frost i w miarę pojemna zamrażarka.

Przy gorenje trzeba dobrze poczytać - model 45288 ma no frost tylko w zamrażarce - lodówka już nie ma.

Przy gorenje trzeba dobrze poczytać - model 45288 ma no frost tylko w zamrażarce - lodówka już nie ma.

Nie ma lodówek do zabudowy z nofrost w chłodziarce.

Nofrost w rozsądnej cenie to whirlpool, gorenje lub liebher icuns .... tyle w temacie.

Ja gdzieś tylko czytałam, ze niedługo ma się pojawić na naszym rynku i widziałam fotkę, nawet nieźle się prezentuje.

Czym jest więc funkcja lodówki Electroluxa ENN3153 AOW "TwinTech FrostFree oraz FreeStore"?

Też mi się podoba ta lodówka, może jest jakiś posiadacz na forum, i się wypowie czy się opłaca ją kupić :)

Najważniejszą informacją dla mnie jest, czy jest 'funkcjonalna' pod względem dostępności miejsca w środku i czy jest cicha