fajna kobieta 17.11.2013 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 A my wybraliśmy lodówkę Samsung french door RFG 23UERS .Czy ktoś moze mi podpowie czy to dobry wybór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 18.11.2013 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 A my wybraliśmy lodówkę Samsung french door RFG 23UERS .Czy ktoś moze mi podpowie czy to dobry wybór? dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antekrudy 18.11.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Dla mnie Samsung mam i chwalę sobie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 18.11.2013 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Dzięki wielkie.Jak zawsze pomocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odotka 19.11.2013 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Witam serdecznie, poszukuję do zabudowy chłodziarki do kwoty ok 2000 zł, wysokość ok 177 i w miarę cichej. Wybór nie jest duży, znalazłam taką: Electrolux ERN3213AOW i AEG SKD 71800F0 (tylko ta już droższa). Co polecacie, może jakieś inne modele - proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasylwek 20.11.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Mam pytanie dotyczące lodówki Samsunga SbS. Czy ktoś ze znawców tematu i nie tylko słyszał o tym, żeby jedna lodówka z tym samym nr modelu (dokładnie RSH7ZNRS) miała różne głośności? Dla tych, którzy chcieliby napisać, ze nie ma takiej możliwości, odpowiem uprzedzając, ze lodówki z głośnością 39 dB i 43 dB mają dokładne taka samą nazwę modelu. Co lepsze nawet w infolinii Samsunga przez bardzo długi czas nie potrafili wyjaśnić tej nieścisłości… Co gorsza sami wprowadzili mnie w błąd! Pisze ku przestrodze dla innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 20.11.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Mam pytanie dotyczące lodówki Samsunga SbS. Czy ktoś ze znawców tematu i nie tylko słyszał o tym, żeby jedna lodówka z tym samym nr modelu (dokładnie RSH7ZNRS) miała różne głośności? Dla tych, którzy chcieliby napisać, ze nie ma takiej możliwości, odpowiem uprzedzając, ze lodówki z głośnością 39 dB i 43 dB mają dokładne taka samą nazwę modelu. Co lepsze nawet w infolinii Samsunga przez bardzo długi czas nie potrafili wyjaśnić tej nieścisłości… Co gorsza sami wprowadzili mnie w błąd! Pisze ku przestrodze dla innych. ja tylko dyplomatycznie powiem, że nie wierzę w 39dB w tej lodówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasylwek 20.11.2013 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 ja tylko dyplomatycznie powiem, że nie wierzę w 39dB w tej lodówce. Ze względu na no Frost, szufladę zero itp.? Ten model montowany w Polsce ma 43 dB, a w Korei 39 dB. Sprawcą zamieszania jest podobno inny kondensator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 21.11.2013 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 (edytowane) Najlepiej sprawdzić na tabliczce energetycznej w sklepie, bo w EU obowiązuje nowa dyrektywa, zgodnie z którą poziom emitowanego hałasu określa się w dB(A) re1 pW, a kiedyś wystarczyło podać dB(A). Nowa norma jest bardziej restrykcyjna i daje wynik trochę wyższy od starej. Koreański producent może podawać poziom hałasu w dB(A), ale już polski dystrybutor musi zadbać o pomiar zgodny z unijnymi przepisami. Uniwersalny system stosują Bosch i Siemens, podając w specyfikacji oba wyniki, np.: "głośność: 43 dB (A) co odpowiada 58 dB (A) re 1pW". Nie zmienia to faktu, że modele produkowane w innych fabrykach, jak napisał Jasylwek, mogą mieć inne wnętrzności i odrobinę inną specyfikację. Edytowane 21 Listopada 2013 przez Sniper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi24 29.11.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 No to jak Polską gospodarkę to ma do wyboru: Mastercook Samsung LG i jeszcze pewnie kilka fabryk produkujące w Polsce AGD się znajdzie...... Możesz mu przekazać, że ma wybór i to duży. Co by nie wybrał to będzie "wspieranie polskiej gospodarki" MADE IN POLAND znajdzie na naprawdę wielu urządzeniach AGD. Sam kupowałem TV ponad rok temu i jak doczytałem że jest robiony w Polsce, ułatwiło mi tą decyzję. stajnia to LG - Made in Kobierzyce PL. To tak dla przykładu..... Ja też chętniej kupuję sprzęt wyprodukowany w Polsce, nawet jeśli zagranicznych jest duży wybór, czasem warto się rozejrzeć za czymś od nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrWanat 03.12.2013 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 A my wybraliśmy lodówkę Samsung french door RFG 23UERS .Czy ktoś moze mi podpowie czy to dobry wybór? Czy możesz powiedzieć coś więcej o niej? Bo również zastanawiamy się nad jej kupnem. Czy cicho działa? I jak z pobieraniem prądu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kateru 08.12.2013 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Witam, zastanawiam się nad kupnem lodówki do zabudowy, moje kryteria to no frost przynajmniej w zamrażarce, komora świeżości/komora zero, jak najcichsza praca ponieważ lodówka będzie stała w otwartej kuchni, w miarę pojemna., lodówki do zabudowy o wys 177cm wydaja się bardzo małe ale nie wiem jak to w praktyce wygląda, myślę bardziej nad taka ok 185cm i wyższą, inne bajery w postaci alarm otwartych drzwi, powłoka antybakteryjna, cyrkulacja powietrza mile widziane ale niekoniecznie. Chciałabym by model był w miarę solidny, chociaż przy dzisiejszej polityce i tak pewnie po gwarancji zaczynają się problemy. Kwota do zagospodarowania to ok 2,5tyś zł (max do 3 tyś jeśli byłaby tego warta)Wstępnie wypatrzyłam:* Mastercook LCB-1020FNF - ale 45dB to chyba dość głośno* Elektrolux ENN3153AOW - czy frost tree to to samo co no frost? nie wiem o co chodzi z cyrkulacja powietrza w chłodziarce? podobno Electrolux ma dużo elektroniki ktora szybko pada, czy to prawda?* Gorenje NRKI4181LW - niestety tylko 177cm ale chyba dość pojemna w porównaniu z innymi* Gorenje NRKI5181LW - tez 177cm* Hotpoint-Ariston BCB 33 AA F C - dość mała pojemność, szczególnie zamrażarki jak na 185cm wysokości, ale chyba z tych wszystkich najbardziej przypadła mi do gustu, tylko że nie niewiele w sieci jest opinii na jej temat, nie wiem jak z awaryjnością produktów tej firmy.Bardzo proszę o pomoc w wyborze, może macie jakąś inną, lepsza propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kateru 13.12.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Z podanych powyżej propozji aktualnie rozważm pomiędzy Elektrolux ENN3153AOW a Hotpoint-Ariston BCB 33 AA F C. Wiecie cos o tych lodówkach? jak z ich awaryjnoscią? jak z pojemnościa? Ariston jest z opisu dość ciekawy ale w sumie 30l mniej pojemny niz Elektrolux, tylko czy jest to az tak zauwazalne w codziennej praktyce? Gdyby ktoś miał jakies doświadczenia z tymi lodówkami prosze o wpis bo musze szybko zdecydowac a skoro jest to decyzja na lata to wolalabym wiedziec na co sie decyduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikka55 19.12.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Szukam chłodziarko zamrażarki wolnostojącej, inox, koniecznie z uchwytami zewnętrznymi. Zależy mi na jak największej zamrażarce, natomiast chłodziarka wielkości wystarczającej dla 3 osobowej rodziny, która żywi się głównie nabiałem i warzywami. W sklepie wpadła mi w oko BOSCH KGN 34X44. Zamrażarka robi wrażenie bardzo pojemnej, ale jak się okazało ma pojemność netto 94 l. Może ktoś doradzi inny model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BoyLer 31.12.2013 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Witam. Czy mógł by ktoś polecić jakąś jak najcichszą czarną lodówkę? Może być połysk, mat, szkło itp. Najważniejszy parametr to głośność, ponieważ lodówka będzie stała praktycznie w salonie (salon z aneksem). Będę bardzo wdzięczny za porady.Moje przykładowe typy które rozważam (jednak kompletnie nie wiem, jak wygląda w ich przypadku głośność pracy):http://www.ceneo.pl/4590606http://www.ceneo.pl/9348812http://www.ceneo.pl/3578430http://www.skapiec.pl/site/cat/308/comp/5398549http://www.skapiec.pl/site/cat/308/comp/4849614http://www.ceneo.pl/10595471 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 02.01.2014 01:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Wstępnie wypatrzyłam: * Mastercook LCB-1020FNF - ale 45dB to chyba dość głośno Kupowanie Mastercooka w obliczu upadłości firmy to dość ryzykowna gra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek2005 02.01.2014 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Szukam chłodziarko zamrażarki wolnostojącej, inox, koniecznie z uchwytami zewnętrznymi. Zależy mi na jak największej zamrażarce, natomiast chłodziarka wielkości wystarczającej dla 3 osobowej rodziny, która żywi się głównie nabiałem i warzywami. W sklepie wpadła mi w oko BOSCH KGN 34X44. Zamrażarka robi wrażenie bardzo pojemnej, ale jak się okazało ma pojemność netto 94 l. Może ktoś doradzi inny model? whirlpool mają duże zamrażalniki 113/116 L i zazwyczaj uchwyty zewnętrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BoyLer 02.01.2014 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Zmieniły się wymagania, czarny kolor nie jest konieczny Może być biała (połysk, szkło, ale nie biel jak w najtańszych lodówkach), lub jakiś inny kolor (choć by inox). Nadal priorytet to głośność pracy. Ciekawy wydaje się np Panasonic NR-B32FW2-WE. Ładny wygląd, A++ i tylko 36dB! Moją uwagę zwrócił również Whirlpool WBA34983 DFC IX. Klasa A+++, czyli bardzo niskie zużycie prądu. 39dB, gorzej jak w Panasie, ale i tak lepiej niż u większości konkurencji. Jedyny problem to to, że zamrażarka nie ma automatycznego rozmrażania... SHARP SJ-WM322T-WH - cena atrkacyjna, cicha bo 37dB, drzwi otwierane w obie strony (w moim układzie praktyczna sprawa), tylko klasa energetyczna zaledwie A... Sharp SJ-WP320TBE - nadal ok cena, trochę głośniejsza niż wyżej wymieniony model (38dB), ale klasa energetyczna lepsza (A+) Bardzo proszę o pomoc w wyborze (nie tylko z tych co wymieniłem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 11.01.2014 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Whirlpool ART 866/A+lubWhirpool ART 869/A+/NF Którą wybrać ? Kuchnia jest osobnym pomieszczeniem więc jej głośność jest drugoplanowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oszolom 18.01.2014 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Mam pytanie.Kupiłem lodówkę Whirpool ART 468/1A. Wg opisu sklepu lodówka ma wymuszony obieg powietrza.Dzisiaj ją otworzyłem i nie ma żadnego wentylatora.Produkt jest niezgodny z opisem. Co mogę i powinienem zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts