TOMASZ.LL 07.07.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Lodówka wygląda sympatycznie. Obecnie od 5-6 lat mam Whirpoola. Działa bez najmniejszej awarii. Jedynym defektem jest popękana uszczelka od drzwi. Ale mimo to zamykają się, nie czuć przepuszczania zimna. Teściowie za to również mieli Whirpoola. Niestety na gwarancji był dwa razy, po okresie gwarancyjnym (2 lata) znowu sie popsuła. Koszt naprawy był za duży. Teraz od roku mają Indesit. Moi rodzice mają Amice. Od 2-3 lat działa bezawaryjnie. Jedyną wadą jest słabsza jakość materiałów i wykonania co w Whirpoolu i Indesit. Jak widać, dużo zależy od samego modelu i sztuki jaką sie dostanie. Może działać długo bez awarii, a może szybko się popsuć. U mnie zbliża się remont. Jeszcze nie wiem, czy będę zmieniał meble w kuchni, jak tak to AGD też. Wtedy kupię jakąś porządniejszą firmę. Jak nie, zostanę przy tym, co mam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszki 08.07.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 My mamy lodówkę INDESIT ponad 3 lata, działa rewelacyjnie. Czasami się zapomniało drzwi domknąć na noc ldówka była lekko zaszroniona a za pół godziny sama doszła do siebie Ma bardzo mocne magnesy tzn drzwi są porządnie domknięte (o ile się nie zapomni ich zamknąć Zero jakichkolwiek problemów. Polecam tą firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olasa 09.07.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 My mamy lodówkę INDESIT ponad 3 lata, działa rewelacyjnie. Czasami się zapomniało drzwi domknąć na noc ldówka była lekko zaszroniona a za pół godziny sama doszła do siebie Ma bardzo mocne magnesy tzn drzwi są porządnie domknięte (o ile się nie zapomni ich zamknąć Zero jakichkolwiek problemów. Polecam tą firmę. Mogę się pod tym podpisać, nasza prawie 3 letnia lodówka działa bez zarzutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek88 13.07.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Ostatnio zakupiłem coś takiego i całkiem dobrze się spisuje http://www.2w1.pl/produkt-indesit-baan-13-nf-58682-11968.html Czy ktoś z was kupił taką samą jak to się spisuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SemperSolus 15.08.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Większość klientów, z którymi stykam się na co dzień w sklepie potwierdza solidność marki. Dobra jakość wykonania, przyzwoita trwałość i niezawodność (producent umożliwia przedłużenie gwarancji). Sam posiadam BAN14 w maju stuknął jej rok, rodzice i teściowie również posiadają lodówki tej marki (rodzice od 5 lat, teściowie od 2 lat). Nie polecam ich jednak do aneksów kuchennych. W nocy, gdy obniża się poziom hałasu na zewnątrz, lodówka będzie dawać się we znaki głośnością. Może nie hałasuje jak Mińsk ale ją słychać... (głośność to ok. 41 dB(A) lub około 53 dB(re1pW)). Ten drugi sposób pomiaru głośności stosują Bosch, Siemens, Miele, Liebherr... Jeżeli ktoś poszukuje cichych lodówek to jednak coś z Boscha. Polecam zwrócenie uwagi na linię KGN36Y20 (185cm), KGN39Y20 (200cm). Wersje z liczbą 40 na końcu są w kolorze stalowym. Liebherr jest oczywiście godny polecenia ale ceny za te rozwiązania, z których firma słynie zaczynają się od 3500 zł. Jeden z przedmówców wspomniał coś o wodzie w pojemnikach na warzywa - proponuję zwiększyć poziom chłodzenia w parne dni i sprawdzić otwór odpływowy skroplin z chłodziarki (mógł się przytkać). Otwór można znaleźć w tylnej części chłodziarki na wysokości 1 półki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejki 26.08.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 a jaką polecacie lodówke do zabudowy ?? do 2 tys ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 03.11.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Szukam lodówki... Kuchnia będzie robiona na wiosnę, dlatego zaczynam się rozglądać za lodówką, ponieważ chciałabym by była szersza niż takie standardowe 60-tki. Kuchnia będzie robiona na styl angielski, z małymi zmianami. Myślałam by lodówkę zakupić nieco szerszą, może 70, 80, ale z jednym skrzydłem, do zabudowy, z zamrażarką u dołu. Przeglądałam kilka stron ale nie mogłam znaleźć czegoś takiego. Może używacie takich albo widzieliście gdzieś większą lodówę? Będę wdzięczna za pomoc Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 03.11.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 szeroka na 76 cmhttp://www.siemens-home.pl/CI30RP00.html?source=reference http://www.lodowki.pl/lodowki_do_zabudowy/LIEBHERR_KEKNv_50560.php http://www.lodowki.pl/thumbs/LIEBHERR%20KEKNv%2050560.jpg obawiam się, że ceny są mało sympatyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 03.11.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Dzięki Besta, faktycznie, ceny mało sympatyczne. Chyba jednak zostanę przy tradycyjnej + wykorzystamy liebherra wolnostojącego, którego już mamy - będzie sobie stał jako zapasówka w pralni (w razie imprez, świąt itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 03.11.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Faktycznie takie rozwiazanie może być bardziej przyjazne dla kieszeni a w sumie podejrzewam, że taki liebherr wolnostojący będzie w sumie pakowniejszy niż nawet 10cm szersza lodówa do zabudowy, bo w tych zabudowanych z reguły jest sporo mniej miejsca niż w podonych rozmiarów wolnostojących. A jak nie - to może "wpakować" w zabudowę normalną lodówkę wolnostojącą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 03.11.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Można? Bo się właśnie zastanawialiśmy, że liebher jak nówka i szkoda go zostawiać. Widziałaś żeby ktoś tak robił? Jak wtedy to się mocuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmx 03.11.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 jak sie wpasowuje zwykłą lodówkę pod zabudowę? Jak to sie mocuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 18.01.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 wiem, że to nie ten dział, ale "wnętrza" nie żyją tak, jak "wymiana doświadczeń" Muszę na dniach kupić lodówkę i nie wiem na którą markę się zdecydować? Mam na oku Samsung RL44QTUS, albo Bosch KGN49A73. Ceny podobne i wyposażenie też. Zależy mi na komorze zerowej i taką obie posiadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 18.01.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Wybierz boscha , sajsung to szajsung BOSCH KGN 49A73 do kupienia ze zniżką tak od 2700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 18.01.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 a, gdzie masz taką cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
step26 18.01.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 boscha robią w polsce w łodzi jeśli chodzi o AGD, nie tak jak kiedyś w niemczechsamsung to wielki koreański konglomerat;wybierz, który ci się bardziej podoba, jest lepsza cena, dłuższa GWARANCJA, bo ciężko powiedzieć, czy któryś produkt jest lepszy, czy gorszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szdar77 18.01.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 wybierz ten model który jak pisał step26 - bardziej ci się podoba, jest lepsza cena, dłuższa GWARANCJA,itd a podejście typu sajsung to szajsung a wszystkie samochody na F to gów..o jest przynajmniej śmieszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popey111 19.01.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Kup samsunga:) Bo jest lepiej wykończony a różnicę w cenie przeznacz na przedłużenie gwarancji. Odpowiednikiem boscha byłby model RL41hcis:) porównaj ceny:) oczywiście pomijając szerokość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekimek 19.01.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Witam, podoba mi się lodówka samsunga model RSH1PTBP lub RSH1KLBG czy ktoś użytkuje te modele? Jeśli tak to mogę prosić o opinie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popey111 19.01.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Ekimek te lodówki niewiele się różnią. Klbg to starsza seria ale lepiej wykonana(szklany front) + komora zero. Zasadniczo to samo, nie różnią się technologicznie:) RSH1PTBP to prostszy model, jeżeli wygląd i brak komory "0" nie jest dla Ciebie aż tak istotny to weź tą nadrabia troszkę głośnością i klasą energetyczną. Jak dla mnie RSH1KLBG górą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts